Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UPC - Giga Connect Box
Autor Wiadomość
ayufanpl 
light master

Dołączył: 07 Lis 2016
Posty: 72
Wysłany: 02-12-2018, 19:58   

zaq13 napisał/a:
a ja bym wymienił mojego ubee na Giga Connect Box. :)

Szkoda, że do 250Mb nie ma takiej opcji :sad:


Ciekawe czy da radę zrobić upgrade do 1Gbps, a potem odstąpić :)
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 280
Wysłany: 02-12-2018, 20:31   

Chyba ktoś tutaj na forum tak kombinował i nie wyszło
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 397
Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-12-2018, 20:47   

A @kotto nie miał 1Gb, potem wymówił i miał go do 250Mb/s? Tylko teraz pisał, że wymienił na Compala bo miał jakieś problemy.
_________________
 
 
ra74 
light master

Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 131
Wysłany: 06-12-2018, 19:22   

pytanie czy w tym gigaboksie da radę ustawić forward portów ?
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1115
Wysłany: 06-12-2018, 19:45   

ra74, Da radę.
_________________
 
 
Orion 
classic master


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 263
Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-12-2018, 19:49   

O ile na WAN będzie IPv4.
_________________
 
 
ayufanpl 
light master

Dołączył: 07 Lis 2016
Posty: 72
Wysłany: 10-01-2019, 11:07   

OK. A teraz mam Giga Connect Boxa. Jakieś pytania co do tego jak działa? :)

Służę wszelkimi statystykami, poborami mocy, konfiguracjami oraz wszelkimi innymi niuansami w porównaniu do EPC3208 :)

Pierwsze wrażenia:
- Nie ma nic lepszego niż EPC3208 w UPC,
- Giga Connect Box średnio ciągnie o 9-11W więcej niż EPC3208, około 15-17W
- Wytrzymuje DDoSa na poziomie 5kpps z transferem 200Mbps, Compal wtedy umiera z transferem 5-8Mbps,
- Bridge działa, 2 CPEs po stronie klienta (standard w UPC)
Ostatnio zmieniony przez ayufanpl 10-01-2019, 12:18, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4926
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 10-01-2019, 11:45   

Cytat:
Giga Connect Box średnio ciągnie o 10-11W więcej niż EPC3208,

czyli ile?
_________________
 
 
grzech1991 
easy master

Dołączył: 05 Wrz 2017
Posty: 20
Wysłany: 10-01-2019, 18:40   

Obecnie mam 150mbps (podniesione z 60) z compalem + kartę do slotu CI

Będę przedłużał umowę, raczej bez zmian 150mbps + select hd. Czy da się wyszarpać wazona do czegoś takiego?
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2858
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 10-01-2019, 18:43   

grzech1991 napisał/a:
Będę przedłużał umowę, raczej bez zmian 150mbps + select hd. Czy da się wyszarpać wazona do czegoś takiego?

Nie. Tylko do 1 Gb
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1115
Wysłany: 10-01-2019, 19:53   

MrPepka napisał/a:
grzech1991 napisał/a:
Będę przedłużał umowę, raczej bez zmian 150mbps + select hd. Czy da się wyszarpać wazona do czegoś takiego?

Nie. Tylko do 1 Gb

Nie jest to już prawda. Są osoby z niższy.i prędkościami które mają Wazon. Nawet tutaj na forum.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2858
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 10-01-2019, 20:29   

zylc napisał/a:
Są osoby z niższy.i prędkościami które mają Wazon.

Jedyną taką osobą jest brtk który wywalczył ten modem tylko dlatego bo:
1. Groził UPC, że odejdzie od konkurencji (więc mu dali dla świętego spokoju)
2. Mieszka w Warszawie gdzie Wazon u niego działa
Oficjalnie Wazon tylko do 1 Gb
_________________
Ostatnio zmieniony przez MrPepka 10-01-2019, 20:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4926
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 10-01-2019, 20:29   

zylx napisał/a:
MrPepka napisał/a:
grzech1991 napisał/a:
Będę przedłużał umowę, raczej bez zmian 150mbps + select hd. Czy da się wyszarpać wazona do czegoś takiego?

Nie. Tylko do 1 Gb

Nie jest to już prawda. Są osoby z niższy.i prędkościami które mają Wazon. Nawet tutaj na forum.

co trzeba zrobic aby otrzymac giga connect box do nizszej predkosci?
_________________
 
 
wist7 
easy master

Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 29
Wysłany: 06-02-2019, 15:38   

Mam od jakiegoś czasu Giga Box i tak na Wifi telefon, tv, nowy laptop bez problemu się łączy starszy laptop Toshibaa Satellite w ogóle nie znajduje sieci wifi inne upc vectra są, w czym może tkwić problem?
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 1115
Wysłany: 06-02-2019, 16:29   

wist7, Jak masz skonfigurowane Wifi w GCB? Jaką szerokość kanału?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: