Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
INEA wprowadza łącze 10Gbps.
Autor Wiadomość
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4926
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 19-12-2018, 19:13   

podałeś informację? a ten fragment który na czerwono zaznaczyłem to czym jest? informacja? czy hejtem?
bo dla mnie tym drugim

Azar napisał/a:
Inea przyspiesza internet 100k klientom do 1giga :D a UPC jak zwykle w tyle i nie potrafi 120 mega przyspieszy
_________________
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 280
Wysłany: 19-12-2018, 19:17   

Podałem link i każdy może sobie wejść i poczytać nie ma sensu wklejać całości, to moja opinia że też mogliby zrobić miły gest klientom nawet ktoś na społeczności o tym napisał czy zrobią coś dla klientów ;)
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4926
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 19-12-2018, 19:25   

i naprawdę zadowlilbys się prędkością 150 Mb/s na miesiąc?
dla mnie to żadna różnica ale możesz zaproponować to na społeczności być może kiedyś UPC też zrobi taki prezent
_________________
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 280
Wysłany: 19-12-2018, 19:31   

Taką nie ale np. 500mega protestować przez miesiąc to już miła zachęta.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5578
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 19-12-2018, 19:52   

Azar napisał/a:
Taką nie ale np. 500mega protestować przez miesiąc to już miła zachęta.

Przecież nie ma problemu - bierzesz i testujesz przez 30 dni, potem odstępujesz od umowy.
_________________
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 280
Wysłany: 19-12-2018, 20:22   

W trakcie umowy też mi pozwolą?
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4926
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 19-12-2018, 20:28   

oczywiście przecież zwiększysz abonament tym samym
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 399
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-12-2018, 21:17   

Ja bym chętnie jednorazowo przez miesiąc za free przetestował 1Gb/s chociażby dlatego, by zobaczyć czy moja lokalizacja daje radę z full prędkością.

Pamiętajcie też, że INEA w 2019 roku zamierza wejść do innych województw. Ciekawe czy im w ogóle sieć podoła z tym symetrykiem dla każdego.
_________________
 
 
ov_darkness 
Klikacz

Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-03-2019, 17:07   

Trochę nie rozumiem podejścia UPC. Płacę 70PLN za 250/20. Chętnie zapłacę 200 za 1000/1000.
Czyli 2x więcej, niż chce Inea.
Ale UPC nie chce mojej kasy.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5578
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-03-2019, 17:33   

ov_darkness napisał/a:
Trochę nie rozumiem podejścia UPC. Płacę 70PLN za 250/20. Chętnie zapłacę 200 za 1000/1000.

ov_darkness napisał/a:
Ale UPC nie chce mojej kasy.

Zatem najpierw przeczytaj, dowiedz się co to EuroDOCSIS 3.0, DOCSIS 3.1, jak działa, jak funkcjonuje i dlaczego jest to (na chwilę obecną) nierealne.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4926
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 03-03-2019, 17:36   

Cytat:
Zatem najpierw przeczytaj, dowiedz się

ale on placi i rzonda :lol:
_________________
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 617
Skąd: Gdynia
Wysłany: 03-03-2019, 18:55   

Ciekawe czy ktoś już korzysta z 10 Gb/s i jak to działa w rzeczywistości. W Internecie nie można znaleźć opinii na ten temat.
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5578
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-03-2019, 19:02   

Karol,
Sprawdź sobie ceny sprzętu dla 10Gb a zrozumiesz dlaczego tak się dzieje (mowa tu o sprzęcie po stronie klienta).
_________________
 
 
ogromny 
plus master

Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 320
Wysłany: 04-03-2019, 08:20   

ov_darkness, zawsze możesz wziąć inee po co dawać 2x więcej komuś kto nie chce? :mrgreen:
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 483
Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-03-2019, 09:39   

Dla mnie podejrzane jest dlaczego INEA ukrywa informacje o stykach z punktami wymiany ruchu...chyba jako jedyny większy operator nie jest widoczna na peeringdb!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: