Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z opóźnieniami w modemach na chipsetach Puma6.
Autor Wiadomość
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 304
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-08-2018, 22:40   

"mitigates these issues" czyli nie wyeliminować problem, tylko go złagodzić.. ;)

Podziękujemy ładnie za ConnectBoxa od Compala.
_________________
 
 
kelt 
classic master

Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 179
Skąd: Kraków
Wysłany: 10-08-2018, 17:58   

Z tego co widze w tej poprawce jest mowa o podatnosci na DDOS a nie o opoznienia czyli zadnego zwiazku z tematem.
_________________
 
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 609
Skąd: Gdynia
Wysłany: 10-08-2018, 18:01   

Podobno jest teraz tak, że nie można zmienić parametrów umowy, bez wymiany modemu na Compala. I to jakichkolwiek parametrów, nawet tych niedotyczących internetu czyli zmiana pakietu select TV na max TV lub odwrotnie lub zmiana pakietu telefonu.
_________________
 
 
hsurim 
plus master


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 619
Skąd: Warszawa (mazowieckie)
Wysłany: 11-08-2018, 17:37   

"Podobno ..."
Mi proponowali podwyższenie prędkości Internetu do 150 czy 180mbps z zachowaniem obecnego sprzętu.
_________________
 
 
Domin4 
easy master

Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 20
Skąd: SKMK
Wysłany: 12-08-2018, 12:41   

Mi na początku roku też chcieli wymieniać modem przy zmianie prędkości na większą.
Nie zmieniłem, bo wolałem działające 60Mb niż nie działające 120 :mrgreen:
 
 
Karol 
plus master

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 609
Skąd: Gdynia
Wysłany: 13-08-2018, 05:35   

Konsultant twierdzi, że nie ma możliwości zdalnej aktywacji nowej promocji, np. THH13, bo sprzęt nie jest już wspierany przez UPC. Jedyne co może zrobić to umówić technika na wymianę sprzętu (Cisco na Compala), po czym nastąpi zawarcie nowej umowy. Oczywiście wszystko bez kosztów instalacji, aktywacji itp.
_________________
 
 
przewaks 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Paź 2012
Posty: 97
Wysłany: 14-08-2018, 16:55   

Ja w lutym br przedłużałem umowę (za wypowiedzeniem) i nie było problemu z pozostawieniem Cisco. Oby jak najdłużej działało.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2705
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-08-2018, 22:04   

Intel uporał się z DDoS:
https://www.theregister.c...tel_puma_modem/
Czekamy na Compala i UPC
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 304
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-08-2018, 22:58   

Ja tylko na nowego Arrisa czekam, nie wierzę już Compalowi w jego poprawki.
_________________
 
 
kelt 
classic master

Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 179
Skąd: Kraków
Wysłany: 15-08-2018, 15:54   

To teraz kolejne 18 miesięcy i moze zajma sie opoznieniami.
_________________
 
 
 
Domin4 
easy master

Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 20
Skąd: SKMK
Wysłany: 15-08-2018, 21:52   

brtk napisał/a:
Ja tylko na nowego Arrisa czekam, nie wierzę już Compalowi w jego poprawki.


Nie wiem czy jest na co czekać jak Puma 7 cierpi na te same problemy co Puma 5 i 6 :-)
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 304
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-08-2018, 23:38   

Ale Arris jest bardziej kompetentną firmą.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2705
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 16-08-2018, 00:19   

Virgin media już się prawie uporał z Pumą:
https://www.ispreview.co....b-3-router.html
_________________
 
 
ov_darkness 
Klikacz

Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 14
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-08-2018, 09:16   

Przeprowadziłem test na moim Compalu.
Wyniki są takie:

puma6_2.png
Plik ściągnięto 7 raz(y) 61,5 KB

puma6_1.png
Plik ściągnięto 2 raz(y) 59,4 KB

 
 
fizyczny 
Klikacz

Dołączył: 14 Cze 2017
Posty: 13
Wysłany: 14-09-2018, 20:07   

ov_darkness napisał/a:
Przeprowadziłem test na moim Compalu.
Wyniki są takie:


Tym skanem chyba zamknąłęś temat, nikt nie ma ochoty skomentować, czemu jest tak dobrze, skoro jest tak źle... :P :)

Compala mam od 1,5 roku, w tym czasie wykonał 1 samoistny restart bez żadnego zaniku sygnału w kablu (tzn. może tylko raz to zauważyłem) pracuje od około roku na niskim sygnale DS od -11 do -13 (SNR w okolicach 34 na wszystkich kanałach). Prawie na okrągło podłączone po WIFI 3 telefony (2 na 2.4 GHz, 1 na 5 GHz), do tego 2 laptopy (802.11n oraz 802.11 ac)- uruchomiony klient BitTorrent, ogladam filmy online, gram w CS online.
Nie ma praktycznie z nim żadnych problemów porównując do Thomsona TWG870, którego musiałem chłodzić suszarką (obudowa z białej zmieniła kolor na jasnobrązowy po ok. 3 latach).

Test Puma6 prawie cały na czerwono (połączenie przez WIFI 5 GHZ- nie chce mi się podłączać kabla- nie widzę takiej potrzeby), działa jak trzeba.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: