Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przejście do UPC. Kilka pytan
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2676
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 22-02-2018, 12:59   

Domena upc.hu

[ Dodano: 22-02-2018, 13:00 ]
A co Wy myślicie o tym aby zgłosić to do UPC na ich forum?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 22-02-2018, 13:01   

U mnie raz jest CZ, raz HU, raz SK.
Najciekawsze, ze w każdej przeglądarce inaczej.

Bardzo ciekawe :mrgreen:
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2676
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 22-02-2018, 13:06   

Spróbowałem z tego linku wejść na stronę Moje UPC. Pomimo adresu na dole (upc.hu) przekierowało mnie na polskie Moje UPC.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 22-02-2018, 13:36   

W IE też tak mam, ale w FF:
taki link na "zielonym UPC":
http://business.upc.cz/content/www-upc-pl/pl/
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2676
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 22-02-2018, 15:15   

UPC to naprawia.
_________________
 
 
tormen 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 24-02-2018, 12:20   

Zostałem w Vectrze, router wymieniony na Technicolor 7230, 600/30. Na speedtestach wartości ok 580Mbit/s po kablu. Nie powinno być kablem 600?
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4709
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 24-02-2018, 12:38   

Rzeczywiście tragedia
Myślisz że jesteś w stanie odczuć brak tych 20Mb/s?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 24-02-2018, 13:20   

tormen napisał/a:
Nie powinno być kablem 600?
Puść sobie ze :arrow: 3 lub 4 jednoczesne ściąganie pliku i posumuj prędkości, na pewno będziesz zadowolony.
_________________
 
 
tormen 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 25-02-2018, 03:26   

Trafiłem na poważniejszy problem. Porty są poblokowane.
W poprzedniej konfiguracji miałem najprawdopodobniej włączoną funkcję DMZ i UpNP, na nowym (Technicolor CGA 2121) niestety nie. Jak wiecie Vectra blokuje dostęp do routera i nie mogę się zalogować do konfiguracji.
Proszę doradźcie co zrobić, bo ręce opadają...
- wypowiedzieć umowę (mam na to 14 dni) i przejść do UPC (tam chyba jest dostęp do konfigu)
- zainwestować we własny router i przełączyć vectrowski wynalazek w tryb bridge.
Trochę to bez sensu, bo nie po to biorę net, żeby na nim stawiac własną skrzynkę i wyskakiwać z 200zł
 
 
januszmk 
plus master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 426
Wysłany: 25-02-2018, 06:17   

tormen, a to nie jest tak ze mozna zarzadzac ich routerem z poziomu ich panelu?
 
 
tormen 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 25-02-2018, 06:21   

Tak, można zmienić tylko nazwę sieci wifi i hasło :(
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2676
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 25-02-2018, 12:24   

tormen, A nie możesz włączyć w tym modemie trybu bridge? Z moich informacji wynika, że Vectra nie blokuje w żadnym swoim sprzęcie tego trybu.
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 432
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-02-2018, 12:37   

tormen napisał/a:
Trafiłem na poważniejszy problem. Porty są poblokowane.
W poprzedniej konfiguracji miałem najprawdopodobniej włączoną funkcję DMZ i UpNP, na nowym (Technicolor CGA 2121) niestety nie. Jak wiecie Vectra blokuje dostęp do routera i nie mogę się zalogować do konfiguracji.
Proszę doradźcie co zrobić, bo ręce opadają...
- wypowiedzieć umowę (mam na to 14 dni) i przejść do UPC (tam chyba jest dostęp do konfigu)
- zainwestować we własny router i przełączyć vectrowski wynalazek w tryb bridge.
Trochę to bez sensu, bo nie po to biorę net, żeby na nim stawiac własną skrzynkę i wyskakiwać z 200zł


Mozesz zrobic test Puma6 na tym modemie Technicolor CGA 2121? on ma chipset Broadcoma :)
http://www.dslreports.com/tools/puma6
 
 
tormen 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 25-02-2018, 15:13   

Cytat:
tormen, A nie możesz włączyć w tym modemie trybu bridge? Z moich informacji wynika, że Vectra nie blokuje w żadnym swoim sprzęcie tego trybu.

Mogę, ale nie do końca uśmiecha mi się kupno nowego routera :( Chyba jednak nie mam wyboru...
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5343
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 25-02-2018, 18:03   

pawelb napisał/a:
Mozesz zrobic test Puma6 na tym modemie Technicolor CGA 2121? on ma chipset Broadcoma

Uważajcie, jak dokładnie ten sprzęt zagości jako zamiennik Compala w UPC Polska :twisted:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: