|
Skandalicznie niska jakość obsługi klienta w UPC |
| Autor |
Wiadomość |
Susane
ultra master

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 11 Lut 2007 Posty: 713
|
Wysłany: 11-03-2010, 18:19 Skandalicznie niska jakość obsługi klienta w UPC
|
|
|
Tak wygląda średnia prędkość łącza zwanego Fiber Power 25Mb/s. Zgłoszenie problemu zostało telefonicznie przyjęte, miły pan obiecał przesłać maila, gdzie sprecyzuje jakie testy mam wykonać, mail doszedł, wyniki odesłane i cisza. To nie jest moja pierwsza "przygoda" z UPC, ciągle są jakieś problemy. Zawyżone faktury, brak korekt, wyłączanie sygnału w wyniku pomyłek itd. Jestem zmuszona do ciągłych reklamacji usługi. Tracę czas i pieniądze, bo załatwienie czegokolwiek przez telefon to co najmniej kilkanaście minut rozmowy przeplatanej czekaniem na połączenie z konsultantem.
To nie są moje żale, które po raz kolejny są wylewane na forum. Myślę, że już nadszedł czas na zakończenie współpracy z operatorem UPC. Powód jest prozaiczny - już mi się nie chce z wami użerać drodzy konsultanci... Dlatego postanowiłam zasilić szeregi konkurencji i w najbliższych dniach wypowiedzieć umowę UPC. |
|
|
|
 |
iNteNse
Klikacz
|
Wysłany: 11-03-2010, 18:33
|
|
|
| To nie tylko ty masz takie problemy, powiem ci tyle. Naczekasz się, oj naczekasz. Ja tak samo wysłałem testy łącza i inne duperele. Zero odpowiedzi od prawie tygodnia. |
|
|
|
 |
CePeU
UPC Polska
|
Wysłany: 11-03-2010, 19:22
|
|
|
| mrsyonnie, problem z przepustowością łącza powinien zostać rozwiązany na początku przyszłego tygodnia. Mogę sprawdzić co stało się z korespondecnją, potrzebowałbym dokładnego czasu wysłania e-maila oraz adresu z jakieg został wysłany. |
|
|
|
 |
Susane
ultra master

|
Wysłany: 11-03-2010, 19:35
|
|
|
| CePeU, maila z wynikami testów wysłałam jeszcze raz dziś. Wstrzymam się ze złożeniem wypowiedzenia do przyszłego tygodnia. Nie chodzi mi o ciągłe wyjaśnienie pomyłek itd. ale o to, żeby funkcjonowanie łącza nie absorbowało mnie, aż do tego stopnia. |
|
|
|
 |
west
plus master

|
Wysłany: 12-03-2010, 13:22
|
|
|
U mnie odkąd wprowadzili nowe prędkości speedtest pokazuje to co widać przy wykupionym łączu Turbo 15 Mb.
Speed.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 57 raz(y) 22,02 KB |
|
|
|
|
 |
Liberator
light master
|
|
|
|
 |
Susane
ultra master

|
Wysłany: 12-03-2010, 14:15
|
|
|
west, racz nie zaśmiecać tematu. Wątek nie jest o działaniu speedtest, bo tak się składa, że znam lepsze metody na sprawdzenie realnej prędkości łącza, a o fatalnej jakości obsługi klienta przez UPC. Przejściowe problemy, awarie zdarzają się wszędzie, ale niemożność załatwienia prawie żadnej sprawy normalnymi kanałami to już przesada.
Po co UPC utrzymuje armię konsultantów, jak pomoc mogę uzyskać jedynie tu od CePeU? |
|
|
|
 |
west
plus master

|
Wysłany: 12-03-2010, 20:29
|
|
|
| Konsultanci są bo pewnie muszą być ale na niczym się nie znają, kiedyś była opcja w czasie wybierania tonowego przy połączeniu z CC połączenie z inżynierem, jak kiedyś miałem problem z netem rozwiązałem to od ręki ale miałem połączenie z kompetentną osobą może teraz też jest taka opcja w czasie brnięcia przez przyciski a jak nie to może da się zmusić konsultanta do połączenia z informatykiem. |
|
|
|
 |
Susane
ultra master

