Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z połączeniem bezprzewodowym z livebox TP
Autor Wiadomość
Shuffler23 
Klikacz

Dołączył: 31 Paź 2011
Posty: 1
Wysłany: 31-10-2011, 16:36   Problem z połączeniem bezprzewodowym z livebox TP

Witam. Zakupilem dzis adapter wifi ASMAX USB 715N, dzieki ktoremu chcialem połączyc sie z liveboxem na nowo kupionym PC.
1.sterowniki zainstalowane
2.Na plytce dołączona jest aplikacja "Konfiguracja WPS"
Proces konfiguracji wygląda kolejno tak :

a) opis aplikacji ---> bez zadnego wyboru klikam przycisk next
b)Which setup method do you want to use ?
- push the button on my access point
- enter a pin into my access point or a registrar
- enter the pin from my access point

w tej sytuacji wedlug instrukcji wybieram pierwsza opcje, ktorej proces zawsze nie jest osiągniety ("failed")

Nie mam pojęcia co zrobic aby ten proces zakonczyl sie powodzeniem i mam nadzieje ze mi w tym pomozecie.

( za kazdą próbą klawisz REG na liveboxie zostal wlaczony)
 
 
bulek 
ultra master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 865
Skąd: 3city
Wysłany: 31-10-2011, 20:04   

Może lepiej zadaj te pytania na jakimś forum Neostrady.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4700
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 01-11-2011, 15:39   

Witam
Shuffler23 napisał/a:
Zakupilem dzis adapter wifi ASMAX USB 715N

Livebox to prawdopodobnie Sagem a Twoja karta to ...Asmax to jakim cudem to ma automatycznie rozpoznawać kartę wifi skoro router i karta sieciowa sa 2 różnych producentów.Kup kartę wifi taką jaką poleca Neostrada do tego routera czyli też firmy Sagem ale tylko i wyłącznie taką jaka ma być.A poza tym ta karta pracuje w Nlite n a Livebox tylko w g(stary model,ten nowy ma już n),a w komplecie z Liveboxem nie było klucza wifi?.
Pozdrawiam
_________________
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 01-11-2011, 16:01   

a ja proponuje
wlaczyc skanowanie dostepnych sieci, wpisac klucz sieciowy i kliknac polacz ;)
_________________
  precel@wtw.im
 
Mordimer 
light master

Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 72
Wysłany: 03-11-2011, 02:00   

REG. REG trzeba wcisnąć. Skąd pomysł, żeby używać jakiegoś szemranego softu którego poleceń się nie rozumie? Livebox stary nie ma WPS
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: