|
upc cyfrowe i internet |
| Autor |
Wiadomość |
yacek _b
classic master

Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 258 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 09-03-2010, 20:49
|
|
|
Różnica jest , ale nie kolosalna jak niektórzy sobie wyobrażają przed kupnem.
wrrr , pomerdałem teraz kablami , na TVP1 leci " Utalentowany Pan Ripley " , ziarenko na kablu hdmi i euro , porównywalna ostrość , co rzuca sie w oczy to na kablu hdmi lepiej wyglada EPG ( ładniejsza grafika , kolor tła i czcionka )
na polsacie leci " Wykiwac klawisza " na kablu Hdmi lepsza ostrośc loga stacji , i ciut lepsza ostrość filmu .
Generalnie ja nie wróciłbym do kabla euro nawet jak jest tylko troche lepsza jakość |
_________________ Panasonic 37X10E + UPC MAX HD ( stary ) , CANAL + , HBO |
|
|
|
 |
marcinbb
plus master
|
Wysłany: 09-03-2010, 20:53
|
|
|
Anioł proszę Cię...
odłącz dekoder od TV i podłącz zwykłą TV analogową przez złącze antenowe do TV po czym podłącz ponownie dekoder przez Euro do TV, po czym porównaj... | ANIOŁ napisał/a: | | moj ty to Sharp Aquos 32 cale |
|
|
|
|
 |
ANIOŁ
ultra master

Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Wrz 2006 Posty: 1253 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 09-03-2010, 20:56
|
|
|
| marcinbb napisał/a: | Anioł proszę Cię...
odłącz dekoder od TV i podłącz zwykłą TV analogową przez złącze antenowe do TV po czym podłącz ponownie dekoder przez Euro do TV, po czym porównaj... | ANIOŁ napisał/a: | | moj ty to Sharp Aquos 32 cale |
|
Dokładnie tak zrobiłem i co zauważyłem to opisałem o ile tego nie zrozumiałeś z poprzedniego wpisu |
_________________ Fiber 50 + Telefon Non Stop Europa i Świat+Max z Super HD+HBO+Cinemax+Filmbox+Canal Plus:-)+Multiroom HD |
|
|
|
 |
yacek _b
classic master

Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 258 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 09-03-2010, 20:58
|
|
|
marcinbb obawiam się że może byc w małym szoku .....
ja zrozumiałem ze tylko porównywałeś jakość obrazu przez euro i hdmi , jeżeli coś nie tak rozumiem to sorki ... |
_________________ Panasonic 37X10E + UPC MAX HD ( stary ) , CANAL + , HBO |
|
|
|
 |
ANIOŁ
ultra master

|
Wysłany: 09-03-2010, 21:03
|
|
|
| yacek _b napisał/a: | marcinbb obawiam się że może byc w małym szoku .....
ja zrozumiałem ze tylko porównywałeś jakość obrazu przez euro i hdmi , jeżeli coś nie tak rozumiem to sorki ... |
Może zle opisałem w poprzednim poście, sorki |
_________________ Fiber 50 + Telefon Non Stop Europa i Świat+Max z Super HD+HBO+Cinemax+Filmbox+Canal Plus:-)+Multiroom HD |
|
|
|
 |
marcinbb
plus master
|
Wysłany: 10-03-2010, 09:16
|
|
|
| Anioł ale ile Twoim zdaniem % obraz jest lepszy po podłączeniu via "Digital EURO" ( ale to brzmi, lepiej niż cyfrowe UPC ) |
|
|
|
 |
ANIOŁ
ultra master

|
Wysłany: 10-03-2010, 16:22
|
|
|
| marcinbb napisał/a: | | Anioł ale ile Twoim zdaniem % obraz jest lepszy po podłączeniu via "Digital EURO" ( ale to brzmi, lepiej niż cyfrowe UPC ) |
Myślę że z jakieś 30% co najmniej |
|
|
|
 |
natash
Klikacz
|
Wysłany: 31-03-2010, 08:46
|
|
|
Wczoraj przeszedłem z TV MAX HD na Select. I czuje, że mnie oszukali . Obydwa pakiety są reklamowane jako Cyfrowe, ale jednak stary (MAX HD) był podłączony kablem HDMI do TV, a nowy Select jest podłączony EURO. Według mnie różnica jest bardzo duża i obraz dużo gorszy w pakietach nie HD. Złodzieje i tyle, bo powiedzieli, że pakiety różnią się tylko ilością kanałów oraz brakiem kanałów HD w ofercie... |
|
|
|
 |
buzdygan
Klikacz
|
Wysłany: 31-03-2010, 16:53
|
|
|
| Witam, to mój pierwszy post na forum, proszę o wyrozumiałość. Mam takie pytanko. Jutro monter ma pojawić się aby uruchomić tv cyfrową (dekoder PVR HD ). Problem w tym, że zamontuje go w mieszkaniu do którego przeprowadzę się za około 2 tygodnie. W obecnym mieszkaniu mam UPC analogowo i tu pojawia się pytanie: Czy jeśli podłączę dekoder w obecnym mieszkaniu ( a nie tam gdzie podpisana jest umowa na cyfę) to on zadziała? Czy może jest jakoś "przypisany" do lokalizacji? |
|
|
|
 |
ANIOŁ
ultra master

