Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pogaduchy o ofercie UPC - chwalę lub sie żalę
Autor Wiadomość
Rafal 
Moderator

Wysłany: 21-11-2009, 12:44   

Pogaduchy o ofercie UPC - chwalę lub się żalę - Temat którego się trzymajmy

phaeton 
light master

Wysłany: 21-11-2009, 13:18   

Mam pytanie do bardziej zorientowanych mam 3 usługi UPC telefon non-stop, internet 25mb wifi i tv cyfrową select dvr z HD, wchodze tak przed chwilą w dekoderze w zamawianie usług i patrze, a tam pakiet max z dvr i HD kosztuje 90zł, jeśli zamówie go to nadal będe tyle płacił i będe miał maxa? jakieś koszty jeszcze się ponosi później? dekoder mam cisco.

tvgosc 
easy master

Wysłany: 21-11-2009, 13:21   

moze lepiej piszmy swoje zale na temat UPC na zal.pl.... :)

plesniak 
classic master

Wysłany: 21-11-2009, 18:50   

Albo nawet jeszcze mniej bedziesz płacił. Ja po zmianie internetu z 15 na 25 w efekcie za Max HD, C+, HBO, telefon cały świat non stop płace 204 zł.

seven of nine 
ultra master

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 21-11-2009, 18:53   

plesniak napisał/a:
Albo nawet jeszcze mniej bedziesz płacił. Ja po zmianie internetu z 15 na 25 w efekcie za Max HD, C+, HBO, telefon cały świat non stop płace 204 zł.

To dlaczego ja 235?

neit@jabbim.pl

phaeton 
light master

Wysłany: 22-11-2009, 15:25   

Dzwoniłem do UPC z tym, że w dekoderze mam pakiet max z hd za 90zł i konsultant powiedział, że to jakaś pomyłka.
Sami nie wiedzą co mają :P :roll:

seven of nine 
ultra master

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 22-11-2009, 16:44   

phaeton napisał/a:
Dzwoniłem do UPC z tym, że w dekoderze mam pakiet max z hd za 90zł i konsultant powiedział, że to jakaś pomyłka.
Sami nie wiedzą co mają

Mam pakiet Max ,ale chcialam bez programow HD .Przyniesli mi,,czarna skrzynie'', z HD.Place mimo to 90 zl i jest wpis,ze mam bez HD.Hmmm.Zawsze mam szczescie. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez seven of nine 22-11-2009, 17:05, w całości zmieniany 2 razy  

neit@jabbim.pl

tvgosc 
easy master

Wysłany: 22-11-2009, 16:56   

90 zeta to sie placi za pakiet select z hd,a za pakiet max z hd 100

phaeton 
light master

Wysłany: 22-11-2009, 17:17   

to czemu u mnie w zamawianiu usług w dekoderze widnieje wpis pakiet max z dvr i hd 90zł miesięcznie?
narazie mam jeszcze select z dvr i HD za 90

mgs 
plus master

Wysłany: 22-11-2009, 23:07   

może w połączeniu z jakąś inną ofertą?

Ja przykładowo za fiber 30, max z hd, hbo i c+ płacę 211zł

west 
plus master

Wysłany: 23-11-2009, 12:36   

Cytat:

To bardzo dużo nie wpadajmy w paranoję przecież to tylko telewizja i internet uważam że przyzwyczaili nas do takich cen a my się z tym zgadzamy.

ra74 
light master

Wysłany: 23-11-2009, 13:31   

west napisał/a:
Cytat:

To bardzo dużo nie wpadajmy w paranoję przecież to tylko telewizja i internet uważam że przyzwyczaili nas do takich cen a my się z tym zgadzamy.

mam ofertę jw za 200zł i się zastanawiam czy coś grudniu się zmieni czy nie

POL 
light master

Wysłany: 23-11-2009, 13:32   

plesniak napisał/a:

Internet za free, tel 95zł, 29zł kanały premium i tv 80zł (20% rabatu)?

xthema 
plus master

Wysłany: 23-11-2009, 13:57   

west napisał/a:
uważam że przyzwyczaili nas do takich cen a my się z tym zgadzamy.

Przyzwyczaili, jak przyzwyczaili...
Niestety sami się w to wpuszczamy. Na swoim przykładzie na przestrzeni ostatnich lat widzę to doskonale.

Stopniowo, krok po kroku, doszedłem obecnie do kwoty 214zł (Non-Stop + Max HD + Turbo 10Mb/s)
I już najwyższy czas, aby to zahamować.
Pewnie rok, czy dwa temu, dałbym im jednorazowo 50zł, aby obecne 10Mb/s przyspieszyli do aktualnych 25Mb/s, ale tego nie zrobiłem z prostego powodu, gdyż tym samym automatem przedłużyłbym umowę na kolejne 12 miesięcy po kolejne 214zł za każdy z nich - za co pewnie UPC byłaby mi bardzo wdzięczna ;)

Za miesiąc z hakiem kończy mi się umowa i już tylko czekam, aby porozmawiać z nimi - konkretnie z działem utrzymań.
Kilka miesięcy temu usłyszałem od nich jasno, że jak dobiegnie końca dotychczasowa umowa, to będę mógł bez podnoszenia żadnej z usług na wyższą skorzystać z opcji "3 za 2" - tym samym zejść z abonentem z 214zł do 190zł - co akurat bardzo mi się uśmiecha.

