Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Aster - Krakow
Autor Wiadomość
Yosh 
Klikacz

Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 3
Wysłany: 13-01-2008, 22:17   Aster - Krakow

Witam

Jestem użytkownikiem internetu z firmy Aster. No i co tu duzo gadać, jestem z niej bardzo nie zadowolony.
Wszystko zaczęło sie jakiś miesiąc temu. Do tego czasu wszystko chodziło świetnie. A tu nagle taka zmiana.

http://img134.imageshack....23/asterxt7.jpg

Internet jest do bani jeśli chodzi o gre internetowa (a na niej mi w szczególności zależy). Przestoje co pare sekund i lagi do parunastu sekund, jak nie całkowite rozłączenie. A co najdziwniejsze w tym jest to iż ping do stron WWW jest idealny, ściąganie tak samo, full prędkość. Dzwoniłem 20 razy, przysłali nawet serwisanta, a jedyne co zrobił to zmienił modem i na 2gi dzień znowu wszystko było do dupy. Co najśmieszniejsze, jestem posiadaczem łącza 3mb w dzień i 6 mb w nocy. W czasie 3mb właśnie dzieją sie takie jaja. Lecz gdy na zegarku wybija godzina 12 w nocy (czasem trochę później|wcześniej) problemy znikają w większym stopniu.. Sam już nie wiem o co tu chodzi. Nie wydaje mi sie ze 3 mb to za mało żeby sobie zagrać w grę przez internet i z niego normalnie korzystać.

Chciałbym sie zapytać użytkowników z Krakowa czy maja podobny problem z Asterem od niedawna. A jesli tak to czy rozwiązali je jakoś.
 
 
clarkkent 
Moderator



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 12 Cze 2005
Posty: 1664
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-01-2008, 23:29   

Yosh napisał/a:
Lecz gdy na zegarku wybija godzina 12 w nocy (czasem trochę później|wcześniej) problemy znikają w większym stopniu..


Może po prostu wtedy z łącz Astera akurat mniej osób korzysta, przecież oni specjalnie ustalili takie godziny (w sensie przyspieszenia), bo wiedzą mniej więcej kiedy łącza są mniej obciążone.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-01-2008, 01:44   

Cytat:
A tu nagle taka zmiana.

http://img134.imageshack....23/asterxt7.jpg

Internet jest do bani jeśli chodzi o gre internetowa (a na niej mi w szczególności zależy).

w pierwszych 2 okienkach widze że działa bardzo dobrze a w 3cim nawaliła telia nie aster
  marekd@jabberpl.org
 
Yosh 
Klikacz

Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 3
Wysłany: 14-01-2008, 19:06   

Właśnie nie działa dobrze, bo w nocy pingi zamiast 210 sa po 50. I to 210 tez nie wystepuje caly czas, tylko co srednio 1-2minuty zdarza sie taki.Akurat w tych momentach jest mega lag. Urzytkownicy innych sieci takiego czegos nie maja.
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1509
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 14-01-2008, 19:14   

Yosh: z plotek jakie wiem, obecnie w ASTER w Krakowie są problemy z siecią - głównie dotyczą one gier online. Niebawem sytuacja ulegnie poprawie, ale konkretów żadnych Ci nie podam.
_________________
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-01-2008, 21:56   

Yosh, to zrób jakiegoś screena gdy są po 200, bo pokazałeś jedynie te w których pingi są po 50milisekund czyli tyle ile ma być.

W chello czasami też są problemy z grami - np rok temu prawie wcale grać się nie dało przez niemal całą zimę aż do wiosny i to w całej Polsce a nie tylko jednym mieście.
  marekd@jabberpl.org
 
ZzackK 
Klikacz

Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 5
Wysłany: 19-01-2008, 18:16   

Coś jest na rzeczy, bo ja w godzinach wieczornych granie mogę wybić sobie z głowy.
Transfer i pingi ok, ale... gdy się tylko chce wypingować WP, Interie lub google to się nie da, a onet pinguje się świetnie. Na początku myślałem że to mój system, ale na Ubuntu 7.10 live-cd to samo. Mam nadzieje że wszytko szybko będzie jak dawniej czyli bez lagów.
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 19-01-2008, 19:47   

Kod:
marek@siedem:~$ ping wp.pl
PING wp.pl (212.77.100.101) 56(84) bytes of data.
64 bytes from www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=1 ttl=122 time=8.02 ms
64 bytes from www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=2 ttl=122 time=7.17 ms
64 bytes from www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=3 ttl=122 time=9.01 ms
64 bytes from www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=4 ttl=122 time=8.21 ms
64 bytes from www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=5 ttl=122 time=7.82 ms
64 bytes from www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=6 ttl=122 time=8.40 ms
64 bytes from www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=7 ttl=122 time=6.82 ms
64 bytes from www.wp.pl (212.77.100.101): icmp_seq=8 ttl=122 time=10.9 ms

--- wp.pl ping statistics ---
8 packets transmitted, 8 received, 0% packet loss, time 7028ms
rtt min/avg/max/mdev = 6.821/8.307/10.985/1.198 ms

Zwykły ping i zwykłe ubuntu - jak widać działa (może coś zostało pocięte na ruterze ?)

Ale nie każdy serwer musi na pingi odpowiadać, jeśli bardzo zależy Ci na sprawdzeniu czy serwer który nie odpowiada na pingi jest włączony spróbuj jakiś hpingiem albo nmapem, a jeśli bardziej chodzi o łącze to lft albo mtr
  marekd@jabberpl.org
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: