Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak internetu w bloku a podpiecie sie do sieci
Autor Wiadomość
Kronin 
light master

Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 127
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-03-2009, 23:51   Brak internetu w bloku a podpiecie sie do sieci

Witam,
W mojej klatce nie ma dostępu do internetu aster, możliwe jest tylko podłączenie TV cyfrowej która oczywiście mam, aster twierdzi ze jest nie opłacalne podpięcie mojej klatki do internetu ze względu ze mieszkają prawie sami emeryci... Moje pytanie jest takie czy istnieje możliwość podciągnięcia kabla do mnie z obok klatki gdzie jest internet no mój koszt czy coś w tym stylu ?
 
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1529
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 22-03-2009, 02:05   

To bardzo ciekawe co piszesz, a na klatce obok internet jest ? Co to za budynek ?
_________________
 
 
Kronin 
light master

Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 127
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-03-2009, 08:12   

No to jest stara kamienica, i w klatce obok jest internet a w mojej nie ma, blok jest takim blizniakiem wiec moge sie przebic przez sciane na druga klatke i stąd moje pytanie czy takie cos jest do wykonania i czy idzie sie dogadać z aster... ?
 
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1529
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 23-03-2009, 17:40   

Raczej to nie przejdzie.
_________________
 
 
west 
plus master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Sie 2008
Posty: 356
Wysłany: 24-03-2009, 16:59   

Trochę to dziwne jak jest cyfrówka a nie ma netu.Do cyfrówki musi być sieć zmodernizowana z kanałem zwrotnym. Sprawdź to dokładnie na ich stronie.
 
 
Kronin 
light master

Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 127
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-03-2009, 22:19   

Sprawdzałem, dzwoniłem i wszedzie to samo, "Nie jest przewidziana usługa internetu w mojej klatce" i tyle... :(
 
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1529
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 26-03-2009, 18:26   

west napisał/a:
Trochę to dziwne jak jest cyfrówka a nie ma netu.Do cyfrówki musi być sieć zmodernizowana z kanałem zwrotnym

Nic podobnego. Kanał zwrotny potrzebny jest do VOD-a
_________________
 
 
dziabaq 
plus master


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 432
Wysłany: 02-04-2009, 16:55   

Dogadaj sie z kimś z tamtej klatki. Zróbcie sobie sieć "osiedlową" czy linternet od niego dzielony do ciebie.

Ty mu zapłacisz ileś tam ( dogadacie się )

Jak ci się opłaci to tak zrób - jak nie to kup sobie Neostradę
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: