Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Compal CH7465LG
Autor Wiadomość
Pjetrek88 
Klikacz

Dołączył: 23 Maj 2018
Posty: 3
Wysłany: 23-05-2018, 08:13   

Dzień dobry, mam pytanie, czy jest jakaś możliwość wzmocnienia sygnału wifi z Compala? Mam dość skomplikowany układ mieszkania i w miejscu gdzie stoi konsola, jest już bardzo kiepsko. Na tyle, że transfer spada tam do około 2mb.
 
 
Gosc123 
light master

Dołączył: 08 Sty 2015
Posty: 147
Wysłany: 23-05-2018, 09:58   

Najbardziej w Compalu wkurza mnie, że nie można go położyć. Jakiś czas temu stojący router byłby mi nawet na rękę, ale wtedy miałem Ubee :) Macie jakieś pomysły, czym podeprzeć ten bok bez podstawki, by Compala wypoziomować? Wiem, że można byle czym, co pasuje grubością, ale może ktoś wpadł na jakiś sprytny "patent". :P
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 447
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-05-2018, 10:25   

Lepiej kupić jakiś Wifi Extender albo po PLC
Compal i tak ma duży zasięg jeśli chodzi o modemy kablowe
 
 
Pjetrek88 
Klikacz

Dołączył: 23 Maj 2018
Posty: 3
Wysłany: 23-05-2018, 10:35   

pawelb napisał/a:
Lepiej kupić jakiś Wifi Extender albo po PLC
Compal i tak ma duży zasięg jeśli chodzi o modemy kablowe


Zgadzam sie, zasięg ma chyba najlepszy odkąd pamiętam. Problem polega głównie na układzie mieszkania gdyż jest to kształt litery "L"
Posiadam router D link DWR116. Czy jest fizycznie możliwość puszczenia kabla od Compala do tego routera, by rozsyłał on sygnał w tym felernym pokoju? Jeśli tak, to czy jest to legalne względem UPC. Jestem dość zielony w tym temacie.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2714
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 23-05-2018, 11:23   

Pjetrek88 napisał/a:
Posiadam router D link DWR116. Czy jest fizycznie możliwość puszczenia kabla od Compala do tego routera, by rozsyłał on sygnał w tym felernym pokoju?

Oczywiście, że tak. Tylko jeśli Compal dalej ma być routerem to tego D-Linka skonfiguruj jako AP
Pjetrek88 napisał/a:
Jeśli tak, to czy jest to legalne względem UPC.

A dlaczego ma to być nielegalne? Twój router - Twoja sprawa
_________________
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 241
Wysłany: 12-07-2018, 11:30   

http://satkurier.pl/news/...-abonentow.html

Już pół miliona wciśnietych connect boxów hehe a na świecie 10 milionów
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5419
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-07-2018, 17:59   

Azar napisał/a:
Już pół miliona wciśnietych connect boxów

I wszyscy klienci w pytę zadowoleni :mrgreen:
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 12-07-2018, 18:26   

KOCUREK1970 napisał/a:
Azar napisał/a:
Już pół miliona wciśnietych connect boxów

I wszyscy klienci w pytę zadowoleni :mrgreen:
Pewnie że tak …. dzień i noc biedny Compal goni tą Pume 6 u mnie z prędkością 240+ na 250 Mbps możliwych :D na kablach 20 lat + …. :D
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5419
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-07-2018, 20:40   

czarek77 napisał/a:
dzień i noc biedny Compal goni tą Pume 6 u mnie z prędkością 240+ na 250 Mbps możliwych na kablach 20 lat + ….

A co ma prędkość netu wspólnego z problemami z PUMA?
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 12-07-2018, 21:37   

KOCUREK1970 napisał/a:
czarek77 napisał/a:
dzień i noc biedny Compal goni tą Pume 6 u mnie z prędkością 240+ na 250 Mbps możliwych na kablach 20 lat + ….

A co ma prędkość netu wspólnego z problemami z PUMA?
oczywiście wiesz że to taki żart ?? słowny … prawda ??
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5419
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 12-07-2018, 21:59   

czarek77,
Żart powiadasz - nie wydaje mi się.
_________________
 
 
Gosc123 
light master

Dołączył: 08 Sty 2015
Posty: 147
Wysłany: 19-07-2018, 19:48   

Zamiast na strony internetowe przekierowuje mnie na stronę logowania do modemu. Jakiś wirus czy jak?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2714
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 19-07-2018, 20:00   

Być może modem wylogował się z sieci. A zaloguj się na jego stronę i zobacz sygnał DS i US (kanał dosyłowy i kanał zwrotny). Pokaż też dziennik sieci.
_________________
 
 
dewey 
Klikacz

Dołączył: 07 Lip 2018
Posty: 12
Wysłany: 20-07-2018, 10:29   

Panowie i panie, a czy są jakieś obostrzenia przed zakupem oddzielnego routera do Connect Boxa? W sensie, czy przed takim zakupem powinienem o czymś wiedzieć, na coś zwrócić uwagę? Np. że musi posiadać to lub tamto, albo nie może mieć takiej, czy innej funkcji żeby dało się to dobrze sparować? Niestety jestem laikiem w tych kwestiach. W tej chwili mam problem z Wifi w opcji Fiber Power 500, po kablu nie ma problemu, o dziwo w telefonie również, ale Wifi w lapku osiąga maks 230 Mb/s i tak się zastanawiam, czy wąskim gardłem nie jest właśnie Connect Box. Stąd pytanie jaki router byście polecali? A może kupić coś na usb do lapka? (Lenovo Z51 z kartą obsługującą AC).

Strasznie mnie ten temat irytuje, jeżeli w telefonie również wifi działałoby na tym poziomie, to może i bym się pogodził, ale telefon ok, kabel ok, a wifi niet....
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4744
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 20-07-2018, 10:37   

Skoro telefon działa na maksymalnej prędkości to dlaczego szukasz problemu w Connect Box? Problem leży zapewne w laptopie i jego karcie sieciowej
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: