Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
torent dc++ nic nie chodzi
Autor Wiadomość
Ironicus 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 6
Wysłany: 12-01-2008, 18:56   

tylko modem arris podlaczony przez sieciowke
 
 
Orion 
classic master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 260
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-01-2008, 10:18   

Ironicus napisał/a:
tylko modem arris podlaczony przez sieciowke


Czy ustawienia TCP/IP na sieciówce masz skonfigurowane na automatyczne pobieranie IP i DNS?

Spróbuj zmienić port używany przez DC++ na jakiś inny np 48000 i dla inny protokołów odpowiednio 48001 i 48002, kiedyś UPC blokowało port 80. Pamiętaj o odblokowaniu tych portów na Windows firewall w zakładce wyjątki. Ponieważ masz publiczny IP nie wyłączaj wbudowanego XP firewall chyba że stosujesz inny programowy firewall.

Kilka przydatnych linków

http://www.dc.miropa.com.pl/index.php?sec=konfig
http://www.searchengines....showtopic=35869
http://www.torrentmania.i...ja-dc-vt849.htm
_________________
 
 
Ironicus 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 6
Wysłany: 13-01-2008, 13:40   

nie wiem jak sprawdzic czy sieciowka pobiera sama IP.... (ale chyba jakby nie pobierala to nei mial bym neta)

Reszte zrobilem wg instrukcji i kicha dalej to samo dzial mi tylko jeden z wielu, ilosc slotow i share sa dostatecznie duze. Na tym jednym hubie op doradzil mi instalacje dc0.401 ale ta wersja nie obsluguje TTH i wogole nie bylem wpuszczany na huby. Zostalem przez niego poczestowany jednym z podanych wyzej linkow i przypomnam ze mma wersje 0.699 i screene z tych wszystkich stron maja sie nijak do 0.699 (przynajmniej dla mnie).

Takze problem pozostal po podlaczeni do huba i zaladowniau listy userow (jak sie uda) mam komunikat:"Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta."
 
 
Orion 
classic master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 260
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-01-2008, 13:57   

Ironicus napisał/a:
nie wiem jak sprawdzic czy sieciowka pobiera sama IP.... (ale chyba jakby nie pobierala to nei mial bym neta)

Reszte zrobilem wg instrukcji i kicha dalej to samo dzial mi tylko jeden z wielu, ilosc slotow i share sa dostatecznie duze. Na tym jednym hubie op doradzil mi instalacje dc0.401 ale ta wersja nie obsluguje TTH i wogole nie bylem wpuszczany na huby. Zostalem przez niego poczestowany jednym z podanych wyzej linkow i przypomnam ze mma wersje 0.699 i screene z tych wszystkich stron maja sie nijak do 0.699 (przynajmniej dla mnie).

Takze problem pozostal po podlaczeni do huba i zaladowniau listy userow (jak sie uda) mam komunikat:"Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta."


Być może hub z którego chcesz korzystać ma filtracje adresów IP i Twój akurat jest na liście zablokowanych lub zaszkodziła aktualizacji XP.
Styczniowa (2008) aktualizacja zabezpieczeń protokołu TCP/IP w XP zamienia plik tcpip.sys a co za tym idzie zostaje przywrócony wprowadzony przez MS limit jednoczesnych połączeń do 10. Dla osób korzystających z P2P konieczna jest ponowna modyfikacja pliku w celu zwiększenia tego limitu np. programem xp-AntiSpy menu
Opcje specjalne => Limit połączeń
http://xp-antispy.org/ind...=sellang&iso=pl

W przeciwnym wypadku w dzienniku zdarzeń => System będą się pojawiać wpisy jak niżej a pobieranie P2P będzie ograniczane.

Typ zdarzenia: Ostrzeżenie
Źródło zdarzenia: Tcpip
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 4226
Data: 08-01-09
Godzina: 06:34:44
Użytkownik: Brak
Komputer: WWW2
Opis:
Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń ustalony dla liczby równoczesnych prób połączeń TCP.
_________________
 
 
Ironicus 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 6
Wysłany: 13-01-2008, 15:50   

mialem limit do 10 zmienilem na 50 i dalej to samo to chyba nie w tym problem poza tym w dzienniku zdarzen nie bylo takich ostrzezen
 
 
Orion 
classic master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 260
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-01-2008, 20:36   

Ironicus napisał/a:
mialem limit do 10 zmienilem na 50 i dalej to samo to chyba nie w tym problem poza tym w dzienniku zdarzen nie bylo takich ostrzezen


Czy korzystasz z innego firewall niż wbudowany?
_________________
 
 
Ironicus 
Klikacz

Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 6
Wysłany: 17-01-2008, 15:21   

Nie korzystam z zadnego innego firewalla ale mam pakiet noda z tym ze tam raczej nie ma FW tylko monitor internetu nie wiem czy to jest to samo?
W kazdym badz razie problem dalej nierozwiazany.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: