|
Faktura |
| Autor |
Wiadomość |
Marek
Moderator

Pomógł: 193 razy Dołączył: 29 Lis 2004 Posty: 5757 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 19-11-2009, 18:48
|
|
|
| Za uchylanie się od wystawiania faktury jest kara o ile pamiętam 180 stawek dziennych. Osoba sprzedająca jakieś usługi musi sama ponieść koszt wystawienia faktury, nie może za to pobierać żadnych dodatkowych opłat. |
|
|
|
 |
seven of nine
ultra master

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 24 Mar 2008 Posty: 966 Skąd: Kurort czyli Sopot
|
Wysłany: 19-11-2009, 18:55
|
|
|
| Marek napisał/a: | | Osoba sprzedająca jakieś usługi musi sama ponieść koszt wystawienia faktury, nie może za to pobierać żadnych dodatkowych opłat. |
Marku,tez mi sie tak zdawalo.Wierz mi,ze wiele osob majacych cyfrowke zazyczylo sobie wysylanie faktur poczta a UPC kaze sobie za to placic 5 zlotowek.Tak ma 3 moich sasiadow i jeszcze kilka kolezanek z pracy. W rzeczywistosci ( moze to zabrzmi glupio),wolalabym rachunek dostawac poczta.Jest on w sumie wystawiony na moja mame.Jakbym gdzies wyjechala z mezem na dluzszy czas poza Polske,to hihih nikt nie ,,wyciagnie'' rachunku z kompa. Moi rodzice nie potrafia poslugiwac sie komputerem. |
_________________ CYFROWA ,TARYFA NON STOP,FIBER 25 |
|
|
|
 |
Rafal
Moderator

|
Wysłany: 19-11-2009, 19:00
|
|
|
| Mnie w ogóle nie poinformowano ze będę miał e-fakture, nawet nie mam tej opcji zaznaczonej w umowie. Odpuściłem temat bo faktury dostarczane przez jakaś firmę kurierską otrzymywałem zawsze kilka dni po terminie płatności. |
_________________ Proszę o przestrzeganie regulaminu forum
We come in peace |
|
|
|
 |
Marek
Moderator

|
Wysłany: 19-11-2009, 21:11
|
|
|
Ja dostaję noralnie papierowe, od zawsze tak było i nikt nie robił mi żadnych trudności ani nie starał się wyłudzić z tego powodu żadnych dodatkowych pieniędzy.
W sumie to jedyne wyjście jeśli się chce korzystać z ulgi na internet (upc jeszcze się nie nauczyło wystawiania poprawnych faktur elektronicznych). |
|
|
|
 |
Susane
ultra master

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 11 Lut 2007 Posty: 740
|
Wysłany: 20-11-2009, 16:24
|
|
|
| Da się zrezygnować z e-faktur będąc na umowie na czas nieoznaczony? |
|
|
|
 |
oblada
Klikacz
|
Wysłany: 24-11-2009, 18:27
|
|
|
Doczytaj swój regulamin promocji. Jeśli zapis o elektronicznej fakturze miałeś tylko na okres zobowiązania to wydaje mi się, że skoro już jesteś po zobowiązaniu możesz odwołać tę formę - przecież na stronie jest dokument na odwołanie elektronicznej faktury - po coś musi on tam być.
ja jestem z niej zadowolony, powiadomienia otrzymuje praktycznie miesięcznie (parę razy się zdarzyło, że gdzieś wsysło z prywatnego adresu - ale co się dziwić jest to komunikat masowy i zawsze może ludzikom zajmujących się pocztą wydać jako spam), wchodzę na stronę sprawdzam i robię przelew. A rozliczenie z US jest banalne... o wiele prostsze i szybsze niż w przypadku papierowych faktur.
[ Dodano: 24-11-2009, 18:29 ]
| Marek napisał/a: | Ja dostaję noralnie papierowe, od zawsze tak było i nikt nie robił mi żadnych trudności ani nie starał się wyłudzić z tego powodu żadnych dodatkowych pieniędzy.
W sumie to jedyne wyjście jeśli się chce korzystać z ulgi na internet (upc jeszcze się nie nauczyło wystawiania poprawnych faktur elektronicznych). |
Marek, co masz na myśli - bo ja nie miałem żadnych problemów? One są nie poprawne? |
|
|
|
 |
Marek
Moderator

|
Wysłany: 24-11-2009, 18:33
|
|
|
| Tak brakuje w nich podstawowych danych które muszą znajdować się na fakturze - opisywałem to już na forum ze szczegółami poszukaj sobie. |
|
|
|
 |
Susane
ultra master

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 11 Lut 2007 Posty: 740
|
Wysłany: 24-11-2009, 18:59
|
|
|
| oblada napisał/a: | | Doczytaj swój regulamin promocji. Jeśli zapis o elektronicznej fakturze miałeś tylko na okres zobowiązania to wydaje mi się, że skoro już jesteś po zobowiązaniu możesz odwołać tę formę - przecież na stronie jest dokument na odwołanie elektronicznej faktury - po coś musi on tam być. | Dzięki, nie dopatrzyłam. Chciałabym w przyszłości robić odliczenie od podatku, a wersja elektroniczna tego nie umożliwia tzn. można mieć kłopoty w razie czego. |
|
|
|
 |
|
|