Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
upc cyfrowe i internet
Autor Wiadomość
yacek _b 
classic master

Wysłany: 09-03-2010, 20:49   

Różnica jest , ale nie kolosalna jak niektórzy sobie wyobrażają przed kupnem.
wrrr , pomerdałem teraz kablami , na TVP1 leci " Utalentowany Pan Ripley " , ziarenko na kablu hdmi i euro , porównywalna ostrość , co rzuca sie w oczy to na kablu hdmi lepiej wyglada EPG ( ładniejsza grafika , kolor tła i czcionka )
na polsacie leci " Wykiwac klawisza " na kablu Hdmi lepsza ostrośc loga stacji , i ciut lepsza ostrość filmu .
Generalnie ja nie wróciłbym do kabla euro nawet jak jest tylko troche lepsza jakość

marcinbb 
plus master

Wysłany: 09-03-2010, 20:53   

Anioł proszę Cię...
odłącz dekoder od TV i podłącz zwykłą TV analogową przez złącze antenowe do TV po czym podłącz ponownie dekoder przez Euro do TV, po czym porównaj...
ANIOŁ napisał/a:
moj ty to Sharp Aquos 32 cale

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 09-03-2010, 20:56   

marcinbb napisał/a:
Anioł proszę Cię...
odłącz dekoder od TV i podłącz zwykłą TV analogową przez złącze antenowe do TV po czym podłącz ponownie dekoder przez Euro do TV, po czym porównaj...
ANIOŁ napisał/a:
moj ty to Sharp Aquos 32 cale

Dokładnie tak zrobiłem i co zauważyłem to opisałem o ile tego nie zrozumiałeś z poprzedniego wpisu ;)

yacek _b 
classic master

Wysłany: 09-03-2010, 20:58   

marcinbb obawiam się że może byc w małym szoku .....

ja zrozumiałem ze tylko porównywałeś jakość obrazu przez euro i hdmi , jeżeli coś nie tak rozumiem to sorki ...

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 09-03-2010, 21:03   

yacek _b napisał/a:
marcinbb obawiam się że może byc w małym szoku .....

ja zrozumiałem ze tylko porównywałeś jakość obrazu przez euro i hdmi , jeżeli coś nie tak rozumiem to sorki ...

Może zle opisałem w poprzednim poście, sorki :mrgreen:

marcinbb 
plus master

Wysłany: 10-03-2010, 09:16   

Anioł ale ile Twoim zdaniem % obraz jest lepszy po podłączeniu via "Digital EURO" ( ale to brzmi, lepiej niż cyfrowe UPC )

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 10-03-2010, 16:22   

marcinbb napisał/a:
Anioł ale ile Twoim zdaniem % obraz jest lepszy po podłączeniu via "Digital EURO" ( ale to brzmi, lepiej niż cyfrowe UPC )

Myślę że z jakieś 30% co najmniej

natash 
Klikacz

Wysłany: 31-03-2010, 08:46   

Wczoraj przeszedłem z TV MAX HD na Select. I czuje, że mnie oszukali :P . Obydwa pakiety są reklamowane jako Cyfrowe, ale jednak stary (MAX HD) był podłączony kablem HDMI do TV, a nowy Select jest podłączony EURO. Według mnie różnica jest bardzo duża i obraz dużo gorszy w pakietach nie HD. Złodzieje i tyle, bo powiedzieli, że pakiety różnią się tylko ilością kanałów oraz brakiem kanałów HD w ofercie...

buzdygan 
Klikacz

Wysłany: 31-03-2010, 16:53   

Witam, to mój pierwszy post na forum, proszę o wyrozumiałość. Mam takie pytanko. Jutro monter ma pojawić się aby uruchomić tv cyfrową (dekoder PVR HD ). Problem w tym, że zamontuje go w mieszkaniu do którego przeprowadzę się za około 2 tygodnie. W obecnym mieszkaniu mam UPC analogowo i tu pojawia się pytanie: Czy jeśli podłączę dekoder w obecnym mieszkaniu ( a nie tam gdzie podpisana jest umowa na cyfę) to on zadziała? Czy może jest jakoś "przypisany" do lokalizacji?

ANIOŁ 
ultra master

Wysłany: 31-03-2010, 23:09   

buzdygan napisał/a:
to on zadziała?

