Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak postawić serwer call of duty 4 na zew. ip
Autor Wiadomość
RAZR144 
Klikacz


Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 12
Skąd: Zabrze
Wysłany: 25-11-2009, 17:08   Jak postawić serwer call of duty 4 na zew. ip

Witam . Otóż mój problem polega na tym , że kiedy stawiam serwer dedykowany :internet to on go stawia na wew. ip a nie na zew. które podają strony z możliwością sprawdzenia ip .
i widać go tak jakbym postawił go na lanie ,a nie oto mi chodzi .
pewnie trzeba w ustawieniach modemu to porobić ale nie mam pojęcia jak , moje łącze to 25m/s i modem to thomson_twg850-4u.
pomoże ktoś ?
 
 
 
KeFaS 
ultra master

Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 1286
Wysłany: 25-11-2009, 20:05   

Musisz przekierować w routerze port na jakim działa CoD na Twoje wewnętrzne IP.
 
 
RAZR144 
Klikacz


Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 12
Skąd: Zabrze
Wysłany: 25-11-2009, 22:08   

KeFaS napisał/a:
Musisz przekierować w routerze port na jakim działa CoD na Twoje wewnętrzne IP.

jak stawiam serwer teraz tak jak jest to jest ip a port to 28960 , przekierowałem ten port ale to nic nie dało ...
 
 
 
Precelos 
ultra master


Pomógł: 42 razy
Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1433
Skąd: K-K
Wysłany: 25-11-2009, 22:36   

dodaj swoje prywatne ip do DMZ
_________________
  precel@wtw.im
 
Cappo 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 536
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 25-11-2009, 23:43   

Przekieruj te porty
Kod:

UDP 20800
UDP 20810
UDP 28960


tak trudno wklepać w google?
 
 
RAZR144 
Klikacz


Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 12
Skąd: Zabrze
Wysłany: 26-11-2009, 08:27   

dodałem moje ip do DMZ i przekierowałem te porty ale nadal widać go w sieci lokalnej (LAN)
 
 
 
sampo 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 53
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 26-11-2009, 18:08   

RAZR144 napisał/a:
dodałem moje ip do DMZ i przekierowałem te porty ale nadal widać go w sieci lokalnej (LAN)

Z tego co wiem to nie można równocześnie przekierowywać portów i dodawać do strefy DMZ tego samego IP.
Wyłącz przekierowanie i dodaj kompa do DMZ i powinno śmigać albo przekieruj porty a wyłącz DMZ.
_________________
 
 
RAZR144 
Klikacz


Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 12
Skąd: Zabrze
Wysłany: 26-11-2009, 20:14   

sampo napisał/a:
RAZR144 napisał/a:
dodałem moje ip do DMZ i przekierowałem te porty ale nadal widać go w sieci lokalnej (LAN)

Z tego co wiem to nie można równocześnie przekierowywać portów i dodawać do strefy DMZ tego samego IP.
Wyłącz przekierowanie i dodaj kompa do DMZ i powinno śmigać albo przekieruj porty a wyłącz DMZ.


próbowałem z samym DMZ i tylko z przekierowanymi portami niestety w obu przypadkach nadal serwer jest widoczny na LANie
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: