Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dekodery do horizona kiedy.?
Autor Wiadomość
aandin 
classic master

Dołączył: 30 Paź 2010
Posty: 259
Skąd: Żory
Wysłany: 10-08-2018, 16:28   

jarul777 napisał/a:
W ogóle brak nagrywania na czas, a nie EPG to jakiś smutny żart. Nie rozumiem jak można wypuścić dekoder z nagrywarką bez takiej funkcji. A co ciekawe ona była, tylko została usunięta przy tej dużej aktualizacji.

Tak,to jest jedyny i to poważny błąd Horizona z mojej perspektywy.Reszta jest OK
 
 
Andrew150 
light master

Dołączył: 18 Mar 2015
Posty: 65
Wysłany: 10-08-2018, 16:56   

Pawop napisał/a:

Co do EPG, to rzy meczach, rzeczywiście jest napisane "piłka nożna", ale jak się wejdzie w opis to już wiadoomo kto gra, ale powiini to poprawić. Jednak nie sprawia mi to żadnego problemu, ponieważ wiem co chce obejrzeć. Jeśli chodzi o filmy, to nigdy nie zauważyłem w EPG "film kryminalny" zamiast tytułu.


No właśnie, że jak się wejdzie w opis to najczęściej nie wiadomo kto z kim gra! Jest morska opowieść typu, że "zdobywca pucharu podejmuje mistrza", ale nie ma wymienionych drużyn! Podobnie jest w innych dyscyplinach, np. w boksie nie wiadomo kto z kim walczy i co to jest za gala, za to dają jakiś głupi opis szczegółów... I tak dalej... Nawet w mundialu nie było w ponad połowie meczów informacji jakie Państwa ze sobą grają, w przeciwieństwie do Mediaboxa. Dla informacji - mam obydwa te dekodery, więc porównuję na bieżąco.
Jeśli chodzi o filmy to nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojego postu, bo podałem tylko taki przykład, a nie twierdziłem, że tak jest.
Do tej pory nie mogą ogarnąć tematu roku produkcji filmów w EPG - nie ma tego przecież, dalej mogliby pisać czy wydarzenie sportowe jest live, czy powtórka, a jeśli powtórka to z kiedy. Brak jest możliwości wyświetlania całego EPG tylko dla ulubionych - w Mediabox-ie oczywiście jest. I tak dalej... Mógłbym jeszcze sporo napisać...
Przyznaję, że replay tv ostatnio działa dobrze, a jest to naprawdę kamień milowy w dziedzinie telewizji - rewelacyjna sprawa.
Nagrywanie kilku programów i serii działa u mnie najczęściej dobrze i wykorzystuję to bardzo mocno, dlatego moduł jest dla mnie bez sensu.
Trchę gorzej z odtwarzaniem, trzeba dość często resetować, ale się przyzwyczaiłem. :D
Pozdro
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5359
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 10-08-2018, 19:09   

Roody napisał/a:
Dekoder był używany w Holandii,

W Polsce w UPC Polska ten dekoder nie zadziała.
Co więcej, nie jest on nigdy własnością klienta (po zakończeniu umowy klient musi go zwrócić), więc kupując go zostałeś paserem.
Nawet nie próbuj go podłączać do sygnału UPC Polska.
_________________
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 147
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 11-08-2018, 12:39   Re: Reset dekodera horizon

Roody napisał/a:
bulek napisał/a:
Wczoraj spędziłem trochę czasu z bardzo pomocnym panem z działu technicznego w związku ze zgłoszonymi problemami. Okazało się, że większość z nich była spowodowana jakimś nie do końca załadowanym oprogramowaniem od modemu kablowego (wchodził mi w tryb awaryjny, był jakieś sporadyczne problemy z VoD, czy przewodnikiem., itd.). Może komuś się przyda, chociaż teoretycznie z menu można wykonać obie operacje. Reset ustawień: wciśnięty - i power, włączamy dekoder i czekamy na pasek przynajmniej do 80%, a potem puszczamy klawisze. Załadowanie oprogramowania: wciśnięty -, włączamy dekoder i czekamy na pasek przynajmniej do 8%, a potem puszczamy klawisz.

Dowiedziałem się również, że za ok. 2 tyg powinno być nowe oprogramowanie likwidujące jakąś tam paczkę błędów.


Witam,

Z góry przepraszam, jeśli przeoczyłem wątek w którym pojawia się rozwiązanie mojego problemu (przeczytałem 'jedynie' 58 stron aktualnego wątku). Kilka dni temu wszedłem w posiadanie dekodera Horizon (Samsung G-7400 Xen). Dekoder był używany w Holandii, ale nie da się go zresetować w menu (nie znam pinu a 0000 nie działa). Dekoder kupiłem z myślą o mamie (starszej osobie), która używa Mediaboxa. Czy ktoś z Państwa mógłby udzielić odpowiedzi czy zacytowane wyżej rozwiązanie zadziała w przypadku w/w dekodera i wytłumaczyć laikowi krok po kroku, jak dokonać resetu do ustawień fabrycznych.

Z góry dziękuję

Bulek. Ale z Tobą pojechali w tym dziale technicznym. Kup jeszcze do kompletu wentylator w sklepie play .Tylko pamiętaj aby kupić ten z końcówką APK dla telefonu z Androidem.
_________________
 
 
Marsallah 
light master

Dołączył: 21 Kwi 2015
Posty: 145
Skąd: W-wa
Wysłany: 16-08-2018, 12:33   

Darth Vader napisał/a:
To dziwne bo u WSZYSTKICH moich znajomych, kolegów, rodziny i sąsiadów problemy były i są. I dochodzą nowe takie jak spieprzone mini EPG po ostatniej aktualizacji na początku roku.


Wiesz co, jak sobie poczytałem w dalszych Twoich wpisach, JAKIE to są problemy, to... :roll:
Poza tym, może - co już zostało wytknięte - wystarczy zmienić ustawienia użytkownika, żeby problemy poszły w niepamięć?

W ten sposób można się przyczepić do WSZYSTKIEGO. I twierdzić, że "problem występuje, bo nie jest napisane, kto z kim gra". Ja tam jestem kibic, wiem, kto z kim gra i głupie EPG nie jest mi do tego potrzebne. Zgadzam się z Tobą co do tego, że wszystko powinno dobrze działać (za te pieniądze, które co m-c na konto UPC i Ty, i ja przelewamy), ale nie porównuj, proszę, błędów w EPG z brakiem możliwości pauzowania programu/nagrania, bo to dopiero był problem :twisted:
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 147
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 18-08-2018, 05:40   

Raz na jakiś czas zrobisz hard reset,zasilanie podłącz do gniazdka na pilota,aby reset prądowy zrobić siedząc w fotelu. Wtedy ten horizon jest spoko. Ja tak zrobiłem u siebie.
_________________
 
 
jarul777 
classic master


Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 256
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-08-2018, 11:09   

Konsultant powiedział mi, że jeszcze w tym roku będzie można wziąć Horizona jako multiroom. Ktoś coś słyszał w tym temacie?
_________________
 
 
atomix 
chello guru

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 3243
Skąd: Śląsk
Wysłany: 21-08-2018, 13:36   

Czy działa u Was na Horizonie Antyradio (pozycja 959)?

Tak sobie dzisiaj skakałem po kanałach radiowych i wyskoczył mi komunikat: "nie obejmuje twojego abonamentu". Pozostałe działają :P
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: