Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przejście do UPC. Kilka pytan
Autor Wiadomość
tormen 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 21-02-2018, 22:55   Przejście do UPC. Kilka pytan

Witam serdecznie.
Jestem na bezterminowej umowie w Vectrze. Tel bez limitu, platyna (nagrywarka), net 100/10 za 120zl
Myślę o przejściu do UPC i mam kilka pytan:
-UPC daje teraz Horizon, jak rozumiem jest to jedno pudełko dla tv i netu? Komputer stacjonarny mam w drugim pokoju (nie tu gdzie tv) i chciałbym po kablu, żeby wykorzystać to 500mb. Jak to rozwiązać?
-kiedys UPC uchwalono za dostęp do routera, nadal jest, czy zablokowali?
- nie znalazłem ani słowa o telefonie stacjonarnym. Czy UPC oferuje to jeszcze?

Aby nie zakładać nowego wątku w innym dziale to pozwolę sobie tutaj zadać pytanie techniczne.
Gdybym został w Vectrze i chciał net 600/30 to zamienią mi mojego Cisco 3925 na Technicolor 7230 (pytalem). Jakie macie z nim doświadczenia? Nie ma gorszego zasięgu od Cisco? Pytam, bo może lepiej zostać ze 100mbit/s i Cisco niż 600 i Technicolor. :)

Z góry dzięki za odpowiedzi.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2752
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 21-02-2018, 23:09   

Cytat:
UPC daje teraz Horizon, jak rozumiem jest to jedno pudełko dla tv i netu? Komputer stacjonarny mam w drugim pokoju (nie tu gdzie tv) i chciałbym po kablu, żeby wykorzystać to 500mb. Jak to rozwiązać?

Można od UPC wziąć osobny modem. Dostaniesz ConnectBox. Ma chip Intel Puma 6 który cierpi na skoki pingów. Są one gdy Compal działa jako modemorouter i gdy działa jako sam modem. Gdy dostaniesz Compala może się zdarzyć, że włączą Ci IPv6. Gdybyś z tego powodu miał problemy to poprostu zadzwoń do nich i ich poproś o przełączenie na IPv4.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4815
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 21-02-2018, 23:34   

Nie ma ofert z telefonem już
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2752
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 21-02-2018, 23:37   

Czyżby?:
https://promocje.upc.pl/oferta-dla-ciebie/
_________________
 
 
tormen 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 21-02-2018, 23:46   

Rozumiem, no rzeczywiście bez sensu byłoby ciągnąć kabel od horizona do pc. Chyba jednak zostanę przy Vectrze. Ktoś coś wie na temat Technicolor 7230?
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2752
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 22-02-2018, 00:15   

Cytat:
Ktoś coś wie na temat Technicolor 7230?

Raczej musisz samemu sprawdzić. Pamiętaj, że jesteś teraz w takiej sytuacji, że możesz zamówić w Vectrze 600/30 przez telefon i jak Ci wymienią sprzęt na Technicolora, a nie będzie Ci coś działać prawidłowo to możesz odstąpić od umowy w ciągu 14 dni.
_________________
 
 
tormen 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 22-02-2018, 00:18   

Oo, a o tym nie wiedziałem. Tylko czy potem zwrócą mi Cisco? Dzięki za cenna uwagę.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2752
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 22-02-2018, 00:34   

Cytat:
Tylko czy potem zwrócą mi Cisco?

Jak będą mieli to tak.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4815
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 22-02-2018, 07:31   

MrPepka napisał/a:
Czyżby?:
https://promocje.upc.pl/oferta-dla-ciebie/

Podaj swoje dane aby skorzystać

To jest zapewne oferta dla obecnych abo w nowych umowach tel nie występuje i na stronie www nie ma nawet śladu po nim
_________________
 
 
taggan 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 176
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-02-2018, 09:00   

Rzeczywiście, usunęli telefon stacjonarny ze wszystkich ofert na stronie. Ciekawe czemu... Usługa najmniej popularna, ale trochę klientów ją ma...
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 22-02-2018, 09:54   

MrPepka napisał/a:
Czyżby?:
https://promocje.upc.pl/oferta-dla-ciebie/


Zobaczcie jakie linki są na tej stronie:
http://business.upc.cz/content/www-upc-pl/pl/
http://business.upc.cz/co.../promoredirect/
http://business.upc.cz/co...rnet-telewizja/
http://business.upc.cz/co...pl/pl/internet/
http://business.upc.cz/co...pc-pl/pl/pomoc/
_________________
 
 
taggan 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 176
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-02-2018, 11:15   

Chyba już usunęli, bo wszystkie linki przekierowują do strony głównej. Co ciekawego tam było? :)
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 22-02-2018, 11:29   

https://promocje.upc.pl/dla-klientow-upc/

Większość linków jest do czeskiego UPC, takich jak kilka wcześniej podałem.
http://business.upc.cz/co.../promoredirect/

Sprawdź np. link na
                Promocje                Pakiety            Internet            Telewizja             Pomoc i Obsługa Klienta

lub na zielony znaczek UPC.

Moje UPC :arrow: http://business.upc.cz/co...jeupc/overview/

Kawałek HTMLa
Kod:
<a href="http://business.upc.cz/content/www-upc-pl/pl/pakiety/internet-telewizja/" target="_top">Pakiety<span><!----></span></a></li><li><a href="http://business.upc.cz/content/www-upc-pl/pl/internet/" target="_top">Internet<span><!----></span></a></li><li><a href="http://business.upc.cz/content/www-upc-pl/pl/telewizja/" target="_top">Telewizja<span><!----></span></a></li><li><a href="http://business.upc.cz/content/www-upc-pl/pl/pomoc/" target="_top">Pomoc i Obsługa Klienta<span><!----></span></a></li></ul></li>


Raz Czechy, teraz domena HU, to żyje własnym życiem
Kod:
<a href="http://www.upc.hu/content/www-upc-pl/pl/promoredirect/" target="_top">Promocje<span><!----></span></a></li><li><a href="http://www.upc.hu/content/www-upc-pl/pl/pakiety/internet-telewizja/" target="_top">Pakiety<span><!----></span></a></li><li><a href="http://www.upc.hu/content/www-upc-pl/pl/internet/" target="_top">Internet<span><!----></span></a></li><li><a href="http://www.upc.hu/content/www-upc-pl/pl/telewizja/" target="_top">Telewizja<span><!----></span></a></li><li><a href="http://www.upc.hu/content/www-upc-pl/pl/pomoc/" target="_top">Pomoc i Obsługa Klienta<span><!----></span></a>


Teraz domena SK:
https://www.upc.sk/conten...rnet-telewizja/
_________________
Ostatnio zmieniony przez Pitrek 22-02-2018, 12:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2752
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 22-02-2018, 12:50   

taggan napisał/a:
Co ciekawego tam było?

Były tam oferty z Horizonem, internetem 120mb\s (i 250mb\s) i telefonem stacjonarnym. Zmienili jak wkleiłem do tego tematu link. Siłą sprawcza UPC jest niesamowita.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 22-02-2018, 12:54   

MrPepka, co u Ciebie się kryje pod linkami z strony:
https://promocje.upc.pl/dla-klientow-upc/

                Promocje                Pakiety            Internet            Telewizja             Pomoc i Obsługa Klienta 
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: