Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co dalej z UPC?
Autor Wiadomość
Opiu 
classic master


Dołączył: 30 Cze 2015
Posty: 292
Wysłany: 12-07-2018, 18:35   

Blacha napisał/a:
CP kupił netię..to może UPC dla nc+? :mrgreen: :?:

Z tego co kojarzę to kiedyś UPC było zainteresowane nc+ więc raczej niemożliwe żeby nc+ nas kupiło :D
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5441
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-07-2018, 20:56   

Pawop napisał/a:
Bo Ty akurat dużo wiesz :lol:

A co tu się Twoim zdaniem kupy w moim rozumowaniu nie trzyma?
_________________
 
 
matek3265 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 271
Wysłany: 12-07-2018, 22:28   

Opiu napisał/a:
Blacha napisał/a:
CP kupił netię..to może UPC dla nc+? :mrgreen: :?:

Z tego co kojarzę to kiedyś UPC było zainteresowane nc+ więc raczej niemożliwe żeby nc+ nas kupiło :D


Liberty Global (właściciel UPC Polska) posiada obecnie 17% udziałów w platformie nc+
 
 
Blacha
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2018, 09:59   

Fajny byłby taki scenariusz :fuzja nc+ z UPC . Powstałaby mocna konkurencja wobec CP. :D
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 249
Wysłany: 13-07-2018, 10:12   

Pomarzyć można ale na sat kurierze kiedyś był artykuł że bardziej prawdopodobne jest że CP kupi właśnie nc+ ;)
_________________
 
 
Pawop 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 913
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-07-2018, 11:47   

CP nigdy nie kupi nc+
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2733
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 13-07-2018, 11:50   

Pawop, Pierwszy raz w życiu się z Tobą zgadzam :)
_________________
 
 
swordfish 
light master

Dołączył: 28 Gru 2014
Posty: 104
Wysłany: 13-07-2018, 21:32   

Urząd Antymonopolowy nigdy się nie zgodzi na kupienie nc+ przez CP.
A o wejściu w rynek kablowy myśli T-mobile i Play. Może UPC wejdzie w wspólną ofertę z Play.
 
 
matek3265 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 271
Wysłany: 13-07-2018, 23:19   

swordfish napisał/a:
Urząd Antymonopolowy


Dla ścisłości - Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK), warto dodać, że również Komisja Europejska mogłaby zablokować takie połączenie jako zagrażające konkurencji poprzez zbytnią konsolidację na rynku.
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 249
Wysłany: 14-07-2018, 10:42   

To by była tragedia jakby był tylko jeden operator satelitarny na Polskim rynku.
_________________
 
 
Gosc123 
light master

Dołączył: 08 Sty 2015
Posty: 147
Wysłany: 14-07-2018, 12:35   

Czyli niedługo internet stacjonarny od T-mobile? :D
Pewnie w pakiecie z telefonem taniej?
Dobrze, że jakiś czas temu przeszedłem na ofertę "na kartę", jakby co, mogę numer przenieść :D Oby tylko nie przestali inwestować w sieci i nie zaczęli promować dennego LTE.
_________________
 
 
taggan 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 176
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-07-2018, 13:23   

^^ Eter nie jest z gumy. Już teraz sieci komórkowe refarmują częstotliwości do tej pory wykorzystywane na 2G/UMTS/HSDPA i nadają na nich LTE, żeby nadążyć za popytem.

W interesie t-mobile (jeżeli przejmie nasze UPC) będzie upychanie gdzie się da klientów internetowych do kabla.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5441
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-07-2018, 13:34   

Gosc123 napisał/a:
Czyli niedługo internet stacjonarny od T-mobile?

Nie wiem czy czasem nawet bez przejmowania UPC takiej usługi już nie mają.
Gosc123 napisał/a:
Pewnie w pakiecie z telefonem taniej?

A ja właśnie telefonu GSM do nikogo nie przeniosę - jak walną usługi całościowo z jakichś przyczyn, to nawet po pomoc nie zadzwonisz.
_________________
 
 
Gosc123 
light master

Dołączył: 08 Sty 2015
Posty: 147
Wysłany: 14-07-2018, 18:37   

To trzeba mieć drugi z jakimś kontem ważnym rok w zapasie :)
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5441
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-07-2018, 18:58   

Gosc123,
Jeden nr który mam w zupełności mi wystarczy.
Z przyczyny którą podałem nie przeniosę wszystkiego do jednego operatora.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: