Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
DC++ problem po założeniu routera
Autor Wiadomość
Pio69 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2008
Posty: 103
Wysłany: 05-06-2011, 11:43   DC++ problem po założeniu routera

Mam net w UPC 25MB - założyłem router TP link 340 - po konfiguracji chodziło przez pewien czas dobrze

dziś /po jakimś miesiącu/ próbuję wejść i "dupka blada" - wchodzę do DC+, wczytuje listę hubów wyświetla huby

ALE nie pobiera od klientów listy plików, nie wyszukuje plików w lupce itp
- pokazuje się opis "przekroczenie czasu połączenia" :mrgreen:

- ode mnie niektórzy mogą pobierać

może ktos pomoże - bo nie mam pomysłu co to może być za cudak???


W końcu rozwiązałem sam :)

jeśli ktoś będzie miał takiego cudaka na TP LINK 340 to niech sprawdzi czy przypadkiem -?? nie zmienił się adres - dlaczego??? to zrobił nie wiem??

- cmd potem wpisać komendę ipconfig/all
mi zmienił adres routera z x.x.x. 100 na 101
- potem trzeba wejść na konfiguracje TPLINK w zakładce DHCP Clients List - forwarding zmienić /dodać port np 1024 i zmieniony adres sieciowy x.x.x.101

- a na koniec w DC++ w "ustawieniach połaczeń" - firewall z ręcznym przekierowaniem portów, wstawiamy port z konfiguracji z TPlinka tzn x.x.x.101 + wstawiony port

i smiga :lol:
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 06-06-2011, 23:54   

Ustaw sobie statyczne adresy IP w konfiguracji DHCP.
 
 
Pio69 
light master

Dołączył: 05 Kwi 2008
Posty: 103
Wysłany: 09-09-2011, 19:50   

MAM KOLEJNY PROBLEM
dzis przyszedł technik i założył FP 50 w promocji do 100MB

niestety DC++ nie działa - nie wiem jak skonfigurować???, nie pobiera, nie wyszukuje
zakładam, że musze zrobić taki numer jak z TPLINK ale gdzie i jak???


poczta też nie działa

czy osoby, które instalują muszą na siłę "pieprzyć i nie informować o wszystkim" :twisted:

udało się rozwiązać jak zawsze samemu - a napiszę bo potem po zmianie - nie będę pamietał

wchodzimy na http://192.168.100.1 - wpisujemy hasło /oczywiście upc nie informuje jakie jest/

- potem ADVANCED - port filtering - wpisujemy port TCP i UDP - zatwierdzamy
na koniec wchodzimy w dc+ w ustawienia - oznaczamy firewall z ręcznym przekierowaniem portów, wstawiamy ip i numery portów :)

i można pobierać wyszukiwać :mrgreen:

pozostała jeszcze sprawa pocztyt - ale to nie dziś :)
Ostatnio zmieniony przez Pio69 09-09-2011, 20:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Rafal 
Moderator



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 501
Wysłany: 09-09-2011, 20:08   

Sprawdź czy nie masz zablokowanych portów.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: