Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zamknięte porty w uTorrent
Autor Wiadomość
partyzant 
light master

Dołączył: 15 Lip 2009
Posty: 60
Skąd: Ząbki
Wysłany: 06-02-2010, 16:32   

mam to samo porty mam otwarte,a wysyłanie tragiczne http://hyy.pl/images/82uuuu.png
Taki stan mam okolo od miesiąca, komp podłączony bezposrednio kablem do modemu, program bittorrent, system czysty.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-02-2010, 17:20   

LeśnyDziadek, modem nie ma z tym nic wspólnego, najlepiej skorzystać z nmapa do znalezienia miejsca w którym porty są zablokowane.
Jak będziesz wiedział gdzie można się zastanawiać dlaczego.
  marekd@jabberpl.org
 
El-Maniaque 
plus master


Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 330
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 07-02-2010, 11:04   

Kurcze, panowie cieszę się, że trafiłem na ten wątek bo od godziny właśnie szukam rozwiązania tego problemu. ja mam to samo z Utorrent. Miałem na stałe port 62074 przekierowany. Od jakiegoś czasu transfery dramatycznie spadły. Sprawdziłem czy port nadal jest odblokowany i okazało się że is not appear to be open. Dziwne bo nic nie ruszałem.
_________________
 
 
 
seven of nine 
ultra master


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 24 Mar 2008
Posty: 1314
Skąd: Sopot
Wysłany: 07-02-2010, 13:34   

W tym momencie zastanawiam sie,czy przypadkiem cos nie dzieje sie zlego w ogole z torrentami :roll: U mnie w bitcomecie pisze,ze port is unknown.Tydzien temu pojawilo sie info,bym aktualizowala program.Moze aktualizacja zmieni sytuacje.

czakinsky.jpg
Plik ściągnięto 32155 raz(y) 39,72 KB

_________________
 
 
El-Maniaque 
plus master


Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 330
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 07-02-2010, 14:36   

Udało mi się rozwiązać swój problem. Nie wiem wprawdzie, co tam się wcześniej zadziało, ale po prostu wybrałem inny port i przekierowałem go jako TCP. Tylko TCP, nie w obie strony z udp. Utorrent pokazał, że port jest otwarty.
_________________
 
 
 
studidom 
Klikacz

Dołączył: 17 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 17-02-2010, 22:03   

Już zrobiłem (nie wiem jak usunąć posta)
 
 
 
RazorR 
Klikacz

Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 18
Wysłany: 15-08-2010, 17:13   

Chyba poprzedni post zamiesciłem w złym dziale.

Bardzo prosze o pomoc w ponizszym temacie

http://forum.mediaswiat.p...p?p=77888#77888
 
 
kfiatulla 
easy master

Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 39
Wysłany: 18-08-2010, 01:02   

U mnie jest ciekawiej - wybrany port dla bitcometa jest otwarty ale bitcomet pokazuje pomarańczową diodę - mam ustawiony static ip. Czy wie ktoś może jak powinienem ustawić opcje bitcometa lub dodatkowe opcje routera? Z góry dzięki.
 
 
bishop 
Klikacz

Dołączył: 25 Wrz 2010
Posty: 18
Skąd: Poznań
Wysłany: 03-10-2010, 20:25   

Racej to będzie mod tak jak w moim przypadku w sieci inea mają swoje oprogramowanie i robią co chcą. wymieniam na zwykły :sad:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: