Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zerwanie umowy z UPC.
Autor Wiadomość
maziak 
Klikacz

Wysłany: 10-03-2010, 19:53   Zerwanie umowy z UPC.

Witam

Jestem starym klientem UPC ( około 3 lat na starym pakiecie 512 Kb/s, wiec dawno po zakonczeniu umowy i bez zadnych promocji ). Niestety teraz gdy gram bardziej profesjonalnie potrzebuje czegos lepszego i tu pojawia sie problem. Mam ogromny problem z internetem - straty pakietow, ogormne pingi, lagi co uniemozliwia gre. Wystepuja one na danych ustawieniach wymaganych przez ligi w cs 1.6. Dzwonilem, pisalem do nich z logami z WinMTR, ale mnie olali i chcialbym zerwac natychmiastowo umowe z ich winy bez czekania ( wypowiedzenie umowy i te sprawy ).

Czy istnieje taka mozliwosc ? Jak sie do tego zabrac ? Moglby mnie ktos nakierowac na dane informacje w regulaminie ?

Peterek 
plus master

Wysłany: 10-03-2010, 20:39   

Nie zapoznałeś się z regulaminem usługi UPC internet nim go podpisałeś?
A może chcesz tu się publicznie pożalić na swoj los?
Nie jest mi znany nikt, kto by próbował na rowerze "Ukraina" startować na Olimpiadzie :mrgreen:
Chociaż...

Dla profesjonalistów jest multum ofert, nawet UPC: http://www.upc.pl/biznes/firma/
Płacisz i wymagasz.

Marek 
Moderator

Wysłany: 10-03-2010, 20:58   

Jeśli nie naprawili ustarki w ciągu 5dni od zgłoszenia ani z góry nie podali późniejszego terminu naprawienia (lub podali ale nie dotrzymali) to możesz. Idziesz tam mówisz że nie dotrzymali umowy w związku z tym od dziś koniec współpracy, jednocześnie zażądaj zwrotu abonamentu który prawdopodobnie wpłaciłeś z góry (reklamacja) i jeśli pożyczałeś od nich jakiś sprzęt każ im go zabierać.
W sumie to wszytko.
  marek@jabberpl.org

maziak 
Klikacz

Wysłany: 10-03-2010, 20:58   

Nie potrzebuje predkosci, dla mnie wazny jest jedynie bardzo niski ping, brak tracenia pakietow, brak awaryjnosci - tego UPC nie jest w stanie zaoferowac podobnie jak kazdy globalny internet w Polsce, dlatego chce zerwac umowe. Nie potrzebuje pseudo-rad od trollow bo nikogo nie chce karmic. Napisalem rzeczowo i takiej pomocy oczekuje - chyba mi wolno ?

EDIT: Dziekuje Marek :)

Peterek 
plus master

Wysłany: 10-03-2010, 21:15   

Rozumiem że Ci ulżyło? Bo mnie nie dotknęło wcale :mrgreen:
Poza oczywistymi kwestiami typu: naprawa, reklamecje czy prawo do rozwiązania Umowy są także parametry łącza których Ci nikt na "amatorskim" łączu nie zapewni. Może jedynie Ci UPC obiecać że "dołoży starań".

Działalność komercyjna, czyli zyski generuje większe wydatki zawsze.

Nie widzę w tym nic dziwnego.

maziak 
Klikacz

Wysłany: 10-03-2010, 21:20   

Aha czyli wedlug Ciebie 512 kb/s = wysokie pingi, straty pakietow, awaryjnosc

120 mb/s = 0 lagow, zero strat, 0 awaryjnosci.

Jezeli wedlug Ciebie, wyzsza szybkosc = lepszy internet, szczerze wspolczuje. Mysle, ze nie ma tu o czym rozmawiac bo wiedza na temat podstaw dzialania internetu po Twojej stronie jest na zenujaco niskim poziomie liczenia Kb/s w transferach.

Peterek 
plus master

Wysłany: 10-03-2010, 21:35   

maziak napisał/a:
Jezeli wedlug Ciebie, wyzsza szybkosc = lepszy internet, szczerze wspolczuje. Mysle, ze nie ma tu o czym rozmawiac bo wiedza na temat podstaw dzialania internetu po Twojej stronie jest na zenujaco niskim poziomie liczenia Kb/s w transferach.

Skąd takie wnioski wyciągasz? Moje obecne parametry łącza to wynik własnej analizy: ceny u konkurencji-moje dochody-progresja cen w UPC.
Wg. mojej kalkulacji łącze tańsze niż za 90zł/msc. jest w UPC... za drogie.
Nie znaczy to oczywiście że moje łącze działa zawsze dobrze. Piszę reklamacje, zgłoszenia awarii gdy tylko coś działa nie tak.

Także Tobie dobrego łącza internetowego szczerze życzę. Mam już niezbyt miłe doświadczenia z kilkama dostawcami internetu za sobą. Sieci używam amatorsko, sporadycznie. Gdybym miał wyższe wymagania wykupiłbym łącze komercyjne - starałem sie długo o DSL.

CePeU 
UPC Polska

Wysłany: 11-03-2010, 19:23   

maziak, podeślij id klienta to sprawdzę co się dzieje w sprawie tego zgłoszenia

Odpowiedz do tematu