|
Wysłany: 31-03-2010, 23:09
|
|
|
| buzdygan napisał/a: | | to on zadziała? |
NIE |
|
|
|
 |
ra74
light master
|
Wysłany: 01-04-2010, 01:39
|
|
|
| marcinbb napisał/a: | | phaeton napisał/a: | | chłopie kup sobie plazme hd ready jak 42 cale dla ciebie za dużo to weź 37 cali panasonica, bije tego lcd na głowe |
Pewnie plazma bije na głowę LCD pod względem poboru prądu pewnie około 2-2,5 raza więcej, Elektrownia też chce zarobić.
A tu http://www.benchmark.pl/p...t=9031&p=129378 można poczytać co z czernią po 1000 godzin właśnie w Panasonicach.
Jak phaeton pisał Plazma Panasonica bije na głowę LCD tylko zapytam w czym i gdzie takie nowiści | Cytat: | | weź pod uwage to, że tv full hd pogarsza obraz w standartowej rozdzielczości. | wyczytałeś. Pewnie miałeś na myśli skalowanie... bo jak wyświetlić SD bez skalowania na TV hd ready... |
wtrącę moje 3gr
- nie wiem jak jest teraz ale z rok temu tanie lcd dawały naprawdę beznadziejny obraz
- pobór mocy dla lcd jest stały, dla plazmy zależy od aktualnie wyświetlanego obrazu a w instrukcji podawany jest maksymalny.
Pamiętam z testów że dla plazmy hd ready i lcd wyniki były bardzo podobne, teraz chyba są już oszczędniejsze panele. Ostatnio liczyłem u siebie przy założeniu 5 godzin dziennie włączone rtv kosztuje ok 25zł miesięcznie (z amplitunerem i głośnikami)
- skalowanie do hd ready to znacznie prostsze algorytmy
- plazma i lcd mają swoje wady i zalety. Pisanie że plazma [panasonica] nie bije w niczym lcd jest po prostu fanatyzmem |
|
|
|
 |
buzdygan
Klikacz
|
Wysłany: 01-04-2010, 12:46
|
|
|
Trochę sucho Ech, C+ w analogu mi zajumali a do cyfry 2 tyg. Barbarzyncy! Jak ja bez Ligi sobie poradzę?
[ Dodano: 14-04-2010, 12:12 ]
| ANIOŁ napisał/a: | | buzdygan napisał/a: | | to on zadziała? |
NIE |
Dla zainteresowanych:
Podpiąłem dekoder i działa!
Są wszystkie kanały (pakit MaxHD), również C+HD!
|
|
|
|
 |
san_chez
easy master
|
Wysłany: 15-04-2010, 22:45
|
|
|
Witajcie. Właśnie się przeprowadzam i chcę skorzystać z promocji w UPC i zamówić TV cyfrową + internet Fiber Power 25. I mam mały dylemat - aktualnie posiadam nie nowy już telewizor crt LG 21 cali. Czy w takim przypadku da się w ogóle podłączyć tv cyfrową i będzie to działało? Telewizor ma zwykłe gniazdo antenowe i EURO. W przyszłości pewnie zmienię telewizor na "współczesny", ale na razie muszę pozostać przy tym. Myślę też o tej ofercie analogowej, no ale tam w pakiecie dostanę internet "tylko" 15 mbps.
I druga kwestia. Chciałbym rozdzielić kablówkę na telewizor i komputer. W komputerze mam kartę telewizyjną Hauppauge. Na karcie jest gniazdo antenowe, s-video i wejście kompozytowe. Do tej pory rozdzielałem kablówkę analogową bez problemu, ale czy z rozdzieleniem cyfrowej nie będzie problemu przy takiej konfiguracji?
Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
 |
dibller
light master
|
Wysłany: 15-04-2010, 23:01
|
|
|
| san_chez napisał/a: | | Czy w takim przypadku da się w ogóle podłączyć tv cyfrową i będzie to działało? Telewizor ma zwykłe gniazdo antenowe i EURO. |
Chyba wszystkie dekodery HD w UPC mają przynajmniej jedno wyjście EURO.
| san_chez napisał/a: | | czy z rozdzieleniem cyfrowej nie będzie problemu przy takiej konfiguracji |
Cyfrowej jako tako nie rozdzielisz (chyba, że dodatkowy dekoder weźmiesz w multiroomie), ale przy przejściu na cyfrową telewizje zostawiają Ci za darmo analogową, więc możesz sobie do komputera analog podciągnąć. |
|
|
|
 |
san_chez
easy master
|
Wysłany: 15-04-2010, 23:14
|
|
|
| dibller, co masz na myśli pisząc, że zostawiają analogową? To znaczy, że puszczą mi też w mieszkaniu zwykły kabel antenowy? |
|
|
|
 |
|
|