Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z transferem
Autor Wiadomość
jotem 
Klikacz

Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 05-05-2010, 12:32   

Odpaliłem torrenta, o którym mówił Marek - maksymalnie 2,7mb/s (specyfikacja łącza kilka postów wyżej)

Na prywatnych trackera z kilkoma webseedami - maksymalnie transfer dochodzi do 2.3mb/s (25mb łącze) i to też w zależności od pory dnia (czasem 1,7, maks 2,3 rozłożony na kilka plików)

Reklamować ?
 
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 05-05-2010, 12:59   

jotem napisał/a:
(25mb łącze)

Lacze masz 25Mb/s
jotem napisał/a:
dochodzi do 2.3mb/s

czyli mniej wiecej 10% lacza zakaldajac ze nie pomyliles jednostek
w takim razie rekalmuj
_________________
  precel@wtw.im
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 05-05-2010, 16:37   

uTorrent pokazuje prędkość w bajtach/s, więc raczej jest wszystko ok.
 
 
nomad_fh 
Klikacz

Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 09-06-2010, 16:40   

Witam,
Szkoda - że pierwszy mój post, to post z problemem.

Internet z UPC mam od około 3 miesięcy (Fiber power 25), wcześniem miałem internet z Netii, tak 25 razy słabszy :D
Przed założeniem łącza z UPC przeczytałem chyba większość postów na tym forum - również i ten dział. Korzystam w sporej części z Emula zamiast torrentów, bo tu jest więcej rzeczy, które mnie interesują (być może znam gorsze wyszukiwarki torrentów).
Ogólnie z p2p korzystam rzadko - ot jak mi się coś przypomni, że by się przydało.
Natomiast zauważyłem jedną rzecz - dzień po założeniu łącza z UPC - Emule śmigał, aż miło - stwierdziłem, że idealnie sobie pościągam wszystkie zaległe seriale...
Po 4h prędkości spadły do 20 kb/s (w 25 razy słabszej netii miałem większe). W nocy transfer się nie poprawił... no nic, wstępnie olałem, później nie miałem czasu się tym zajmować, więc nie sprawdzałem transferów. Ot kilkukrotnie ściągałem jakieś pojedyńcze pliki, za każdym razem emule się łączyl z wysokim ID, transfer łącznie 100 - 130 Kb/s
Wczoraj przypomniałem sobie, że pare rzeczy muszę ściągnąć - odpaliłem emula, początkowo podobnie (łączenie z wysokim ID, prędkości transferów łącznie ok 120-130 Kb/s). Ok 3 w nocy przyspieszyło - do wartości 400 Kb/s.
O 5 obcięcie do poniżej 100 Kb/s oraz niskie ID na serwerach.

Obecnie - nadal serwery nadają mi status tylko jako niskie ID. Oraz mizerne prędkości (jak na to łącze). Nic w ustawieniach zarówno emula jak i routera Netgear nie zmieniałem, forward portów ustawiony prawidłowo. W nocy duża prędkość i high ID, rano już obcięcie i low ID (po raz pierwszy widzę, aby na upc pojawiło mi się low id).

Jeszcze jeden szczegół. W dniu wczorajszym z ciekawości włączyłem test portów w emule. Wynik był prawidłowy, zarówno TCP jak i UDP były drożne.
Po zmianie na niskie id zrobiłem raz jeszcze test portów, już był wynik negatywny.
 
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 609
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 09-06-2010, 18:36   

A co pokazują testy z:
- ftp://ftp.atman.pl/
- http://speedtest.upc.pl/
 
 
kubas33 
light master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 135
Skąd: Warszawa - Mokotów
Wysłany: 09-06-2010, 19:53   

u mnie 256MB czas 20:35:13 do 20:45:55 na Fiber Power 30

:(

z ftp://ftp.atman.pl/



[ Dodano: 09-06-2010, 23:17 ]



a to teraz po 23 widoczna zmiana
 
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 609
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 10-06-2010, 07:02   

Czy masz podpięty komputer bezpośrednio do modemu, czy poprzez router (ew. z wi-fi) ?
Pytam, bo może ktoś się podwiesza do sieci domowej (??)
 
 
Astral699 
ultra master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1231
Skąd: Z Miasta
Wysłany: 20-06-2010, 16:10   

kubas33 napisał/a:
u mnie 256MB czas 20:35:13 do 20:45:55 na Fiber Power 30

:(

z ftp://ftp.atman.pl/

Obrazek

[ Dodano: 09-06-2010, 23:17 ]
Obrazek


a to teraz po 23 widoczna zmiana

O ile nie masz przez wifi to są to wyniki normalne w przypadku UPC i zapchanej "klatki" w bloku...
Fiber30 to stary modem, czyli 1 pasmo sciagania. Jak sie robi tłok i sporo osób zasysa cos z netu to efekt jest mizerny, dokladnie jak na twoim speedtescie. Nic nie mozesz zrobic aby poprawic sytuacje bez dodatkowych kosztów. Jesli jest u ciebie dostepne Fiber 50 albo 120 to mozesz na nie zmienic i wtedy otrzymasz lepszy modem, z którego mozna wyciskac siódme poty zarówno o 7 rano jak i 23:00
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: