Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Router w Aster Kraków
Autor Wiadomość
student_kraków 
Klikacz

Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 26-09-2008, 01:10   Router w Aster Kraków

Witam,
Wiem ,że było już wiele podobnych tematów ale prawie w kazdym jest napisane innaczej i nie są one juz zbyt aktualne.
Wraz z grupą znajomych(studentów) chcielismy sobie zalozyc neta z Aster(właściwie innej opcji nie mamy) ale będziemy mieli 4 kompy.
czy mozemy sobie na własny uzytek podłaczyć router(który mamy) kobieta w punkcie obslugi klienta kreciła ze mozna ale mozliwość kontroli czy brak ich serwisu(haha) az w koncu powiedziala ze nie, i ze musimy sobie kupic switcha a potem za kolejne kompy płacić na poczatku złoty ale potem po 17zł za sztuke(pol abonamentu za samo dzielenie łącza...).No i sprawa sie bardziej komplikuje bo na razie mamy 2 kompy nastepne 2 beda za jakiś czas a szanowna pani z obslugi nie wie czy za ten jakiś czas ciagle bedzie promocja z dodatkowym kompem za 1 zł a płacić 34zł wiećej przez 9 miechów to przesada i to gruba....
Jako ,że uważam ,ze to troche duzo jak i nie podoba mi sie pomysł ciagniecia wszedzie kabli(a montaz wi-fi w asterze na 9 miesiecy to za droga opcja tym bardziej ze już mamy router).
Chciałbym się dowiedzieć więc jak to jest w końcu w tym asterze z dzieleniem łącza/uzywaniem własnego routera w obrebie jednego mieszkania/lokalu, a i jak aster moze udowodnić ,że mamy router? technik musi go naocznie w mieszkaniu zobaczyc?(tzn. finalnie udownić, z karami za to itp:)) i czy takie działanie się zdarza.
P.S
jesteśmy umowieni juz na 2 kompy z abonamentu i moze dodatkowe 2...ale wolabym zostawic te 2 lacza i uzywac routera...

Z góry dzieki za informacje:)

Edit.
Uswiadomiłem sobie ,że router moze działać jak switch więc jakby co czesć problemów chyba znika ale i tak prosze o odp
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-09-2008, 13:10   

student_kraków napisał/a:
Chciałbym się dowiedzieć więc jak to jest w końcu w tym asterze z dzieleniem łącza/uzywaniem własnego routera w obrebie jednego mieszkania/lokalu


Niestety oni sobie życzą, aby płacić w abonamencie za każdy dodatkowy komp podłączony do ich sieci.

Cytat:
a i jak aster moze udowodnić ,że mamy router?


Praktycznie nie ma takiej możliwości, chyba że ich zaprosisz do domu i pokażesz router oraz kompy do niego podłączone.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: