Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bitcomet - chello light 4mb
Autor Wiadomość
GodKiller 
easy master

Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 35
Wysłany: 29-01-2008, 16:36   Bitcomet - chello light 4mb

Witam przeglądałem forum i nie znalazłem optymalnej konfiguracji bitcometa na łączu chello light 4mb a nie jestem zbyt dobrze obeznany w tych sprawach czy mógłby ktoś podać taką konfiguracje?

z góry dziękuje
 
 
Rafal 
Moderator



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 498
Wysłany: 29-01-2008, 21:37   

Radze zaprzestac uzywania bitcometa, jest zbanowany na wielu trackerach, pozera strasznie ram, radze uzywac utorrneta :)
 
 
GodKiller 
easy master

Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 35
Wysłany: 29-01-2008, 23:09   

A mógłbyś podać konfiguracje dla utorrenta i chello 4mb/512?
 
 
AvrooK 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 286
Skąd: 3city
Wysłany: 30-01-2008, 07:46   

kolega oczywiście miał na myśli uTorrenta ;) http://www.utorrent.com/
_________________
 
 
GodKiller 
easy master

Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 35
Wysłany: 30-01-2008, 11:45   

Czy ktoś wie co jest grane z tym chello light że gdy włącze bitcometa,utorrenta albo jakikolwiek inny program do torrentów to wiesza mi cały komputer? normalnie jak latam po stronkach czy coś ściągam ze stron to nic się nie dzieje próbowałem zmniejszać upload i maks. liczbe połączeń ale cały czas jest to samo a w podglądzie zdarzeń znalazłem coś takiego:

Komputer nie mógł odnowić swojego adresu z sieci (z serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie 00146C5D6706. Wystąpił następujący błąd:
Operacja została anulowana przez użytkownika. . Komputer będzie dalej próbował sam uzyskać adres z serwera adresów sieciowych (DHCP).
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 30-01-2008, 13:15   

Cytat:
Czy ktoś wie co jest grane z tym chello light że gdy włącze bitcometa,utorrenta albo jakikolwiek inny program do torrentów to wiesza mi cały komputer?
Wygląda na to, że masz za słaby komputer (lub system) na tak szybkie łącze.
  marekd@jabberpl.org
 
GodKiller 
easy master

Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 35
Wysłany: 30-01-2008, 13:21   

Kompa mam pentiuma duo 2x 2.80ghz i 1gb ramu i komputer moze chodzic tydzień z włączonymi różnymi rzeczami i nic się nie dzieję dopiero jak włącze torrenty także na bank jest coś między tym netem a torrentami
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 30-01-2008, 13:44   

W takim razie system operacyjny nie nadaje sie do torrentów i szybkiego łącza.
A może w tym komputerze masz popsuty zasilacz albo pamięć i przy większym obciążeniu nie wyrabia, albo są jakieś przekłamania w pamięci gdy się z niej bardziej intensywnie korzysta.

Internet chociażby niewiadomo jak by nie był popsuty nigdy w żadnym przypadku nie może spowodować zawieszenia komputera albo systemu.
  marekd@jabberpl.org
 
GodKiller 
easy master

Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 35
Wysłany: 30-01-2008, 13:59   

Wcześniej miałem windosa xp prof. a teraz mam home system świeżutki po formacie i to napewno nie jest wina sprzętu bo miałem wcześniej inny internet i ściągałem z torrentów i nigdy mi tak nie wieszało pozatym od razu po podłączeniu internetu ten internet praktycznie wogóle nie działał wskakiwał na 10s rozłączał się wskakiwał i tak w kółko byłem w biurze i po miesiącu wymienili mi palucha usb strony i wszystko działa ale jak załącze program do torrentów to wiesza mi kompa
 
 
Rafal 
Moderator



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 498
Wysłany: 30-01-2008, 15:50   

Rozumiem ze modem masz podłączony przez usb, sprobuj podłączyć przez Ethernet
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 30-01-2008, 15:59   

Cytat:
Wcześniej miałem windosa xp prof. a teraz mam home
windowsy już to do siebie mają, że wieszają sie bez przyczyny

Cytat:
ale jak załącze program do torrentów to wiesza mi kompa

Sprawdź zasilacz i pamięć, potem sprawdź jeszcze czy dysk twardy nie padł, wypróbuj inny system operacyjny i program do torrentów a znajdziesz przyczynę.

Internet nie ma żadnego wpływu na takie rzeczy.
  marekd@jabberpl.org
 
GodKiller 
easy master

Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 35
Wysłany: 30-01-2008, 16:38   

A może mi ktoś wyjaśnić dlaczego mi się pojawia ten komunikat

Komputer nie mógł odnowić swojego adresu z sieci (z serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie 00146C5D6706. Wystąpił następujący błąd:
Operacja została anulowana przez użytkownika. . Komputer będzie dalej próbował sam uzyskać adres z serwera adresów sieciowych (DHCP).

byłem u kumpla on ma internet w sieci Nitka i patrzyłem u niego i on w podglądzie zdarzeń nie ma czegoś takiego może nie mam czegoś zrobionego nie wiem nie znam się na takich rzeczach dlatego pytam tutaj zmniejszałem upload i liczbe połączeń i dalej mi to wyskakuje

[ Dodano: 30-01-2008, 16:42 ]
Internet mam bezprzewodowy wi-fi podłączony paluchem usb wpn-111

[ Dodano: 10-02-2008, 17:41 ]
Sprawdzałem pamięć i pamięć jest ok i ciągle mi sie wiesza komp przy korzystaniu z torrentów ktoś wie co jeszcze może być z tym nie tak?
 
 
dip36 
Klikacz

Dołączył: 10 Lip 2006
Posty: 1
Wysłany: 23-02-2008, 14:40   

Chyba jednak ma, tzn modem. Jam mam Webstar.
Od kiedy zainstalowałem nowego BitCometa 0.98, wiesza mi się wielokrotnie. Po raportowaniu błędów piszą, że to kwesta sterowników modemu. Komp jest nowy procesor Quad, 4 GB RAM, GF 8800.
Czy ktoś jeszcze miał takie problemy?
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 23-02-2008, 17:11   

Tak już wielu osobom wieszały się modemy webstar, sam tego nie naprawisz (modem nie jest twój więc nie możesz sam wymienić w nim wadliwego oprogramowania) musisz zgłosić, że modem jej popsuty do upc i poprosić o wymianę na inny.
  marekd@jabberpl.org
 
Conroe91 
plus master

Dołączył: 03 Lip 2007
Posty: 532
Wysłany: 01-05-2008, 07:23   

Marek napisał/a:
Tak już wielu osobom wieszały się modemy webstar, sam tego nie naprawisz (modem nie jest twój więc nie możesz sam wymienić w nim wadliwego oprogramowania) musisz zgłosić, że modem jej popsuty do upc i poprosić o wymianę na inny.


Co do wieszania:
Mi się modem wieszał przez dwa dni i przestał i od wczoraj jest dobrze strony wchodzą szybko a wtedy kiedy sie wieszał trwało długo łączenie ze stroną. Dzwoniłem wtedy do UPC i kazałem sprawdzić prace działania modemu i powiedzieli że faktycznie coś jest, ale teraz strony wchodzą już normalne i transfer też w normie. Jak to wytłumaczyć?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: