|
|
|
Pogaduchy o ofercie UPC - chwalę lub sie żalę |
| Autor |
Wiadomość |
Rafal
Moderator

|
Wysłany: 21-11-2009, 12:44
|
|
|
| Pogaduchy o ofercie UPC - chwalę lub się żalę - Temat którego się trzymajmy |
_________________ Proszę o przestrzeganie regulaminu forum
We come in peace |
|
|
|
 |
phaeton
light master
|
Wysłany: 21-11-2009, 13:18
|
|
|
| Mam pytanie do bardziej zorientowanych mam 3 usługi UPC telefon non-stop, internet 25mb wifi i tv cyfrową select dvr z HD, wchodze tak przed chwilą w dekoderze w zamawianie usług i patrze, a tam pakiet max z dvr i HD kosztuje 90zł, jeśli zamówie go to nadal będe tyle płacił i będe miał maxa? jakieś koszty jeszcze się ponosi później? dekoder mam cisco. |
|
|
|
 |
tvgosc
easy master
|
Wysłany: 21-11-2009, 13:21
|
|
|
moze lepiej piszmy swoje zale na temat UPC na zal.pl.... |
|
|
|
 |
plesniak
classic master
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 231 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-11-2009, 18:50
|
|
|
| Albo nawet jeszcze mniej bedziesz płacił. Ja po zmianie internetu z 15 na 25 w efekcie za Max HD, C+, HBO, telefon cały świat non stop płace 204 zł. |
|
|
|
 |
seven of nine
ultra master

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 24 Mar 2008 Posty: 966 Skąd: Kurort czyli Sopot
|
Wysłany: 21-11-2009, 18:53
|
|
|
| plesniak napisał/a: | | Albo nawet jeszcze mniej bedziesz płacił. Ja po zmianie internetu z 15 na 25 w efekcie za Max HD, C+, HBO, telefon cały świat non stop płace 204 zł. |
To dlaczego ja 235? |
_________________ CYFROWA ,TARYFA NON STOP,FIBER 25 |
|
|
|
 |
phaeton
light master
|
Wysłany: 22-11-2009, 15:25
|
|
|
Dzwoniłem do UPC z tym, że w dekoderze mam pakiet max z hd za 90zł i konsultant powiedział, że to jakaś pomyłka.
Sami nie wiedzą co mają |
|
|
|
 |
seven of nine
ultra master

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 24 Mar 2008 Posty: 966 Skąd: Kurort czyli Sopot
|
Wysłany: 22-11-2009, 16:44
|
|
|
| phaeton napisał/a: | Dzwoniłem do UPC z tym, że w dekoderze mam pakiet max z hd za 90zł i konsultant powiedział, że to jakaś pomyłka.
Sami nie wiedzą co mają |
Mam pakiet Max ,ale chcialam bez programow HD .Przyniesli mi,,czarna skrzynie'', z HD.Place mimo to 90 zl i jest wpis,ze mam bez HD.Hmmm.Zawsze mam szczescie. |
_________________ CYFROWA ,TARYFA NON STOP,FIBER 25 |
| Ostatnio zmieniony przez seven of nine 22-11-2009, 17:05, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
tvgosc
easy master
|
Wysłany: 22-11-2009, 16:56
|
|
|
| 90 zeta to sie placi za pakiet select z hd,a za pakiet max z hd 100 |
|
|
|
 |
phaeton
light master
|
Wysłany: 22-11-2009, 17:17
|
|
|
to czemu u mnie w zamawianiu usług w dekoderze widnieje wpis pakiet max z dvr i hd 90zł miesięcznie?
narazie mam jeszcze select z dvr i HD za 90 |
|
|
|
 |
mgs
plus master

Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2006 Posty: 331 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-11-2009, 23:07
|
|
|
może w połączeniu z jakąś inną ofertą?
Ja przykładowo za fiber 30, max z hd, hbo i c+ płacę 211zł |
_________________ |
|
|
|
 |
west
plus master

|
Wysłany: 23-11-2009, 12:36
|
|
|
| Cytat: | | Ja przykładowo za fiber 30, max z hd, hbo i c+ płacę 211zł |
To bardzo dużo nie wpadajmy w paranoję przecież to tylko telewizja i internet uważam że przyzwyczaili nas do takich cen a my się z tym zgadzamy. |
|
|
|
 |
ra74
light master
|
Wysłany: 23-11-2009, 13:31
|
|
|
| west napisał/a: | | Cytat: | | Ja przykładowo za fiber 30, max z hd, hbo i c+ płacę 211zł |
To bardzo dużo nie wpadajmy w paranoję przecież to tylko telewizja i internet uważam że przyzwyczaili nas do takich cen a my się z tym zgadzamy. |
mam ofertę jw za 200zł i się zastanawiam czy coś grudniu się zmieni czy nie |
|
|
|
 |
POL
light master
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 107 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 23-11-2009, 13:32
|
|
|
| plesniak napisał/a: | | Albo nawet jeszcze mniej bedziesz płacił. Ja po zmianie internetu z 15 na 25 w efekcie za Max HD, C+, HBO, telefon cały świat non stop płace 204 zł. |
Internet za free, tel 95zł, 29zł kanały premium i tv 80zł (20% rabatu)? |
|
|
|
 |
xthema
plus master
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 331 Skąd: gdzieś w głębokim lesie
|
Wysłany: 23-11-2009, 13:57
|
|
|
| west napisał/a: | uważam że przyzwyczaili nas do takich cen a my się z tym zgadzamy.
|
Przyzwyczaili, jak przyzwyczaili...
Niestety sami się w to wpuszczamy. Na swoim przykładzie na przestrzeni ostatnich lat widzę to doskonale.
Stopniowo, krok po kroku, doszedłem obecnie do kwoty 214zł (Non-Stop + Max HD + Turbo 10Mb/s)
I już najwyższy czas, aby to zahamować.
Pewnie rok, czy dwa temu, dałbym im jednorazowo 50zł, aby obecne 10Mb/s przyspieszyli do aktualnych 25Mb/s, ale tego nie zrobiłem z prostego powodu, gdyż tym samym automatem przedłużyłbym umowę na kolejne 12 miesięcy po kolejne 214zł za każdy z nich - za co pewnie UPC byłaby mi bardzo wdzięczna
Za miesiąc z hakiem kończy mi się umowa i już tylko czekam, aby porozmawiać z nimi - konkretnie z działem utrzymań.
Kilka miesięcy temu usłyszałem od nich jasno, że jak dobiegnie końca dotychczasowa umowa, to będę mógł bez podnoszenia żadnej z usług na wyższą skorzystać z opcji "3 za 2" - tym samym zejść z abonentem z 214zł do 190zł - co akurat bardzo mi się uśmiecha.
Po tej romzmowie chyba 2 lub nawet 3 razy do mnie dzwonili z "super" ofertami.
Ostatnia z nich to abonament za jedyne 6zł więcej, niż obecnie płacę, no ale za to miałbym dostęp i do Canal+ i do HBO
Grzecznie im odmówiłem, bo Canal+ i HBO mnie kompletnie nie interesują oraz mam inne priorytety, czyli nie kolejne już podnoszenie abonentu choćby nawet o te "głupie" 6zł, ale w końcu - chyba po raz pierwszy od 10 lat bycia ich klientem, znaczące obniżenie miesięcznej opłaty.
Pocieszna jest ta UPC
Właściwie zależy jej jedynie na tym, aby klient przy przedłużaniu umowy płacił potem więcej, niż poprzednio i na dodatek był przeświadczony o tym, że mu się to opłaca, no bo popatrzmy, co jest bardziej atrakcyjne:
a) "Non-Stop + Turbo + Max HD + HBO + Canal+" za 220zł
b) "Non-Stop + Turbo + Max HD" za 214zł
?
Najgorsze jest to, że "niestety" posiadanie w UPC trzech usług jest opłacalniejsze, niźli np.
a) Telewizja Cyfrowa UPC + Tel i Int od Netii czy TPSA
b) Tel, Internet, Standard od UPC + Telewizja n'ka
c) czy ew. każda z trzech usług od innego dostawcy
"Niestety" taka oferta "3 za 2" od UPC bardzo przemawia za nią.
W moim akurat przypadku ze stacji HD zależy mi jedynie na Polsacie Sport HD i Eurosporcie HD.
I właśnie brak te drugiego w UPC sprawia, że człowiek zaczyna kombinować z "dobraniem" jakiejś oferty telewizyjnej (np. n'ka) do posiadanych trzech usług w UPC
Problem w tym, że chcąc mieć Polsat Sport HD trzeba mieć w UPC Maxa z HD, a wtedy dobieranie jakiejkolwiek platformy jest kompletnie nieopłacalne.
Oczywiście najlepiej w ogóle pozbyć się telewizji z UPC i wziąć CyfrowyPolsat i mieć wtedy PS HD i ES HD.
No ale wtedy pozbywam się rozdzielenia sygnału kablówki na inne pokoje , a póki co nie mam zamiaru dawać się wyzyskiwać żadnej z platfrom za usługę Multiroom
No tak, coś za coś
I w tym o to miejscu, odnosząc się bezpośrednio do tematu niniejszego wątku, pożalę się strasznie, że zwyczajnie wkur..... mnie już to, że UPC od półtora roku - czyli momentu uruchomienia stacji Eurosport HD, nie może wstawić jej do oferty - choćby nawet jako osobny - dodatkowo płatny kanał za 5zł miesięcznie.
No ale wtedy chociaż klient miałby stowrzoną możliwość, aby ów kanał mieć i mógł sam zdecydować, czy chce płacić 5zł miesięcznie za niego, czy nie.
Nawet jestem wstanie pogodzić się z brakiem TVP Sport.
No ale, że nadal w UPC nie ma Eurosportu HD, to już naprawde niepojęte - zważywszy, że jest on w ofertach:
- CyfrowyPolsat
- n'ka
- Cyfra+
- Vectra
- Aster
- Toya
...czyli sześciu największych operatorów na rynku.
Niestety u "siódmego" UPC nie
Niech mi ktoś odpowie, co takiego stoi na przeszkodzie, że Eurosportu HD nadal brak w UPC?
Wiem, że raczej nikt z Was tego nie wie, no ale czy na własny użytek macie jakąś próbę wytłumaczenia tego???
Niestety na infolinii UPC nikt nic w tej sprawie nie wie - nie ma żadnych nawet nieoficjalnych informacji, ani żadnych uzasadnień dlaczego w UPC nadal brak ES HD. |
|
|
|
 |
stivi
light master
|
Wysłany: 23-11-2009, 14:57
|
|
|
Niech mi ktoś odpowie, co takiego stoi na przeszkodzie, że Eurosportu HD nadal brak w UPC?[/size]
Wiem, że raczej nikt z Was tego nie wie, no ale czy na własny użytek macie jakąś próbę wytłumaczenia tego???
Niestety na infolinii UPC nikt nic w tej sprawie nie wie - nie ma żadnych nawet nieoficjalnych informacji, ani żadnych uzasadnień dlaczego w UPC nadal brak ES HD.[/quote]
wychodzi na to,ze to brak dobrej woli ze strony UPC ..... i jesetm zlej mysli czy w ogole kiedys go obaczymy , wycofuja ES 2 z analogu widac , ze cos sie nie moga dogadac z Eurosportem........ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. | | Strona wygenerowana w 5,45 sekund. Zapytań do SQL: 9 | |
 |
|
|