NIE

ra74 
light master

Wysłany: 01-04-2010, 01:39   

marcinbb napisał/a:
phaeton napisał/a:
chłopie kup sobie plazme hd ready jak 42 cale dla ciebie za dużo to weź 37 cali panasonica, bije tego lcd na głowe

Pewnie plazma bije na głowę LCD pod względem poboru prądu pewnie około 2-2,5 raza więcej, Elektrownia też chce zarobić.
A tu http://www.benchmark.pl/p...t=9031&p=129378 można poczytać co z czernią po 1000 godzin właśnie w Panasonicach.
Jak phaeton pisał Plazma Panasonica bije na głowę LCD tylko zapytam w czym i gdzie takie nowiści
Cytat:
weź pod uwage to, że tv full hd pogarsza obraz w standartowej rozdzielczości.
wyczytałeś. Pewnie miałeś na myśli skalowanie... bo jak wyświetlić SD bez skalowania na TV hd ready...

wtrącę moje 3gr
- nie wiem jak jest teraz ale z rok temu tanie lcd dawały naprawdę beznadziejny obraz
- pobór mocy dla lcd jest stały, dla plazmy zależy od aktualnie wyświetlanego obrazu a w instrukcji podawany jest maksymalny.
Pamiętam z testów że dla plazmy hd ready i lcd wyniki były bardzo podobne, teraz chyba są już oszczędniejsze panele. Ostatnio liczyłem u siebie przy założeniu 5 godzin dziennie włączone rtv kosztuje ok 25zł miesięcznie (z amplitunerem i głośnikami)
- skalowanie do hd ready to znacznie prostsze algorytmy
- plazma i lcd mają swoje wady i zalety. Pisanie że plazma [panasonica] nie bije w niczym lcd jest po prostu fanatyzmem

buzdygan 
Klikacz

Wysłany: 01-04-2010, 12:46   

ANIOŁ napisał/a:

NIE

Trochę sucho ;) Ech, C+ w analogu mi zajumali a do cyfry 2 tyg. Barbarzyncy! Jak ja bez Ligi sobie poradzę?

[ Dodano: 14-04-2010, 12:12 ]
ANIOŁ napisał/a:
buzdygan napisał/a:
to on zadziała?

NIE

Dla zainteresowanych:
Podpiąłem dekoder i działa!
Są wszystkie kanały (pakit MaxHD), również C+HD!
:mrgreen:

san_chez 
easy master

Wysłany: 15-04-2010, 22:45   

Witajcie. Właśnie się przeprowadzam i chcę skorzystać z promocji w UPC i zamówić TV cyfrową + internet Fiber Power 25. I mam mały dylemat - aktualnie posiadam nie nowy już telewizor crt LG 21 cali. Czy w takim przypadku da się w ogóle podłączyć tv cyfrową i będzie to działało? Telewizor ma zwykłe gniazdo antenowe i EURO. W przyszłości pewnie zmienię telewizor na "współczesny", ale na razie muszę pozostać przy tym. Myślę też o tej ofercie analogowej, no ale tam w pakiecie dostanę internet "tylko" 15 mbps.

I druga kwestia. Chciałbym rozdzielić kablówkę na telewizor i komputer. W komputerze mam kartę telewizyjną Hauppauge. Na karcie jest gniazdo antenowe, s-video i wejście kompozytowe. Do tej pory rozdzielałem kablówkę analogową bez problemu, ale czy z rozdzieleniem cyfrowej nie będzie problemu przy takiej konfiguracji?

Z góry dzięki za odpowiedź.

dibller 
light master

Wysłany: 15-04-2010, 23:01   

san_chez napisał/a:
Czy w takim przypadku da się w ogóle podłączyć tv cyfrową i będzie to działało? Telewizor ma zwykłe gniazdo antenowe i EURO.

Chyba wszystkie dekodery HD w UPC mają przynajmniej jedno wyjście EURO.

san_chez napisał/a:
czy z rozdzieleniem cyfrowej nie będzie problemu przy takiej konfiguracji

Cyfrowej jako tako nie rozdzielisz (chyba, że dodatkowy dekoder weźmiesz w multiroomie), ale przy przejściu na cyfrową telewizje zostawiają Ci za darmo analogową, więc możesz sobie do komputera analog podciągnąć.

san_chez 
easy master

Wysłany: 15-04-2010, 23:14   

dibller, co masz na myśli pisząc, że zostawiają analogową? To znaczy, że puszczą mi też w mieszkaniu zwykły kabel antenowy?

Odpowiedz do tematu