Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Funbox 3.0 częste restarty
Autor Wiadomość
denis94 
Klikacz

Dołączył: 18 Lut 2014
Posty: 12
Skąd: Polska
Wysłany: 18-12-2018, 19:37   Funbox 3.0 częste restarty

Witam.
Od niedawna posiadam orange ftth z funboxem 3.0 oraz telewizją z dekoderem samsung. Problem pojawił się już dzień po instalacji, funbox kilka razy dziennie całkowicie restartował się przerywając przy tym oczywiście połączenie internetowe oraz telewizję. Na funboxie całkowicie gasną diody i uruchamia się on ponownie. Po zalogowaniu do niego widać, że ma krótki czas pracy. Zgłosiłem to na infolinii, potwierdzili tam, że widzą, że urządzenie się restartuje i zalecili wymianę w dowolnym salonie orange. Pojechałem i wymieniłem funboxa na nową sztukę. Niestety z nowym dzieje się dokładnie to samo.

Czy też macie taki problem? Jest to mega irytujące jak kilka razy dziennie zatrzymuje się telewizja i przestaje działać internet bo urządzenie się restartuje.
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 399
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-12-2018, 20:33   

Jak dzieje się to samo z innym, to nie jest to wina Funboxa tylko coś mają nie tak, że ten restart powoduje. Polecam zgłosić to jeszcze raz na infolinii i im to zasugerować.
_________________
 
 
vito007 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 172
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-12-2018, 20:27   

A zasilacz/listwa/gniazdo230v/instalacja - wszystko sprawne?
I napięcie 230V bez zakłóceń?
_________________
 
 
Mordimer 
light master

Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 73
Wysłany: 30-12-2018, 14:25   

też stawiam na pręd
 
 
denis94 
Klikacz

Dołączył: 18 Lut 2014
Posty: 12
Skąd: Polska
Wysłany: 14-01-2019, 17:57   

Restarty powodował dysk twardy podłączony na usb do funboxa. Po jego odłączeniu funbox działał kilkanaście dni bez żadnych restartów. Po ponownym podłączeniu dysku znów zaczął się restartować.

Trochę mnie to dziwi bo podłączony dysk posiada własne zasilanie a z routerem tp-link nie powodował żadnych problemów. Wygląda to na jakiś błąd funboxa.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2858
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-01-2019, 17:59   

A co to za dysk?
_________________
 
 
denis94 
Klikacz

Dołączył: 18 Lut 2014
Posty: 12
Skąd: Polska
Wysłany: 15-01-2019, 18:16   

HP Simplesave 1TB
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: