Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Multiroom
Autor Wiadomość
fireman240 
light master

Wysłany: 06-03-2010, 20:50   Multiroom

Jestem zainteresowany usługą multiroom. Posiadam juz pakiet max HD + C+ i chciałbym wiedzieć czy biorąc drugi dekoder (przykładowo z nagrywarką za 35 zł za miesiąc) będę miał dostęp do wszystkich kanałów ( w tym w szczegołności kanałów pakietu C+) jak na pierwszym dekoderze.
I jeszcze pytanie o cene, poza 35 zł miesięcznie, to chyba instalacja 200 zł (trochę dużo) i czy są jakieś inne dodatkowe opłaty, typu dodatkowe gniazdo itp

seven of nine 
ultra master

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 06-03-2010, 21:08   

fireman240 napisał/a:
Jestem zainteresowany usługą multiroom. Posiadam juz pakiet max HD + C+ i chciałbym wiedzieć czy biorąc drugi dekoder (przykładowo z nagrywarką za 35 zł za miesiąc) będę miał dostęp do wszystkich kanałów ( w tym w szczegołności kanałów pakietu C+) jak na pierwszym dekoderze.

Z tego co wiem to, jesli chcesz miec na drugim dekoderze C+ - musisz placić za niego abonament raz jeszcze. Nie wspomne o opłacie pakietu max HD kolejny raz. Jeśli się mylę, to koniecznie proszę mnie poprawić . :roll: :shock:

neit@jabbim.pl

fireman240 
light master

Wysłany: 06-03-2010, 21:12   

Z tego co wiem to, jesli chcesz miec na drugim dekoderze C+ - musisz placić za niego abonament raz jeszcze. Nie wspomne o opłacie pakietu max HD kolejny raz. Jeśli się mylę, to koniecznie proszę mnie poprawić . :roll: :shock: [/quote]

co znaczy opłacie pakietu max HD kolejny raz????
wydawało mi się że płacę te 35 zł miesięcznie i mam to samo co na pierwszym dekoderze (nie byłem pewien co do C+), jeśli jest tak jak piszesz to to nie powinno się nazywać multiroom, tylko poprostu nowy abonament, chyba się mylisz.

atomix 
plus master

Wysłany: 06-03-2010, 21:44   

Hello!

W ramach usługi Multiroom w UPC płacisz JEDNĄ opłatę miesięczną i na drugim dekoderze MASZ WSZYSTKIE wykupione kanały (także Canal+/HBO/Cinemax - jeśli masz je wykupione na drugim dekoderze).

Płacisz za instalkę 200 zł - niestety dużo!. Ale nic cię nie interesuje. Monter w tej cenie ma zainstalować dekoder tam gdzie chcesz - żadne dodatkowe koszty Cię nie interesują za kable czy gniazda.

A później płacisz abonament w zależności jaki wybierzesz dekoder:
standardowy - 25 zł
z nagrywarką - 35 zł
z HD i nagrywarką - 45 zł.

I powtórzę!!!!
Płacisz jedną opłatę - na drugim dekoderze masz dostęp do wszystkich kanałów z pierwszego. Także do tych premium - jeśli masz wykupione na dekoderze pierwszym.

I ważne! Jeśli ktoś jako pierwszy ma dekoder z nagrywarką lub nagrywarką i HD jako drugi dekoder (w ramach Multiroomu) może wziąć tańszy standardowy (za 25 zł) jeśli mu niepotrzebne są bajery.
Ostatnio zmieniony przez atomix 06-03-2010, 21:45, w całości zmieniany 2 razy  

kriss1000 
easy master

Wysłany: 06-03-2010, 21:44   

Płacisz 200 zeta za instalacje ,35 zeta miesięcznie i masz dokładnie te same programy łącznie z c+ tylko bez HD (z HD to 45 zeta kosztuje).

seven of nine 
ultra master

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 06-03-2010, 22:02   

No to walnęłam jak kulą w płot. Sorry, ale mój mąż upił mnie właśnie jednym piwem. Może lepiej sobie dam spokój na dziś i przyjdę tu jutro, jak będe o zdrowych zmysłach. Oczywiście Atomix ma rację. :mrgreen:

neit@jabbim.pl

Mizi 
plus master

Wysłany: 06-03-2010, 22:30   

seven of nine, nie spodziewalem sie ,ze tak zorientowana osoba moze taka gafe strzelic :mrgreen: kto jak kto ,ale Ty ? :oops: :P

shopgirl 
Klikacz

Wysłany: 10-03-2010, 22:12   Re: Multiroom

fireman240 napisał/a:
I jeszcze pytanie o cene, poza 35 zł miesięcznie, to chyba instalacja 200 zł (trochę dużo) i czy są jakieś inne dodatkowe opłaty, typu dodatkowe gniazdo itp

Instalacja drugiego dekodera faktycznie kosztuje 200 zl - abonament miesiaczny wzrasta w zaleznosci od rodzju dekodera. Dekoder z nagrywarka - faktycznie 35 zl.
Co do C+ - na drugim dekoderze tez bedziesz go odbieral BEZ ZADNYCH DODATKOWYCH OPŁAT.
Jesli robisz dodatkowe gniazdo - 39 zl koszt jednorazowy.

fireman240 
light master

Wysłany: 11-03-2010, 20:26   Re: Multiroom

shopgirl napisał/a:

Myślałem że wszystko jest już wliczone w te 200 zł opłaty instalacyjnej.

A jeszcze jedna kwestia ta cała opłata to jak dobrze rozumiem będzie doliczona do następnej faktury??

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 11-03-2010, 20:59   Re: Multiroom

fireman240 napisał/a:
shopgirl napisał/a:

A jeszcze jedna kwestia ta cała opłata to jak dobrze rozumiem będzie doliczona do następnej faktury??

A jak ty to sobie inaczej wyobrażasz? ;)

fireman240 
light master

Wysłany: 11-03-2010, 21:08   

no z rączki do rączki, jak to niegdyś bywało ;)

atomix 
plus master

Wysłany: 11-03-2010, 22:18   

hmmmm... a po co Ci przy multiroomie drugie gniazdo?

W cenie 200 zł masz PEŁNĄ INSTALACJĘ drugiego dekodera do drugiego pokoju. Ty wskazujesz gdzie, a monter montuje. A instalacja ma być zakończona podłączeniem i ustawieniem dekodera. Wszystko w jednej cenie. Przynajmniej tak było u mnie.

W drugim pokoju nie trzeba instalować drugiego gniazda. U mnie jest jedno gniazdo (w dużym pokoju) do którego podpięty jest wzmacniacz sygnału. Z tego wzmacniacza jest podpięta telewizja cyfrowa w pierwszym pokoju i pociągnięty kabel do drugiego pokoju, a tam rozgałęzienie i jeden kabelek do netu, drugi kabelek do drugiego dekodera. Więc drugie gniazdo jest niepotrzebne.

Opłata jest doliczona do następnej faktury, tzn. do pierwszej faktury wystawionej po terminie instalacji.

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 12-03-2010, 12:49   

fireman240 napisał/a:
no z rączki do rączki, jak to niegdyś bywało ;)

Takich praktyk w UPC nigdy chyba nie było, nawet czasem na infolinii konsultant podkreslał że monterowi nie daje sie żadnych pieniędzy :)

shopgirl 
Klikacz

Wysłany: 12-03-2010, 20:24   Re: Multiroom

fireman240 napisał/a:
shopgirl napisał/a:

Fakt - 39,00 za dodatkowe gniazdo jest tylko w przypadku analogu. Przy cyfrówce tego nie ma.
I kazda oplata (instalacja, ewentualne drugie gniazdo itp) sa zawsze dolaczane do faktury. Technikom nigdy nie dajesz pieniedzy do reki.

Odpowiedz do tematu