Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przejscie z UPC do ASTER
Autor Wiadomość
rOx123 
Klikacz

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-04-2010, 16:26   Przejscie z UPC do ASTER

Witam
Ze wzgledu na tragiczny dostep do internetu mam zamiar przejsc do Aster. Przez cale mieszkanie idzie kabel ze skrzynki UPC do mojego modemu. I w zwiazku z tym, rodzi sie pytanie. Czy po zerwaniu umowy Aster wypnie kabelek z skrzynki Upc i wepnie do swojej czy bedzie musial klasc swoj nowy kabel ze swojej skrzynki ?
Pozdrawiam
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 28-04-2010, 17:45   

Kabel jest twoją własnością (płaciłeś za niego) możesz z nim robić co tylko chcesz.
  marekd@jabberpl.org
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-04-2010, 14:39   

Najprawdopodobniej w skrzynce UPC (lub tuż przed nią) odcięty zostanie kabelek i podłączony (lub przedłużony jeśli jest za krótki) do skrzynki Aster.
Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, żeby w mieszkaniu był wymieniany kabel.

Zupełnie inna sytuacja jeśli w domu masz stary kabel koncentryczny "cienki", a chcesz podłączyć telewizję cyfrową - wówczas najprawdopodobniej zostanie on wymieniony na nowy. Ale są to sporadyczne przypadki.

Jacek
_________________
 
 
 
eli 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 21
Wysłany: 29-04-2010, 23:26   

ja zmieniam aster na upc i odwrotnie co 2 3 lata

nigdy nie miałem zmienianych kabli w domu - w erze przedcyfrowej pan przerabiał coś na klatce i po sprawie, teraz mam cyfrowa tv i dorzucili wzmacniacz sygnału w miejscu gdzie kable są rozgałęzione

wzmacniacz pojawił się pewnie dlatego ze kable są juz stare - ok 15 lat maja
 
 
jaro65 
Klikacz

Dołączył: 03 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 03-10-2010, 18:46   

Za kabel się nie płaci ja nie płaciłem przenosiłem UPC z jednego mieszkania do drugiego zabrałem jedynie modem, przyjechał człowiek z serwisu wyciągnął swój kabel około 18 metrów bieżących podłączył internet i kablówkę dostałem jeszcze gratis na wieczne użytkowanie 5 programów gratis, trzeba było dobrze zagadać i wszystko z jedyne 1 zł. polski, oczywiście teraz płacę abonament.
 
 
Neo10 
plus master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 612
Skąd: wawa
Wysłany: 03-10-2010, 19:27   

Tak jak napisali przedmówcy ;] kabel jest twoją własnością także masz dwie opcje ;] obcinają ci kabel przy skrzynce i podciągają do swojej skrzynki ;] albo demontujesz swój kabel zanim przyjdzie monter i każesz mu w to miejsce ułożyć nową instalację a sam masz trochę kabla dla siebie ;] Ja osobiście zawsze tą drugą wersje wybierałem ale jak ktoś ma ładnie ułożony kabel to wiadomo że lepiej wybrać pierwszą opcję ;]
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: