Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zmiany ip z ipv4 na ipv6
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2529
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 28-02-2018, 18:56   

Oni już chyba wszystkie nakłady położyli na Compala i cały nacisk kładziony jest na niego właśnie.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5238
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 28-02-2018, 19:29   

Skoro już wiedzą (a wiedzą), że to marnowanie zasobów, winni pochylić się jeszcze nad starym sprzętem - w końcu już je zakupili a i na PUMA6 chwilowa proteza by się znalazła do czasu pojawienia się nowego sprzętu
Co byś wolał - mieć 500 Mb na Compalu (gdzie wiesz o jego babolach) czy te same 500 Mb tylko obcięte przez Technicolora ale spokojną głowę i brak nerwów - ja bym wybrał to drugie.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2529
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 28-02-2018, 19:37   

KOCUREK1970 napisał/a:
Co byś wolał - mieć 500 Mb na Compalu (gdzie wiesz o jego babolach) czy te same 500 Mb tylko obcięte przez Technicolora ale spokojną głowę i brak nerwów - ja bym wybrał to drugie.

No ja też to drugie (choć jak Technicolor to z konfigiem gdzie będzie włączony bridge) ale wytłumacz to innym klientom (przecież zapłacili za 500 Mb co nie?)
_________________
 
 
matifcb 
plus master

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 552
Wysłany: 28-02-2018, 21:16   

gdzie sprawdzic soft jesli to was interesuje podam co mam :) na moje to dziala ale ja tylko "uzywam internetu" nie wiem o czym wy mowicie o tych konfiguracjach brodgach itp ja tego nie potrzebuje ale chetnie powiem co mam za soft
 
  Select HD
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5238
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 28-02-2018, 23:27   

Nie wiem jak w Technicolorze, ale miałem Ubee i Compala to tam była zakładka system - informacja - tu powinno być podobnie.
_________________
 
 
matifcb 
plus master

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 552
Wysłany: 01-03-2018, 17:29   

pewnie masz racje jak tam sie wchodzilo wpisujac w przegladarke jakies IP
 
  Select HD
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 01-03-2018, 17:30   

:arrow: 192.168.0.1

Może Ci :arrow: się przydać (str. 21).
_________________
 
 
matifcb 
plus master

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 552
Wysłany: 01-03-2018, 17:38   

Zgodność z normami DOCSIS 3.0
Wersja oprogramowania STD6.02.41
Wersja sprzętu 1.0
 
  Select HD
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 01-03-2018, 17:46   

Niektórzy mają :arrow: wersję sprzętu 2.0, widać jakiś nowszy model od Twojego.
_________________
 
 
matifcb 
plus master

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 552
Wysłany: 01-03-2018, 19:29   

ja mam z 4 lata ten modem, jak nie wiecej, nic nie aktualizowalem, wiec jest tak jak jest.
 
  Select HD
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 01-03-2018, 20:06   

matifcb napisał/a:
nic nie aktualizowalem, wiec jest tak jak jest
Soft sam się aktualizował, a sprzęt :P nie może się zmienić.
_________________
 
 
matifcb 
plus master

Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 552
Wysłany: 01-03-2018, 22:14   

ok pewnie masz racje :) nie wiem na co ludzie narzekaja apropo tego modemu. Co moglbym miec wiecej jakbym mial inny ? mi zalezy na szybkosci a tej chyba wiekszej nie bede miec przez sam modem :)
 
  Select HD
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2529
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 01-03-2018, 22:46   

Bo ten modem (oczywiście z firmwarem UPC) nie ma trybu bridge, a niektórzy chcą używać własnego routera.
_________________
 
 
modoc 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 69
Wysłany: 08-03-2018, 11:40   

Trafiłem na babę technika :shock: Gdyby nie dzień kobiet to bym jej nawrzucał. 10 min. mnie przekonywała, że brak internetu to nie wina ipv6 tylko to że mój modem jest stary i niekompatybilny z prędkością 250. Byłem oazą pierd.... spokoju.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5238
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 08-03-2018, 16:07   

modoc napisał/a:
Byłem oazą pierd.... spokoju.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bo to widzisz - są 2 sposoby zrozumienia kobiet, tylko żaden nie działa :mrgreen:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: