Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pakiet "n" jednak w UPC?!
Autor Wiadomość
topskun 
classic master

Wysłany: 12-03-2010, 10:35   Pakiet "n" jednak w UPC?!

http://www.dvbnews.pl/new...hd_w_upc_polska
Cóż pozostaje trzymać kciuki. Czyli prawdopodobnie będzie tak jak pisałem wcześniej na forum, że wprowadzą paczkę polsatu i n :)
Jeszcze tylko Eurosporty w HD i będzie git na max-a :D

Samsung 46" B750 - UPC MAX HD ( Multiroom HD - Cisco&Pace, C+, Super HD ) PS3 ( ID - tom85_PL )

Lukasz 
easy master

Wysłany: 12-03-2010, 10:43   

Fajnie jakby nSport znalazł się w max-ie :roll:
Natomiast co do nFilm HD i MGM HD to chyba najprawdopodobniej wpadną do płatnego pakietu :?
O ile oczywiście te "przecieki" się potwierdzą 8)

topskun 
classic master

Wysłany: 12-03-2010, 10:48   

Tylko dlaczego piszą nsport a nie nsport HD ? Tu coś mi źle pachnie ;/ na nfilm i mgm mi nie zależy. Jak wrzucą do pakietu Max to ok a jak każą dodatkowo za to płacić to się trzeba będzie zastanowić ;) 10zł nie więcej, można dać

Samsung 46" B750 - UPC MAX HD ( Multiroom HD - Cisco&Pace, C+, Super HD ) PS3 ( ID - tom85_PL )

Lukasz 
easy master

Wysłany: 12-03-2010, 11:10   

nSport na platformie n jest nadawany w HD, natomiast dla potrzeb Telewizji na kartę jest w SD, na pewno dla UPC taniej będzie kupić ten w SD, co też da możliwość oglądania tego kanału posiadaczom standardowych dekoderów :P

seven of nine 
ultra master

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 12-03-2010, 11:11   

Lukasz napisał/a:
Fajnie jakby nSport znalazł się w max-ie :roll:
Natomiast co do nFilm HD i MGM HD to chyba najprawdopodobniej wpadną do płatnego pakietu :?
O ile oczywiście te "przecieki" się potwierdzą 8)

Nie chcę robić robić plot na forum i dostarczać info niezgodnych z prawdą, ale obawiam się że pakiet N będzie płatny. Wczoraj moja mama była w Boku. Facet, który ją obsługiwał okazał się jej byłym uczniem. :roll: Powiedział, że pakiet N będzie dodatkowo płatny tak jak C+ oraz HBO. :evil: Ponąć cena ma dochodzić do 20 zl. :cry:

Ale na miłość boską, nie kierujcie się moją wypowiedzią........ :roll:

neit@jabbim.pl

topskun 
classic master

Wysłany: 12-03-2010, 11:26   

Lukasz napisał/a:
nSport na platformie n jest nadawany w HD, natomiast dla potrzeb Telewizji na kartę jest w SD, na pewno dla UPC taniej będzie kupić ten w SD, co też da możliwość oglądania tego kanału posiadaczom standardowych dekoderów :P
To wiem, że w TNK nsport jest w SD ale skoro już się zdecydowali na pakiet "enki" to nsport HD też by się przydał bo tak to będzie połowiczny sukces :?

[ Dodano: 12-03-2010, 11:29 ]
http://media2.pl/telekomu...upc-polska.html
Tutaj jest jeszcze mowa o nfilm HD2 i nsport HD więc cała paczka będzie/powinna wyglądać następująco:
nsport HD/SD
nfilm HD
nfilm HD2
mgm HD

:D

xander 
light master

Wysłany: 12-03-2010, 11:38   

Cytat:

"Z informacji Presserwisu wynika, że w najbliższym czasie abonenci telewizji cyfrowej UPC Polska mogą otrzymać dostęp do paczki kanałów telewizji "n", czyli nFilm HD, nFilm2 HD, nSport HD/nSport oraz MGM HD. Kanały nFilm HD prawdopodobnie utworzą pakiet premium."

