Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gameranger (fifa itp...)
Autor Wiadomość
Kebap12 
plus master

Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 508
Wysłany: 21-01-2011, 23:08   Gameranger (fifa itp...)

Witam, jestem tu nowy i nie jestem pewien czy to dobry dział...

Do tej pory mogłem sobie grać z kolegami w fife przez gameranger, hostować server ts3 (żebyśmy mogli rozmawiać podczas gry), jednak kilka dni temu na gamerangerze pokazała mi się opcja żeby odblokować porty aby inni ludzie nie mieli problemu z dołączaniem do mnie, no i od tego czasu zaczęło coś źle działać bo po odblokowaniu portow w modemie/routerze thomson i zaznaczeniu opcji UPnP Enable i odznaczeniu opcji WAN Blocking (aby pokazywało ping mojego serwera) próby dołączenia bądź też założenia gry jak również dołączenia do tsa kończyły się niepowodzeniem....

Zresetowałem modem/router do ustawień fabrycznych, ale to nic nie pomogło.

Wszystkie pomysły jakie miałem już się wyczerpały (oprócz zmiany ip, ale z tym jest też problem bo w tym routerze nie działa opcja "Release WAN Lease i Renew WAN Lease", ani "Spoofed MAC Address"[a przynajmniej nie wiem jak jej użyć]).

Czy ktoś może miał jakiś podobny problem i był by w stanie mi pomóc?

/ps wyłączanie firewalla w thomsonie też nic nie daje, również opcja DMZ Host nie pomaga.
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 22-01-2011, 00:11   

Kebap12 napisał/a:
(oprócz zmiany ip, ale z tym jest też problem bo w tym routerze nie działa opcja "Release WAN Lease i Renew WAN Lease",

kliknij release WAN lease i wylacz modem na ponad godzine - po tym czasie skonczy sie dzierzawa
_________________
  precel@wtw.im
 
Kebap12 
plus master

Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 508
Wysłany: 22-01-2011, 00:15   

chciałem jeszcze przy okazji zapytać się do czego służy opcja "Pass Through" w routerze.

Precelos napisał/a:
Kebap12 napisał/a:
(oprócz zmiany ip, ale z tym jest też problem bo w tym routerze nie działa opcja "Release WAN Lease i Renew WAN Lease",

kliknij release WAN lease i wylacz modem na ponad godzine - po tym czasie skonczy sie dzierzawa


zrobiłem to co napisałeś i nic nie dało...

[ Dodano: 27-01-2011, 23:58 ]
rozumiem, że już nikt nie miał takiego problemu?
nie wiem co teraz zrobić bo ani przez tunngle, ani przez gameranger, ani przez hamachi nie mogę się połączyć z nikim przez "lan"
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: