Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Światłowód w Warszawie
Autor Wiadomość
vito007 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 170
Skąd: Warszawa
Wysłany: 31-07-2018, 20:27   Światłowód Włochy

Widziałem dzisiaj techników instalujących światłowody na słupach na Krańcowej.
Skontaktuj się z firmą ECS (numer podałem na priv)
_________________
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 250
Wysłany: 21-08-2018, 17:34   

http://www.telepolis.pl/w...5.html#tab-com2

taka ciekawostka Orange odpowiada na ofertę UPC i podniosą z automatu użytkownikom 600 Mb/s
na 1 Gb/s

Mało tego prawdopodobnie zostaną tylko prędkości 300Mb/s i 1Gb/s
_________________
 
 
szuwarek-mini 
Klikacz

Dołączył: 22 Maj 2017
Posty: 16
Wysłany: 23-08-2018, 10:16   

Szkoda tylko, że np. w Krakowie nadal mają zakaz oficjalnej sprzedaży prędkości powyżej 300Mb/s :shock: .
 
 
vito007 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 170
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-10-2018, 15:36   

Warszawa-Włochy.
Do lipca internet chodził bardzo ładnie - pełne 300Mb/s przez cały dzień.
Teraz ledwo dochodzi do 150 Mb/s.
_________________
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 250
Wysłany: 16-11-2018, 08:33   

https://gsmonline.pl/artykuly/orange-swiatlowod-2-5-gbps-zasieg-czy-warto-opinie-ceny

Orange wprowadza narazie na kilku ulicach w Warszawie internet 2/2 oraz 5/1 giga ;)
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 846
Wysłany: 16-11-2018, 11:03   

Może po czasie wprowadzą łącza symetryczne dla wszystkich ofert jak INEA.
_________________
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 250
Wysłany: 16-11-2018, 11:32   

i wyrzucą mniejsze prędkości co poskutkuje podwyżką cen (oby nie ) ^^
_________________
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 846
Wysłany: 16-11-2018, 12:08   

Azar, Tak też niestety może się stać. Ostatnio mieliśmy przykład, jak taki ruch wykonało UPC.
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-11-2018, 12:51   

Kolejni po Inea, którzy będą sprzedawali pasmo którego nie będą w stanie zagwarantować na zewnętrznych stykach...kupujcie kupujcie :P
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 846
Wysłany: 16-11-2018, 13:17   

pawelb, Wszystko zależy od podejścia. Ktoś kupi sobie symetryczne 2gbs wiedząć, ze tych 2 gbs nigdy nie zobaczy, ale bedzie miał stabilne 1gbs w obie strony. Z drugiej strony, znajomy ma w Inea 600/600 i mówi, że z prędkościami nie ma żadnego problemu, a podniesienie uploadu dostał za darmo. Poprosiłem go o sprawdzenie kilku tras, w większość do polskich serwerów leci przez PLIX, TPIX lub THINX. Zagranica najczyściej przez telie, lub orange. Takie łącze kosztuje go 79zł miesięcznie. 300/300 proponowali mu za 59,90zł. Ja bym takim łączem nie pogardził, nawet gdybym miał mieć max 50% prędkości. To i tak 1000% tego co mogę mieć w UPC, w dodatku za podobne pieniądze.
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-11-2018, 15:01   

zylx napisał/a:
pawelb, Wszystko zależy od podejścia. Ktoś kupi sobie symetryczne 2gbs wiedząć, ze tych 2 gbs nigdy nie zobaczy, ale bedzie miał stabilne 1gbs w obie strony. Z drugiej strony, znajomy ma w Inea 600/600 i mówi, że z prędkościami nie ma żadnego problemu, a podniesienie uploadu dostał za darmo. Poprosiłem go o sprawdzenie kilku tras, w większość do polskich serwerów leci przez PLIX, TPIX lub THINX. Zagranica najczyściej przez telie, lub orange. Takie łącze kosztuje go 79zł miesięcznie. 300/300 proponowali mu za 59,90zł. Ja bym takim łączem nie pogardził, nawet gdybym miał mieć max 50% prędkości. To i tak 1000% tego co mogę mieć w UPC, w dodatku za podobne pieniądze.


pogadamy jak przybędzie im klientów, zapomnij o gwarantowanym nawet 1gbps w obie strony, takie cuda to są tylko kiedy sewery speedtest są stawiane w infrastrukturze operatora ISP (albo jest do nich dedykowane pasmo), wtedy każda wartość w speedteście jest możliwa :P
 
 
zylx 
ultra master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 846
Wysłany: 16-11-2018, 15:48   

pawelb, Pełna zgoda. Ja się tylko cieszę z wprowadzenia łącz symetrycznych z drugiej strony nie wiemy jakie operatorzy mają styki. A nóż zainwestowali i wszystko u nich jest ok.
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-11-2018, 16:32   

zylx napisał/a:
pawelb, Pełna zgoda. Ja się tylko cieszę z wprowadzenia łącz symetrycznych z drugiej strony nie wiemy jakie operatorzy mają styki. A nóż zainwestowali i wszystko u nich jest ok.


To popatrz sobie na styki niektórych operatorów na stronie peeringdb.com i wyciągnij sam wnioski :P
oczywiście Orange i Inea tam nie ma ale są inni, duzi i można się domyślić jakiego rzędu styki posiadają operatorzy w Polsce, i daje też do myślenia dlaczego niektórzy tych danych nie podają w tej bazie :evil:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: