|
Zerwanie umowy z UPC. |
| Autor |
Wiadomość |
maziak
Klikacz
|
Wysłany: 10-03-2010, 19:53 Zerwanie umowy z UPC.
|
|
|
Witam
Jestem starym klientem UPC ( około 3 lat na starym pakiecie 512 Kb/s, wiec dawno po zakonczeniu umowy i bez zadnych promocji ). Niestety teraz gdy gram bardziej profesjonalnie potrzebuje czegos lepszego i tu pojawia sie problem. Mam ogromny problem z internetem - straty pakietow, ogormne pingi, lagi co uniemozliwia gre. Wystepuja one na danych ustawieniach wymaganych przez ligi w cs 1.6. Dzwonilem, pisalem do nich z logami z WinMTR, ale mnie olali i chcialbym zerwac natychmiastowo umowe z ich winy bez czekania ( wypowiedzenie umowy i te sprawy ).
Czy istnieje taka mozliwosc ? Jak sie do tego zabrac ? Moglby mnie ktos nakierowac na dane informacje w regulaminie ? |
|
|
|
 |
Peterek
plus master
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2008 Posty: 423 Skąd: miasto J. Himilsbacha
|
Wysłany: 10-03-2010, 20:39
|
|
|
Nie zapoznałeś się z regulaminem usługi UPC internet nim go podpisałeś?
A może chcesz tu się publicznie pożalić na swoj los?
Nie jest mi znany nikt, kto by próbował na rowerze "Ukraina" startować na Olimpiadzie
Chociaż...
Dla profesjonalistów jest multum ofert, nawet UPC: http://www.upc.pl/biznes/firma/
Płacisz i wymagasz. |
|
|
|
 |
Marek
Moderator

Pomógł: 193 razy Dołączył: 29 Lis 2004 Posty: 5747 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 10-03-2010, 20:58
|
|
|
Jeśli nie naprawili ustarki w ciągu 5dni od zgłoszenia ani z góry nie podali późniejszego terminu naprawienia (lub podali ale nie dotrzymali) to możesz. Idziesz tam mówisz że nie dotrzymali umowy w związku z tym od dziś koniec współpracy, jednocześnie zażądaj zwrotu abonamentu który prawdopodobnie wpłaciłeś z góry (reklamacja) i jeśli pożyczałeś od nich jakiś sprzęt każ im go zabierać.
W sumie to wszytko. |
|
|
|
 |
maziak
Klikacz
|
Wysłany: 10-03-2010, 20:58
|
|
|
Nie potrzebuje predkosci, dla mnie wazny jest jedynie bardzo niski ping, brak tracenia pakietow, brak awaryjnosci - tego UPC nie jest w stanie zaoferowac podobnie jak kazdy globalny internet w Polsce, dlatego chce zerwac umowe. Nie potrzebuje pseudo-rad od trollow bo nikogo nie chce karmic. Napisalem rzeczowo i takiej pomocy oczekuje - chyba mi wolno ?
EDIT: Dziekuje Marek |
|
|
|
 |
Peterek
plus master
|
Wysłany: 10-03-2010, 21:15
|
|
|
Rozumiem że Ci ulżyło? Bo mnie nie dotknęło wcale
Poza oczywistymi kwestiami typu: naprawa, reklamecje czy prawo do rozwiązania Umowy są także parametry łącza których Ci nikt na "amatorskim" łączu nie zapewni. Może jedynie Ci UPC obiecać że "dołoży starań".
Działalność komercyjna, czyli zyski generuje większe wydatki zawsze.
Nie widzę w tym nic dziwnego. |
|
|
|
 |
maziak
Klikacz
|
Wysłany: 10-03-2010, 21:20
|
|
|
Aha czyli wedlug Ciebie 512 kb/s = wysokie pingi, straty pakietow, awaryjnosc
120 mb/s = 0 lagow, zero strat, 0 awaryjnosci.
Jezeli wedlug Ciebie, wyzsza szybkosc = lepszy internet, szczerze wspolczuje. Mysle, ze nie ma tu o czym rozmawiac bo wiedza na temat podstaw dzialania internetu po Twojej stronie jest na zenujaco niskim poziomie liczenia Kb/s w transferach. |
|
|
|
 |
Peterek
plus master
|
Wysłany: 10-03-2010, 21:35
|
|
|
| maziak napisał/a: | | Jezeli wedlug Ciebie, wyzsza szybkosc = lepszy internet, szczerze wspolczuje. Mysle, ze nie ma tu o czym rozmawiac bo wiedza na temat podstaw dzialania internetu po Twojej stronie jest na zenujaco niskim poziomie liczenia Kb/s w transferach. |
Skąd takie wnioski wyciągasz? Moje obecne parametry łącza to wynik własnej analizy: ceny u konkurencji-moje dochody-progresja cen w UPC.
Wg. mojej kalkulacji łącze tańsze niż za 90zł/msc. jest w UPC... za drogie.
Nie znaczy to oczywiście że moje łącze działa zawsze dobrze. Piszę reklamacje, zgłoszenia awarii gdy tylko coś działa nie tak.
Także Tobie dobrego łącza internetowego szczerze życzę. Mam już niezbyt miłe doświadczenia z kilkama dostawcami internetu za sobą. Sieci używam amatorsko, sporadycznie. Gdybym miał wyższe wymagania wykupiłbym łącze komercyjne - starałem sie długo o DSL. |
|
|
|
 |
CePeU
UPC Polska
|
Wysłany: 11-03-2010, 19:23
|
|
|
| maziak, podeślij id klienta to sprawdzę co się dzieje w sprawie tego zgłoszenia |
|
|
|
 |
|
|