Z tego wynika, że dodatkowo płatne mogą być tylko kanały nFilm. Reszta pewnie trafi do pakietów Max/Select bez dodatkowych opłat. No ale pożyjemy, zobaczymy.

atomix 
plus master

Wysłany: 12-03-2010, 11:52   

Jesli pojawi się nSport HD to i pojawi się nSport, bo telewizja "n" daje operatorom dostęp do obu kanałów, bo w obu formatach emituje ten kanał. HD dla telewizji "n" oraz SD dla telewizji na kartę.

Tak samo nFilm - telewizja "n" sprzedaje cały pakiet nFilm i nFilm 2. Jednak oferuje je w postaci HD, a operator jak chce może je "zmieniać" na SD (np. dla tych co nie mają dekodera HD0). nFilmy HD raczej będą płatne, bo są sprzedawane jako kanały premium. nSport HD i MGM HD mogą dołączyć do innych pakietów Select i/lub Max.

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 12-03-2010, 12:15   

Wątpię aby któryś z kanałów wszedł do Selecta, raczej tylko do Maxa ;)

marcinbb 
plus master

Wysłany: 12-03-2010, 12:16   

Przyznam że wolał bym Discovery HD zamiast MGM HD, nSportów ale to tylko dlatego że zamiast sportu chętnie obejrzał bym coś z Discovery. Niemniej jednak fanom sportu program może przypaść do gustu.

A jeśli chodzi o nFilmy HD też jestem przekonany że utworzą one pakiet premium, choć przyznam że chętnie bym je oglądał gdyby były ogólnie dostępne. Na wykupienie nFilmów za 20 PLN się nie skuszę zapewne jak większość z forumowiczów. A gdyby nawet to chyba wolał bym HBO są chyba w podobnej cenie.

xander 
light master

Wysłany: 12-03-2010, 12:21   

Tak czy owak zbliżamy się do niemal do ideału. Gdy dostaniemy paczkę "n" to jeszcze tylko Discovery HD, Eurosport HD i TVP HD i ja będę w pełni usatysfakcjonowany. Byłoby też fajnie dostać stacje obcojęzyczne z Niemiec a przede wszystkim z USA ale to już szczególik.

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 12-03-2010, 12:29   

Mi do szczęscia brakować będzie jeszcze tylki SciFi Channel MTV HD i Discovery HD oraz NGWILD HD i już by było bosko jakby jeszcze Filmboxy dodali ale watpie w to bo mało kto (oprócz mnie ;) Chciałby wykupywać tyle kanałów premium :D

seven of nine 
ultra master

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 12-03-2010, 12:34   

ANIOŁ napisał/a:
watpie w to bo mało kto (oprócz mnie Chciałby wykupywać tyle kanałów premium

Jak mogłeś o mnie zapomnieć..( obrażona! ) :evil:

neit@jabbim.pl

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 12-03-2010, 12:47   

seven of nine napisał/a:
ANIOŁ napisał/a:
watpie w to bo mało kto (oprócz mnie Chciałby wykupywać tyle kanałów premium

Jak mogłeś o mnie zapomnieć..( obrażona! ) :evil:

Napisałem mało kto a nie nikt więcej ;)

atomix 
plus master

Wysłany: 12-03-2010, 13:02   

ANIOŁ napisał/a:
Mi do szczęscia brakować będzie jeszcze tylki SciFi Channel MTV HD i Discovery HD oraz NGWILD HD i już by było bosko jakby jeszcze Filmboxy dodali ale watpie w to bo mało kto (oprócz mnie ;) Chciałby wykupywać tyle kanałów premium :D

Do tej listy dopisałbym także Disocvery Historia i Eurosport HD... i basta ;)

Co do FilmBox faktycznie mało kto, ja się nie piszę. Ale mogą wziąć rozwiązanie z Cyfrowego Polsatu i wprowadzić tylko FilmBox oraz FilmBox HD w ramach pakietów.

Odpowiedz do tematu