|
Wysłany: 12-03-2010, 23:15
|
|
|
W przypadku zawyżonych faktur może żądać połączenia z główną księgową? Co za bzdury, co mnie obchodzi brak organizacji i kompetencji konsultantów, dzwonię i chcę załatwić sprawę bez nieoficjalnego zagłębiania się w struktury wewnętrzne szacownego UPC. Jak łącze się z działem technicznym to chyba naturalne, że oczekuję, że konsultant rozumie co się do niego mówi, a jak nie rozumie to sam z siebie powinien przełączyć tam, gdzie trzeba.
Jedynie co sprawnie im idzie to przyjmowanie zleceń na nowe usługi, wtedy działają szybko. |
|
|
|
 |
hsurim
plus master

Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2009 Posty: 310 Skąd: Warszawa (mazowieckie)
|
Wysłany: 13-03-2010, 08:54
|
|
|
Czyli takie ... "witamy was - mamy was" |
|
|
|
 |
trew
easy master
|
Wysłany: 14-03-2010, 00:50
|
|
|
| mrsyonnie napisał/a: | Zawyżone faktury, brak korekt, wyłączanie sygnału w wyniku pomyłek itd. Jestem zmuszona do ciągłych reklamacji usługi.
Myślę, że już nadszedł czas na zakończenie współpracy z operatorem UPC. |
Współczuję, gdybym zamiast 25Mbit/s dostał 4 Mbit/s też bym z nimi rozwiązał umowę. Z drugiej strony cieszę się. Czym więcej ludzi odejdzie z upc tym więcej pasma zostanie dla nas użytkowników upc |
|
|
|
 |
goffer_pl
Klikacz
|
Wysłany: 14-03-2010, 07:08
|
|
|
Polecam sprawdzić ustawienia na routerze. Dot. to oczywiście tych co mają i w nich grzebali. A zwłaszcza posiadaczy routerów Linksysa na oprogramowaniu Tomato (podpowiedź: qos-settings ).
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Susane
ultra master

|
Wysłany: 14-03-2010, 09:16
|
|
|
Nie każdy dzieli Internet miedzy sąsiadów/rodzinę i korzysta z QoS. Poza tym jak ktoś wie co to QoS i umie sobie to skonfigurować pod Tomato to tym bardziej wie, że sprawdzając prędkość łącza należy tą opcję wyłączyć, a najlepiej pominąć router i podłączyć PC bezpośrednio do modemu na czas testu.
| trew napisał/a: | Z drugiej strony cieszę się. Czym więcej ludzi odejdzie z upc tym więcej pasma zostanie dla nas użytkowników upc | Typowa polska mentalność wylazła. Logika godna pracownika UPC. Swoją drogą dział "łapania" nowych klientów to tam akurat dobrze działa. |
|
|
|
 |
goffer_pl
Klikacz
|
Wysłany: 14-03-2010, 10:39
|
|
|
mrsyonnie,
Miałem nie odpisywać, ale ...
QoS znajduje nie tylko zastosowanie w przypadku dzielenia łącza ... (doczytasz sobie) ...
Jeśli ktoś umie skonfigurować QoS (i router) to nie jest konieczne wyłączenie tej opcji ani też wypinanie routera na czas testów.
pozdr. |
|
|
|
 |
Susane
ultra master

|
Wysłany: 14-03-2010, 11:12
|
|
|
| goffer_pl napisał/a: | | QoS znajduje nie tylko zastosowanie w przypadku dzielenia łącza ... | Oprócz ciebie nikomu nie przychodzi do głowy, że może być inaczej.
goffer_pl, tematy ci się pomyliły. Ten jest o skandalicznie niskiej jakości obsługi klienta w UPC, a nie o routerach, QoS itp. Druga sprawa jest taka, że nie prosiłam cię o wykład na ten temat, bo wcale go nie potrzebuję. Umiem sprawdzić prędkość łącza, a o testy wykonane bezpośrednio na linii modem-PC pytają z uporem maniaka konsultanci UPC. Dla ich przyjemności je wykonuję. Dzięki temu już nie mogą zwalić winy na mój router, który wg. nich może być tylko źle skonfigurowany lub uszkodzony
PS. Z QoS nie korzystam |
|
|
|
 |
|
|