Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
cos nie halo z tym licznikiem czy jak?
Autor Wiadomość
abdoul 
easy master

Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 41
Skąd: krk
Wysłany: 19-10-2006, 09:57   cos nie halo z tym licznikiem czy jak?

siadam wczoraj do kompa net jakos nie bardzo dziala, odbieram maila a tu co ? przycieli mnie? za co mysle sciagnalemn na liczniku 27 GB nie wiecej(wiec na lighcie zostaly mi jeszcze 3 do 30) no, mysle pewnie jutro mi zliczy te brakujace 3, no ale nie, sprawdzam dzisiaj a tu 28970 MB sciagnięte, chociaz za ten dzien nic nie sciagalem. Mozliwe zeby om cos nie dzialalo poprawnie ? Bo ja naprawdę nie przypominam sobie zebym az tyle danych pobral. Resetowalem modem i nic, dzwonic do nich, opieprzac? czy raczej nie mam racji ?
 
  abdoul@chrome.pl
 
TerbI 
easy master

Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 39
Wysłany: 19-10-2006, 10:32   

Juz takie tematy na tym forum byly..ze zliczalo nam wiecej niz sciagnelismy w partyline chello raczej nic ci nie pomoga ani nie doradza co najwyzej obiecaja monitorowac siec u ciebie aby sprawdzic czy wszystko jest ok, ale nie liczylbym na jakies konkretniejsze dzialania nie mowiac o zmnieszeniu limitu ktory pobrales do wartosci ktora uwazasz za dobra. Przedtem zastanow sie czy nie wysylales czegos przez p2p bo fizycznie nawet jak nic nie sciagasz to przy wysylaniu przechodza przez twoj komputer zapytania o pliki itp i choc trudno byloby tyle sciagnac ale jest to mozliwe jak sciaga przez caly dzien po 0.1 kB na sekunde. Nie wiem czy to jest powod ale tak podejrzewam.
 
 
 
Hextor 
easy master

Dołączył: 22 Mar 2006
Posty: 40
Wysłany: 22-10-2006, 19:02   

Ja tez tak wczoraj miałem, zadzowniłem po 15 munutach mi odblokowali :d
 
 
PrYmEk 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 109
Wysłany: 27-10-2006, 13:14   

kurde a ja wlsanie otzrymalem maila ze mnie przycieli a mam na liczniku 8200mb :/
jaja se robia :/
_________________
 
 
 
gosik79 
easy master

Dołączyła: 09 Lip 2005
Posty: 27
Skąd: szczecin
Wysłany: 28-10-2006, 16:46   

Mnie tez przycięli, mimo ze zostało mi 1,5 gb do końca limitu. Zadzwoniłam na partyline i pan stwierdził, że nie wie jak to się stało:) i po minucie czy dwóch mnie odblokowali.
 
 
 
PrYmEk 
light master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 109
Wysłany: 28-10-2006, 18:09   

stracilem 10zeta nba rozmowe z nimi.. a raczej na czekanie na konsultanta.. no ale odblokowali wkoncu..
_________________
 
 
 
konrad001 
Klikacz


Dołączył: 03 Gru 2004
Posty: 13
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 29-10-2006, 00:18   

przyłączam siew że coś nie tak z tym licznikiem on zlicza MB a nie giga.Po uzyskaniu 30000MB przycieli mnie mimo że w Ciga miałem 29,10GB.No cóz na party stwierdzono iż to są moje stare dane bo mam zlicz z jednodniowym opuznieniem.Na drugi dzień tj 27.10.miałem niewiele więcej i znowu na party stwierdzono iż mam złe dane.Hm tak sie można z klijentem wozić do końca miesiąca ,ja uważam to za oszustwo i jednostronne zerwanie umowy przez UPC gdyż podpisywałem umowe na 30GB a nie 30000MB miesięcznie.W związku z tym ostrzegam innych przed chamskimi cwaniaczkami z UPC.
 
 
 
Marek 
Moderator



Pomógł: 241 razy
Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 7120
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 29-10-2006, 00:44   

konrad001, pisz reklamację tak jak w przypadku gdyby była awaria (bo tak właściwie to jest awaria licznika która spowodowała że nie działało łacze) zawsze będziesz te kilkadziesiąt zł do przodu. W takich sytuacjach należy Ci się pełne odszkodowanie i zwrot za dni które nie działało tak jak za każdą inna awarię (1/15 + 1/30 za każdy dzień). Ewentualnie jeśli potwierdzą na piśmie, że to nie była awaria tylko celowe działanie oznaczało to będzie, że niedotrzymali (zerwali) umowy, co stawia Cię w jeszcze lepszej sytuacji (jeszcze wyższe odszkodowanie lub jeśli wolisz koniec z umową).
  marekd@jabberpl.org
 
kjungst 
classic master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 233
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 30-10-2006, 16:52   

A co jak przycieli po jak się ma 30300MB ? (30 GB=30700MB) ?
Ostatnio zmieniony przez kjungst 30-10-2006, 21:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
  kjungst
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: