Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Faktura
Autor Wiadomość
Marek 
Moderator

Wysłany: 19-11-2009, 18:48   

Za uchylanie się od wystawiania faktury jest kara o ile pamiętam 180 stawek dziennych. Osoba sprzedająca jakieś usługi musi sama ponieść koszt wystawienia faktury, nie może za to pobierać żadnych dodatkowych opłat.
  marek@jabberpl.org

seven of nine 
ultra master

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 19-11-2009, 18:55   

Marek napisał/a:
Osoba sprzedająca jakieś usługi musi sama ponieść koszt wystawienia faktury, nie może za to pobierać żadnych dodatkowych opłat.

Marku,tez mi sie tak zdawalo.Wierz mi,ze wiele osob majacych cyfrowke zazyczylo sobie wysylanie faktur poczta a UPC kaze sobie za to placic 5 zlotowek.Tak ma 3 moich sasiadow i jeszcze kilka kolezanek z pracy. W rzeczywistosci ( moze to zabrzmi glupio),wolalabym rachunek dostawac poczta.Jest on w sumie wystawiony na moja mame.Jakbym gdzies wyjechala z mezem na dluzszy czas poza Polske,to hihih nikt nie ,,wyciagnie'' rachunku z kompa. Moi rodzice nie potrafia poslugiwac sie komputerem. :oops: :shock:

neit@jabbim.pl

Rafal 
Moderator

Wysłany: 19-11-2009, 19:00   

Mnie w ogóle nie poinformowano ze będę miał e-fakture, nawet nie mam tej opcji zaznaczonej w umowie. Odpuściłem temat bo faktury dostarczane przez jakaś firmę kurierską otrzymywałem zawsze kilka dni po terminie płatności.

Marek 
Moderator

Wysłany: 19-11-2009, 21:11   

Ja dostaję noralnie papierowe, od zawsze tak było i nikt nie robił mi żadnych trudności ani nie starał się wyłudzić z tego powodu żadnych dodatkowych pieniędzy.

W sumie to jedyne wyjście jeśli się chce korzystać z ulgi na internet (upc jeszcze się nie nauczyło wystawiania poprawnych faktur elektronicznych).
  marek@jabberpl.org

Susane 
ultra master

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 20-11-2009, 16:24   

Da się zrezygnować z e-faktur będąc na umowie na czas nieoznaczony?

oblada 
Klikacz

Wysłany: 24-11-2009, 18:27   

Doczytaj swój regulamin promocji. Jeśli zapis o elektronicznej fakturze miałeś tylko na okres zobowiązania to wydaje mi się, że skoro już jesteś po zobowiązaniu możesz odwołać tę formę - przecież na stronie jest dokument na odwołanie elektronicznej faktury - po coś musi on tam być.

ja jestem z niej zadowolony, powiadomienia otrzymuje praktycznie miesięcznie (parę razy się zdarzyło, że gdzieś wsysło z prywatnego adresu - ale co się dziwić jest to komunikat masowy i zawsze może ludzikom zajmujących się pocztą wydać jako spam), wchodzę na stronę sprawdzam i robię przelew. A rozliczenie z US jest banalne... o wiele prostsze i szybsze niż w przypadku papierowych faktur.

[ Dodano: 24-11-2009, 18:29 ]
Marek napisał/a:
Ja dostaję noralnie papierowe, od zawsze tak było i nikt nie robił mi żadnych trudności ani nie starał się wyłudzić z tego powodu żadnych dodatkowych pieniędzy.

W sumie to jedyne wyjście jeśli się chce korzystać z ulgi na internet (upc jeszcze się nie nauczyło wystawiania poprawnych faktur elektronicznych).

Marek, co masz na myśli - bo ja nie miałem żadnych problemów? One są nie poprawne?

Marek 
Moderator

Wysłany: 24-11-2009, 18:33   

Tak brakuje w nich podstawowych danych które muszą znajdować się na fakturze - opisywałem to już na forum ze szczegółami poszukaj sobie.
  marek@jabberpl.org

Susane 
ultra master

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 24-11-2009, 18:59   

oblada napisał/a:
Doczytaj swój regulamin promocji. Jeśli zapis o elektronicznej fakturze miałeś tylko na okres zobowiązania to wydaje mi się, że skoro już jesteś po zobowiązaniu możesz odwołać tę formę - przecież na stronie jest dokument na odwołanie elektronicznej faktury - po coś musi on tam być.
Dzięki, nie dopatrzyłam. Chciałabym w przyszłości robić odliczenie od podatku, a wersja elektroniczna tego nie umożliwia tzn. można mieć kłopoty w razie czego.

Odpowiedz do tematu