Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Strona admin
Autor Wiadomość
SQRVI 
easy master


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 23
Wysłany: 27-04-2005, 21:20   Strona admin

Nie moge wejsc na strone http://admin.chello.pl/instal.html też tak macie?czy to tylko mój "przypadek" zmienił sie adres może? :?:
 
 
 
Przemek 
light master


Dołączył: 20 Gru 2004
Posty: 125
Wysłany: 27-04-2005, 21:22   

U mnie normalnie wchodzi.
_________________
 
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-04-2005, 21:48   

u mnie też normalnie działa

moze masz włączone proxy np icmu do tej strony nalezy je wylaczyc
 
 
SQRVI 
easy master


Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 23
Wysłany: 27-04-2005, 22:08   

no fakt mrY miałes racje a teraz kolejny kłopot nie moge sie zalogować na swoje dane wyskakuje komunikat >>>serwer NRCommand nie znalazł MAC adresu dla adresu IP 62.179.0.14 :?: ja mam inne IP......
 
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-04-2005, 22:22   

to ip to ip proxy

Cytat:
Badanie proxy.chello.pl [62.179.0.14]


więc moze sie wez transparentne sypac
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-04-2005, 13:12   

MrY, 62.179.0.13 i 0.14 to jest proxy.chello.pl, które autor ma włączone w ustawieniach przeglądarki.

Zamiast wyłączać proxy, to ja proponuję dopisać hosty, które nie mogą korzystać z proxy.
(poniżej screenshot z konfiguracji dla IE, Mozilli/FireFox i Opery)

Jacek

proxyFirefox.png
Plik ściągnięto 2749 raz(y) 62,88 KB

OperaProxy.png
Plik ściągnięto 1574 raz(y) 83,05 KB

proxyMozilla2.gif
Plik ściągnięto 1335 raz(y) 91,62 KB

proxyIE.png
Plik ściągnięto 1495 raz(y) 60,24 KB

 
 
 
balu 
Klikacz

Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 4
Wysłany: 13-02-2007, 15:20   

Witam serdecznie ;-)
jestem nowym urzytkownikiem forum i niestety zielony także w sprawach informatycznych.
Internet jak działa to dobrze i tyle wiem o informatyce ale zachęcony troszkę chciałem pogrzebać na stronce admin.chello.pl ale nie chce się ona u mnie odpalic.
Mam internet explorera 7 co robić aby ta stronka zadziałała.

Pozdrawiam
_________________
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-02-2007, 16:43   

balu, tam nie ma nic ciekawego. podłączanie i odłączanie komputer.
 
 
balu 
Klikacz

Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 4
Wysłany: 13-02-2007, 18:14   

Hmm jak to nic nie ma a dodatkowe konta i zarządzanie nimi. A tak pozatym jak coś powinno działać a nie działa to już mnie itytuje wrrr. Prosze o pomoc :-) a tak dodatkowo skoro ja zielony jestem jak groszek w puszcze to podpowiedzcie co i gdzie poczytać aby sie troszkę zrobić mniej zielony. :mrgreen:
_________________
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-02-2007, 18:30   

balu, chcesz maila 5mb w domenie @chello.pl lepiej załóż gmail.com bedziesz mial 2800mb z dobrym webmailem.
 
 
balu 
Klikacz

Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 4
Wysłany: 13-02-2007, 21:25   

A co to ten gmail??
Muszę poczytać w necie, ale na tym nie koniec może powiesz mi dlaczego ta strona u mnie się nie otwiera co jest nie tak??
_________________
 
 
Michal 
Jr Admin



Pomógł: 40 razy
Dołączył: 05 Lis 2004
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-02-2007, 22:15   

Jeżeli nie korzystasz z proxy powinna się otwierać.

[ Dodano: 13-02-2007, 22:16 ]
a gmail.com to darmowe konto mailowe od google
 
 
balu 
Klikacz

Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 4
Wysłany: 13-02-2007, 23:19   

Nie korzystam znaczy się tam w toolsach w connections w LAN settings nic nie mam pozaznaczane. To chyba dobrze hmm. Powinno się uruchomić ?? Czy moze powinny być jakieś pola odhaczone ??
_________________
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-02-2007, 22:34   

balu napisał/a:
jestem nowym urzytkownikiem

Chyba użytkownikiem?
balu napisał/a:
admin.chello.pl ale nie chce się ona u mnie odpalic.

U mnie działa poprawnie, ale tak jak Michał napisał - lepiej w niej nie grzebać bez potrzeby.
balu napisał/a:
a dodatkowe konta i zarządzanie nimi

A to nie jest na admin.chello.pl/instal.html, lecz na http://pomoc.upc.pl/konto.php lub http://admin.chello.pl/konto.php (masz to nawet w FAQ napisane.

PS: temat zaraz zostanie zamknięty, bo proxy w chello już nie istnieje, a temat ten jedynie może wprowadzać w błąd i uniemożliwić jakiekolwiek połączenie z Internetem.
A pisanie o gmailu i innych pocztach w tym temacie, jest nie na temat. ;)
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: