|
5 nowych kanałów w UPC - Polsat HD |
| Autor |
Wiadomość |
mgs
plus master

Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2006 Posty: 331 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-03-2010, 21:06
|
|
|
| dibller napisał/a: | | mgs napisał/a: | | Eska TV - obraz może być, coś jak 4fun. Tylko jedno ale: położenie. Czemu go wrzucili za mezzo?? |
Nie strasz mnie... Eska TV jest numer za Mezzo. Jakby mi Mezzo zastąpili takim gównianym klonem Vivy to bym na następny dzień im wypowiedzenie złożył.
Co do jakości to podzielam opinie innych. Polsat HD w moim odczuciu wygląda gorzej niż TVN HD. Stare odcinki Rodziny Zastępczej nadawane w 4:3 i podciągane do HD wyglądają dość... kuriozalnie. |
hehe - małe nieporozumienie. Oczywiście chodziło o kolejność programów. |
_________________ |
|
|
|
 |
marcinbb
plus master
|
Wysłany: 11-03-2010, 21:07
|
|
|
| Pawel2 napisał/a: | | Mam pakiet select i jutro chcę telefonicznie zamówić pakiet max (ze względu na polsat futbol) i mam pytanie czy pakiet max bede mial odrazu czy będę musiał czekać do kwietnia? |
Aż tak dobrze się na tym nie znam ale to chyba jest uzależnione od dekodera który dostałeś od UPC. Zadzwonisz na party line i wszystkiego się dowiesz.
EDIT:
Stop zapędziłem się w select też są kanały HD więc zapewne od razu Ci włączą i proporcjonalnie naliczą Ci abonament |
|
|
|
 |
AtoMan
plus master
|
Wysłany: 11-03-2010, 21:15
|
|
|
A ja mam pakiet Max, jest Eska TV, jest "toto ruskie", a Polsat Futbol - nie ma, tylko plansza o braku uprawnień. Odpiąłem dekoder na chwilę, myślałem "a nuż musi ściągnąć nowe uprawnienia", zamiast tego wyszukało mi po prostu kanały od nowa (musiałem szukać instrukcji, żeby znaleźć ten kod regionu), i dalej to samo.
Co jest? |
|
|
|
 |
topskun
classic master
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Wrz 2005 Posty: 256 Skąd: Opole
|
Wysłany: 11-03-2010, 21:35
|
|
|
| Pawel2 napisał/a: | | Mam pakiet select i jutro chcę telefonicznie zamówić pakiet max (ze względu na polsat futbol) i mam pytanie czy pakiet max bede mial odrazu czy będę musiał czekać do kwietnia? | Włączą Ci w 5minut po telefonie na party line |
|
 |
Janusz
Klikacz
|
Wysłany: 11-03-2010, 22:11
|
|
|
| topskun napisał/a: | Dodatkowe serwisy Polsat Futbol już działają
Dziwne ale wydaje mi się, że na Polsat Futbol1 i Polsat Futbol3 jakość jest znacznie lepsza niż na Polsat Futbol i na Polsat Futbol2 Polsat Futbol 4 ma przerwę w nadawaniu |
Może przypomnę tylko, że jakość odbioru zależy również od sprzętu nadawczego (nawet dwie takie same kamery mogą mieć różną jakość - bo po prostu mają różnych operatorów ) |
|
|
|
 |
atomix
plus master
|
Wysłany: 11-03-2010, 22:25
|
|
|
| Pawel2 napisał/a: | | Mam pakiet select i jutro chcę telefonicznie zamówić pakiet max (ze względu na polsat futbol) i mam pytanie czy pakiet max bede mial odrazu czy będę musiał czekać do kwietnia? |
Pakiet Max będziesz miał kilka minut po odłożeniu słuchawki.
Uczulam jednak, że przy zamawianiu popytaj jak dalej z Twoją umową. Czy np. jeśli masz umowę na czas określony, np. czy czasem nie jest przedłużana na kolejny rok. Żeby nie było zaskoczenia. A może przy okazji zaproponują jakąś nową promocję. |
_________________ UPC: Max z nagrywarką i HD + Multiroom HD + Premium (Canal+, HBO, Super HD) + FiberPower 25 Mb/s. |
|
|
|
 |
piter777
ultra master
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lip 2008 Posty: 737 Skąd: gdansk
|
Wysłany: 11-03-2010, 23:00
|
|
|
| Moim zdaniem wszystkie Polsaty Futbol maja taka sama jakosc niestety dosc slaba,nawet np.Polsat Play ma lepsza jakosc.Wiadomo ze jak oglada sie taki mecz widac jeszcze bardziej roznice ,wiec Polsat przedeszystkim powinien zadbac o lepsza jakosc Polsatu Futbol. |
|
|
|
 |
danan72
Klikacz
|
Wysłany: 12-03-2010, 06:45
|
|
|
Problem z fatalną jakością Polsatu Futbol znany jest od momentu jego uruchomienia. Niestety CP umieścił go na swoim najbardziej zapełnionym transponderze jako bodajże 13 kanał. Trzeba było nawet opóźnić o godzinę start stacji, bo po jej dodaniu zaczęły zacinać wszystkie pozostałe kanały z transpondera (m.in TVP 1 i 2). Sytuację uratowało dopiero wyłączenie jednego z kanałów testowych.
Serwisy dodatkowe (Polsat Futbol 1-4) są natomiast nadawane z nowego transpondera i dlatego ich jakość jest lepsza. Chociaż po uruchomieniu przez Polsat na tym samym transponderze Domowej Wypożyczalni Filmowej (VOD), też się niestety znacznie pogorszyła. |
|
|
|
 |
west
plus master

|
Wysłany: 12-03-2010, 07:45
|
|
|
Programy hd w UPC są chyba mocno kompresowane bo jakość to powiedziałbym dobre sd, najlepiej wygląda TVS HD może ten kanał dostają po kablu do stacji nadawczej.
Polsat HD w moim odczuciu odrobinę lepszy od Polsatu SD. Nie zmienia to wszystko faktu że nadal brak nowości w HD podobno, podkreślam podobno ma być paczka HD od 1 kwietnia, nie mylić z dniem żartów. |
|
|
|
 |
marcinbb
plus master
|
Wysłany: 12-03-2010, 08:45
|
|
|
| danan72 napisał/a: | | Chociaż po uruchomieniu przez Polsat na tym samym transponderze Domowej Wypożyczalni Filmowej (VOD), też się niestety znacznie pogorszyła. |
Niestety ale VoD to chyba ich największa porażka, bo czy można nazwać VoD normalny kanał a raczej kilkanaście >10, na których przez całą dobę lecą te same filmy:) To chyba wystarczająco świadczy o tym nadawcy. Pomyśleć że jeszcze chcą swój internet sprzedawać. |
|
|
|
 |
Pawel2
easy master
|
Wysłany: 12-03-2010, 19:51
|
|
|
| atomix napisał/a: | | Pawel2 napisał/a: | | Mam pakiet select i jutro chcę telefonicznie zamówić pakiet max (ze względu na polsat futbol) i mam pytanie czy pakiet max bede mial odrazu czy będę musiał czekać do kwietnia? |
Pakiet Max będziesz miał kilka minut po odłożeniu słuchawki.
Uczulam jednak, że przy zamawianiu popytaj jak dalej z Twoją umową. Czy np. jeśli masz umowę na czas określony, np. czy czasem nie jest przedłużana na kolejny rok. Żeby nie było zaskoczenia. A może przy okazji zaproponują jakąś nową promocję. |
Zadzwoniłem 2 godziny temu i powiedzieli że dziś włączą... jak narazie nie włączyli i chyba dziś nie włączą |
|
|
|
 |
dibller
light master
|
Wysłany: 12-03-2010, 23:31
|
|
|
| west napisał/a: | | podkreślam podobno ma być paczka HD od 1 kwietnia, nie mylić z dniem żartów. |
Info o tym, że UPC dodaje kanały HD, to żart dobry na każdy dzień. |
|
|
|
 |
El-Maniaque
light master

|
Wysłany: 13-03-2010, 07:30
|
|
|
| Dźwięk na polsatowskich nowych kanałach to porażka. Skompresowany strasznie. Całe szczęście, że eska TV i ten rosyjski jest pod tym względem ok. |
_________________ Dobry neck to podstawa |
|
|
|
 |
stivi
light master
|
Wysłany: 13-03-2010, 22:34
|
|
|
witam czy ktos sobota wieczor ma problem z kanalami hd ,probowalem obejrzec o 20 polsat hd niestety ciagle brak obrazu lub pikseloza ,od 18 rowniez zaklocenia cplus sport2 , lokalizacja gdansk zabianka
[ Dodano: 15-03-2010, 15:33 ]
| stivi napisał/a: | | witam czy ktos sobota wieczor ma problem z kanalami hd ,probowalem obejrzec o 20 polsat hd niestety ciagle brak obrazu lub pikseloza ,od 18 rowniez zaklocenia cplus sport2 , lokalizacja gdansk zabianka |
awaria lokalna podobno na kilku ulicach , tak wiec mozna post skasowac |
|
|
|
 |
|
|