Po tej romzmowie chyba 2 lub nawet 3 razy do mnie dzwonili z "super" ofertami.
Ostatnia z nich to abonament za jedyne 6zł więcej, niż obecnie płacę, no ale za to miałbym dostęp i do Canal+ i do HBO
Grzecznie im odmówiłem, bo Canal+ i HBO mnie kompletnie nie interesują oraz mam inne priorytety, czyli nie kolejne już podnoszenie abonentu choćby nawet o te "głupie" 6zł, ale w końcu - chyba po raz pierwszy od 10 lat bycia ich klientem, znaczące obniżenie miesięcznej opłaty.

Pocieszna jest ta UPC ;)
Właściwie zależy jej jedynie na tym, aby klient przy przedłużaniu umowy płacił potem więcej, niż poprzednio i na dodatek był przeświadczony o tym, że mu się to opłaca, no bo popatrzmy, co jest bardziej atrakcyjne:

a) "Non-Stop + Turbo + Max HD + HBO + Canal+" za 220zł
b) "Non-Stop + Turbo + Max HD" za 214zł

? ;)

Najgorsze jest to, że "niestety" posiadanie w UPC trzech usług jest opłacalniejsze, niźli np.
a) Telewizja Cyfrowa UPC + Tel i Int od Netii czy TPSA
b) Tel, Internet, Standard od UPC + Telewizja n'ka
c) czy ew. każda z trzech usług od innego dostawcy

"Niestety" taka oferta "3 za 2" od UPC bardzo przemawia za nią.
W moim akurat przypadku ze stacji HD zależy mi jedynie na Polsacie Sport HD i Eurosporcie HD.
I właśnie brak te drugiego w UPC sprawia, że człowiek zaczyna kombinować z "dobraniem" jakiejś oferty telewizyjnej (np. n'ka) do posiadanych trzech usług w UPC
Problem w tym, że chcąc mieć Polsat Sport HD trzeba mieć w UPC Maxa z HD, a wtedy dobieranie jakiejkolwiek platformy jest kompletnie nieopłacalne.

Oczywiście najlepiej w ogóle pozbyć się telewizji z UPC i wziąć CyfrowyPolsat i mieć wtedy PS HD i ES HD.
No ale wtedy pozbywam się rozdzielenia sygnału kablówki na inne pokoje ;) , a póki co nie mam zamiaru dawać się wyzyskiwać żadnej z platfrom za usługę Multiroom :P
No tak, coś za coś ;)

I w tym o to miejscu, odnosząc się bezpośrednio do tematu niniejszego wątku, pożalę się strasznie, że zwyczajnie wkur..... mnie już to, że UPC od półtora roku - czyli momentu uruchomienia stacji Eurosport HD, nie może wstawić jej do oferty - choćby nawet jako osobny - dodatkowo płatny kanał za 5zł miesięcznie.
No ale wtedy chociaż klient miałby stowrzoną możliwość, aby ów kanał mieć i mógł sam zdecydować, czy chce płacić 5zł miesięcznie za niego, czy nie.
Nawet jestem wstanie pogodzić się z brakiem TVP Sport.
No ale, że nadal w UPC nie ma Eurosportu HD, to już naprawde niepojęte - zważywszy, że jest on w ofertach:

- CyfrowyPolsat
- n'ka
- Cyfra+
- Vectra
- Aster
- Toya

...czyli sześciu największych operatorów na rynku.
Niestety u "siódmego" UPC nie :( :twisted:

Niech mi ktoś odpowie, co takiego stoi na przeszkodzie, że Eurosportu HD nadal brak w UPC?

Wiem, że raczej nikt z Was tego nie wie, no ale czy na własny użytek macie jakąś próbę wytłumaczenia tego???
Niestety na infolinii UPC nikt nic w tej sprawie nie wie - nie ma żadnych nawet nieoficjalnych informacji, ani żadnych uzasadnień dlaczego w UPC nadal brak ES HD.

stivi 
light master

Wysłany: 23-11-2009, 14:57   

Niech mi ktoś odpowie, co takiego stoi na przeszkodzie, że Eurosportu HD nadal brak w UPC?[/size]

Wiem, że raczej nikt z Was tego nie wie, no ale czy na własny użytek macie jakąś próbę wytłumaczenia tego???
Niestety na infolinii UPC nikt nic w tej sprawie nie wie - nie ma żadnych nawet nieoficjalnych informacji, ani żadnych uzasadnień dlaczego w UPC nadal brak ES HD.[/quote]

wychodzi na to,ze to brak dobrej woli ze strony UPC ..... i jesetm zlej mysli czy w ogole kiedys go obaczymy , wycofuja ES 2 z analogu widac , ze cos sie nie moga dogadac z Eurosportem........

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi