|
Multiroom |
| Autor |
Wiadomość |
fireman240
light master
|
Wysłany: 06-03-2010, 20:50 Multiroom
|
|
|
Jestem zainteresowany usługą multiroom. Posiadam juz pakiet max HD + C+ i chciałbym wiedzieć czy biorąc drugi dekoder (przykładowo z nagrywarką za 35 zł za miesiąc) będę miał dostęp do wszystkich kanałów ( w tym w szczegołności kanałów pakietu C+) jak na pierwszym dekoderze.
I jeszcze pytanie o cene, poza 35 zł miesięcznie, to chyba instalacja 200 zł (trochę dużo) i czy są jakieś inne dodatkowe opłaty, typu dodatkowe gniazdo itp |
|
|
|
 |
seven of nine
ultra master

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 24 Mar 2008 Posty: 961 Skąd: Kurort czyli Sopot
|
Wysłany: 06-03-2010, 21:08
|
|
|
| fireman240 napisał/a: | | Jestem zainteresowany usługą multiroom. Posiadam juz pakiet max HD + C+ i chciałbym wiedzieć czy biorąc drugi dekoder (przykładowo z nagrywarką za 35 zł za miesiąc) będę miał dostęp do wszystkich kanałów ( w tym w szczegołności kanałów pakietu C+) jak na pierwszym dekoderze. |
Z tego co wiem to, jesli chcesz miec na drugim dekoderze C+ - musisz placić za niego abonament raz jeszcze. Nie wspomne o opłacie pakietu max HD kolejny raz. Jeśli się mylę, to koniecznie proszę mnie poprawić . |
_________________ CYFROWA ,TARYFA NON STOP,FIBER 25 |
|
|
|
 |
fireman240
light master
|
Wysłany: 06-03-2010, 21:12
|
|
|
Z tego co wiem to, jesli chcesz miec na drugim dekoderze C+ - musisz placić za niego abonament raz jeszcze. Nie wspomne o opłacie pakietu max HD kolejny raz. Jeśli się mylę, to koniecznie proszę mnie poprawić . [/quote]
co znaczy opłacie pakietu max HD kolejny raz????
wydawało mi się że płacę te 35 zł miesięcznie i mam to samo co na pierwszym dekoderze (nie byłem pewien co do C+), jeśli jest tak jak piszesz to to nie powinno się nazywać multiroom, tylko poprostu nowy abonament, chyba się mylisz. |
|
|
|
 |
atomix
plus master
|
Wysłany: 06-03-2010, 21:44
|
|
|
Hello!
W ramach usługi Multiroom w UPC płacisz JEDNĄ opłatę miesięczną i na drugim dekoderze MASZ WSZYSTKIE wykupione kanały (także Canal+/HBO/Cinemax - jeśli masz je wykupione na drugim dekoderze).
Płacisz za instalkę 200 zł - niestety dużo!. Ale nic cię nie interesuje. Monter w tej cenie ma zainstalować dekoder tam gdzie chcesz - żadne dodatkowe koszty Cię nie interesują za kable czy gniazda.
A później płacisz abonament w zależności jaki wybierzesz dekoder:
standardowy - 25 zł
z nagrywarką - 35 zł
z HD i nagrywarką - 45 zł.
I powtórzę!!!!
Płacisz jedną opłatę - na drugim dekoderze masz dostęp do wszystkich kanałów z pierwszego. Także do tych premium - jeśli masz wykupione na dekoderze pierwszym.
I ważne! Jeśli ktoś jako pierwszy ma dekoder z nagrywarką lub nagrywarką i HD jako drugi dekoder (w ramach Multiroomu) może wziąć tańszy standardowy (za 25 zł) jeśli mu niepotrzebne są bajery. |
_________________ UPC: Max z nagrywarką i HD + Multiroom HD + Premium (Canal+, HBO, Super HD) + FiberPower 25 Mb/s. |
| Ostatnio zmieniony przez atomix 06-03-2010, 21:45, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
kriss1000
easy master

|
Wysłany: 06-03-2010, 21:44
|
|
|
| Płacisz 200 zeta za instalacje ,35 zeta miesięcznie i masz dokładnie te same programy łącznie z c+ tylko bez HD (z HD to 45 zeta kosztuje). |
|
|
|
 |
seven of nine
ultra master

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 24 Mar 2008 Posty: 961 Skąd: Kurort czyli Sopot
|
Wysłany: 06-03-2010, 22:02
|
|
|
No to walnęłam jak kulą w płot. Sorry, ale mój mąż upił mnie właśnie jednym piwem. Może lepiej sobie dam spokój na dziś i przyjdę tu jutro, jak będe o zdrowych zmysłach. Oczywiście Atomix ma rację. |
_________________ CYFROWA ,TARYFA NON STOP,FIBER 25 |
|
|
|
 |
Mizi
plus master
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Mar 2007 Posty: 443 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 06-03-2010, 22:30
|
|
|
seven of nine, nie spodziewalem sie ,ze tak zorientowana osoba moze taka gafe strzelic kto jak kto ,ale Ty ? |
|
|
|
 |
shopgirl
Klikacz
|
Wysłany: 10-03-2010, 22:12 Re: Multiroom
|
|
|
| fireman240 napisał/a: | Jestem zainteresowany usługą multiroom. Posiadam juz pakiet max HD + C+ i chciałbym wiedzieć czy biorąc drugi dekoder (przykładowo z nagrywarką za 35 zł za miesiąc) będę miał dostęp do wszystkich kanałów ( w tym w szczegołności kanałów pakietu C+) jak na pierwszym dekoderze.
I jeszcze pytanie o cene, poza 35 zł miesięcznie, to chyba instalacja 200 zł (trochę dużo) i czy są jakieś inne dodatkowe opłaty, typu dodatkowe gniazdo itp |
Instalacja drugiego dekodera faktycznie kosztuje 200 zl - abonament miesiaczny wzrasta w zaleznosci od rodzju dekodera. Dekoder z nagrywarka - faktycznie 35 zl.
Co do C+ - na drugim dekoderze tez bedziesz go odbieral BEZ ZADNYCH DODATKOWYCH OPŁAT.
Jesli robisz dodatkowe gniazdo - 39 zl koszt jednorazowy. |
|
|
|
 |
fireman240
light master
|
Wysłany: 11-03-2010, 20:26 Re: Multiroom
|
|
|
| shopgirl napisał/a: |
Myślałem że wszystko jest już wliczone w te 200 zł opłaty instalacyjnej.
A jeszcze jedna kwestia ta cała opłata to jak dobrze rozumiem będzie doliczona do następnej faktury?? |
|
|
|
 |
ANIOŁ
ultra master

Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Wrz 2006 Posty: 1253 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 11-03-2010, 20:59 Re: Multiroom
|
|
|
| fireman240 napisał/a: | | shopgirl napisał/a: |
A jeszcze jedna kwestia ta cała opłata to jak dobrze rozumiem będzie doliczona do następnej faktury?? |
A jak ty to sobie inaczej wyobrażasz? |
_________________ Fiber 50 + Telefon Non Stop Europa i Świat+Max z Super HD+HBO+Cinemax+Filmbox+Canal Plus:-)+Multiroom HD |
|
|
|
 |
fireman240
light master
|
Wysłany: 11-03-2010, 21:08
|
|
|
no z rączki do rączki, jak to niegdyś bywało |
|
|
|
 |
atomix
plus master
|
Wysłany: 11-03-2010, 22:18
|
|
|
hmmmm... a po co Ci przy multiroomie drugie gniazdo?
W cenie 200 zł masz PEŁNĄ INSTALACJĘ drugiego dekodera do drugiego pokoju. Ty wskazujesz gdzie, a monter montuje. A instalacja ma być zakończona podłączeniem i ustawieniem dekodera. Wszystko w jednej cenie. Przynajmniej tak było u mnie.
W drugim pokoju nie trzeba instalować drugiego gniazda. U mnie jest jedno gniazdo (w dużym pokoju) do którego podpięty jest wzmacniacz sygnału. Z tego wzmacniacza jest podpięta telewizja cyfrowa w pierwszym pokoju i pociągnięty kabel do drugiego pokoju, a tam rozgałęzienie i jeden kabelek do netu, drugi kabelek do drugiego dekodera. Więc drugie gniazdo jest niepotrzebne.
Opłata jest doliczona do następnej faktury, tzn. do pierwszej faktury wystawionej po terminie instalacji. |
_________________ UPC: Max z nagrywarką i HD + Multiroom HD + Premium (Canal+, HBO, Super HD) + FiberPower 25 Mb/s. |
|
|
|
 |
ANIOŁ
ultra master

Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Wrz 2006 Posty: 1253 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 12-03-2010, 12:49
|
|
|
| fireman240 napisał/a: | no z rączki do rączki, jak to niegdyś bywało |
Takich praktyk w UPC nigdy chyba nie było, nawet czasem na infolinii konsultant podkreslał że monterowi nie daje sie żadnych pieniędzy |
_________________ Fiber 50 + Telefon Non Stop Europa i Świat+Max z Super HD+HBO+Cinemax+Filmbox+Canal Plus:-)+Multiroom HD |
|
|
|
 |
shopgirl
Klikacz
|
Wysłany: 12-03-2010, 20:24 Re: Multiroom
|
|
|
| fireman240 napisał/a: | | shopgirl napisał/a: |
Fakt - 39,00 za dodatkowe gniazdo jest tylko w przypadku analogu. Przy cyfrówce tego nie ma.
I kazda oplata (instalacja, ewentualne drugie gniazdo itp) sa zawsze dolaczane do faktury. Technikom nigdy nie dajesz pieniedzy do reki. |
|
|
|
 |
|
|