Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z licznikiem
Autor Wiadomość
daniel_ad 
easy master

Dołączył: 25 Sty 2005
Posty: 22
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 12-12-2006, 06:58   Problem z licznikiem

witam wszystkich

Czasami się zdarza że licznik nie możę mi pokazać ilości danych jakie pobrałem, bo jest komunikat: "W tej chwili nie można zweryfikować adresu IP Twojego komputera.
Spróbuj ponownie za chwilę.

Kod błędu: 8000022"

wie ktoś może o co w tym chodzi i czemu tak jest?

pozdrawiam
 
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 12-12-2006, 12:51   

To normalne - trzeba się przyzwyczaić strona z licznikiem psuje się co jakieś czas (jak wszystko w chello) i nawet nie wiadomo czy licznik też się popsuł czy nadal liczy.

Podobna sytuacja występuje również jeśli łączymy się ze stroną z licznikiem przez proxy dlatego upewnij się czy przypadkiem nie korzystasz z proxy przy przeglądaniu tej strony.
  marekd@jabberpl.org
 
daniel_ad 
easy master

Dołączył: 25 Sty 2005
Posty: 22
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 12-12-2006, 15:23   

głównie używam programu chelloinfo a od czasu pojawienia się w nim tego komunikatu to wchodze na strone sprawdzić o co chodzi ale narazie jest wszystko ok, dzieki za pomoc
 
 
 
Jacek 
Administrator


Pomógł: 45 razy
Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 1426
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-12-2006, 19:46   

daniel_ad napisał/a:
głównie używam programu chelloinfo a od czasu pojawienia się w nim tego komunikatu to wchodze na strone sprawdzić o co chodzi ale narazie jest wszystko ok

Dobrze odczytałem, że programik chelloinfo pokazuje błąd 8000022 (nawet przy odświeżeniu danych), a po wejściu na licznik.upc.pl dane są wyświetlane poprawnie?
Czy robisz to w tym samym momencie (sprawdzenie)?

Jeśli tak, to nie jest wykluczone, że jest jakiś chochlik w programie. A jeśli tak, to z chęcią bym go naprawił przed wydaniem kolejnej wersji.
_________________
 
 
 
daniel_ad 
easy master

Dołączył: 25 Sty 2005
Posty: 22
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-12-2006, 21:31   

nie nie, właśnie chodzi o to, że program pobiera dane z licznika upc i poprostu pokazuje mi komunikat ten co napisałem i wtedy z ciekawości wchodze na strone zobaczyć co tam jest i zawsze jest to samo co pokazuje chelloinfo. Także z programem jest wszystko jak najbardziej wporządku :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: