Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
1 Gb/s w UPC w 2018 r.?
Autor Wiadomość
Blacha 
classic master


Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 271
Wysłany: 24-06-2018, 10:06   

Nie pierdziel.
Eleven 4k i Festival 4k a było mało to kolekcja VOD.
Mało?
 
 
piowor 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Cze 2016
Posty: 192
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 24-06-2018, 10:14   

No i jeszcze Canal+ 4k UHD mógłby dołączyć do i tak droższego pakietu Canal+ w UPC.
_________________
 
 
ogromny 
classic master

Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 234
Wysłany: 24-06-2018, 11:15   

Było podpisać umowę z innym operatorem, przecież wszędzie jest i było więcej i "lepiej" UPC jest i było trochę ociężałe.
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 314
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-06-2018, 12:17   

Blacha napisał/a:
No.. deklasują swoim 4K Tu nawet najlepszy bitrate w UPC nie pomoże :P
Ale SD to masa w Orange po światłowodzie.


Jak już porównywać to HD do HD i teraz pytanie, w czym jest lepszy obraz HD od Orange od UPC HD..? UPC wprowadzi 4K to po koncentryku dalej będzie obraz jak po IPTV od Orange, zaryzykowalbym stwierdzenie, że nawet ładniejszy, bo dadzą większe bitrate, bo takie Orange się boi, że im infrastruktura nie wytrzyma.. 😅
_________________
 
 
marian_wierzbic 
easy master

Dołączył: 18 Cze 2018
Posty: 23
Wysłany: 24-06-2018, 16:20   

Blacha napisał/a:
No.. deklasują swoim 4K Tu nawet najlepszy bitrate w UPC nie pomoże


Deklasuje rozdzielczością , jakość przekazu bywa dyskusyjna.
Wczoraj mecz Belgia Tunezja wolałem oglądać w UPC na kanale TVP-1(Telewizor Sony FHD) Realizacja przekazu TVP 4K była kiepska - prześwietlone słońcem trybuny wypełniały połowę ekranu
 
 
Azar 
classic master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 239
Wysłany: 24-06-2018, 17:47   

temat się mocno rozszedł bo jest o internecie a nie tv.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4734
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 24-06-2018, 18:00   

Blacha napisał/a:
Eleven 4k

Przecież to marketing a nie żaden kanał 4K
_________________
 
 
kamail86 
easy master

Dołączył: 19 Paź 2017
Posty: 26
Wysłany: 27-06-2018, 07:24   

KOCUREK1970 napisał/a:
kamail86,A skoro paliło ci gniazdka HDMI - to może jest to efekt podłączania przewodów HDMI do sprzętów i NIE odłączenie sprzętów od prądu podczas podłączania tych przewodów.
Sprzęty były podłączane jak należy i HDMI działało po podłączeniu. Paliło się dopiero po pewnym czasie, zwykle w ciągu 24 (max 48) godzin do podłączenia.

KOCUREK1970 napisał/a:
kamail86, Każda skrzynka telekomunikacyjna musi mieć uziemienie, więc o żadnym przenikaniu potencjałów nie może być tu mowy - więc to problem z Twoją instalacją elektryczną a nie wina UPC.
Nawet jeśli jest uziemienie w skrzynce to z tego co mi wiadomo niekoniecznie musi mieć ono dokładnie taki sam potencjał jak zero u mnie w mieszkaniu. Ale nie będę się tu wdawać w dyskusję o szczegółach technicznych bo elektrykiem nie jestem.
W każdym razie gdyby palenie się HDMI nie miało związku z kablem od UPC to założenie na niego izolatora galwanicznego nic by nie dało i dalej HDMI by się paliło. Tym czasem pomogło i od ponad pół roku problemu z HDMI niema. Poza tym o tym że taki problem występuje w kablówkach świadczy nawet to że coś takiego jak izolatory galwaniczne ze złączami typu F do montażu na koncentryku są produkowane - widać jest taka potrzeba.
W internecie z resztą można znaleźć sporo tematów o np. iskrzeniu podczas podłączania kabla do złącza antenowego. U mnie nic nie iskrzyło a jednak porty się paliły.
Na koniec cytat fragmentu opisu izolatora galwanicznego który zamontowałem na kablu (dipol. com. pl/izolator_galwaniczny_5-2400mhz_signal_R48605. htm):
Cytat:
W większych instalacjach różnice potencjałów pomiędzy poszczególnymi segmentami sieci powodują, iż przy wypinaniu np. rozgałęźników czy wzmacniaczy występujące przepięcia mogą spowodować uszkodzenie podzespołów czy lekkie porażenie...
Cytat:
Innym zastosowaniem izolatorów jest odseparowanie masy komputera wyposażonego w kartę tunera telewizyjnego od masy instalacji zbiorczej czy kablowej...
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5407
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 27-06-2018, 15:51   

kamail86 napisał/a:
Sprzęty były podłączane jak należy i HDMI działało po podłączeniu. Paliło się dopiero po pewnym czasie, zwykle w ciągu 24 (max 48) godzin do podłączenia.

To potencjał o którym wspominasz ustawił sobie czasomierz i odliczał?
Gdyby to było winne, to uszkodzenie powstawało by natychmiast.

Jaką masz instalacje w domu - 2 żyły, 3 żyły, elektryk sprawdzał instalację, gniazdka elektryczne jakie są (z bolcem uziemiającym, bez bolca)?
_________________
 
 
kamail86 
easy master

Dołączył: 19 Paź 2017
Posty: 26
Wysłany: 29-06-2018, 09:54   

KOCUREK1970 napisał/a:
kamail86 napisał/a:
Sprzęty były podłączane jak należy i HDMI działało po podłączeniu. Paliło się dopiero po pewnym czasie, zwykle w ciągu 24 (max 48) godzin do podłączenia.

To potencjał o którym wspominasz ustawił sobie czasomierz i odliczał?
Gdyby to było winne, to uszkodzenie powstawało by natychmiast.
Jak do komputera wsadzisz marny zasilacz, który będzie mieć tętnienia i którego napięcia będą się wachać +/- 15% od normy, to komputer padnie od razu czy po jakimś czasie? A jak na koła samochodu założysz łyse opony to w poślizg wpadniesz od razu po ruszeniu czy po jakimś czasie przy pierwszej sprzyjającej temu sytuacji?

KOCUREK1970 napisał/a:
Jaką masz instalacje w domu - 2 żyły, 3 żyły, elektryk sprawdzał instalację, gniazdka elektryczne jakie są (z bolcem uziemiającym, bez bolca)?
Jedna faza, 2/3 żyły w zależności od kontaktu. Wszędzie tam gdzie są kontakty z bolcem są one zerowane. Po co wzywać elektryka i płacić za niego skoro (od czasu założenia izolatora galwanicznego) wszystko działa jak należy i z żadnym sprzętem nie ma żadnego problemu?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5407
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 29-06-2018, 14:31   

kamail86 napisał/a:
Jak do komputera wsadzisz marny zasilacz, który będzie mieć tętnienia i którego napięcia będą się wachać +/- 15% od normy, to komputer padnie od razu czy po jakimś czasie? A jak na koła samochodu założysz łyse opony to w poślizg wpadniesz od razu po ruszeniu czy po jakimś czasie przy pierwszej sprzyjającej temu sytuacji?

Instalacje UPC są pasywne!
kamail86 napisał/a:
Po co wzywać elektryka i płacić za niego skoro (od czasu założenia izolatora galwanicznego) wszystko działa jak należy i z żadnym sprzętem nie ma żadnego problemu?

Ty obszedłeś problem a nie go wyeliminowałeś.
Gdyby to była wina instalacji UPC, paliło by porty w tysiącach sztuk wszelakiego sprzętu u ludzi na hektary!
_________________
 
 
brtk 
plus master

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 314
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-07-2018, 12:35   

@kvs jakieś nowe doniesienia na temat nowego routera UPC? ;> Jakieś postępy w oprogramowaniu, jakiś przeciek masz kiedy go chcą nam udostępnić? ;>
_________________
 
 
aklement 
Klikacz

Dołączył: 30 Lip 2018
Posty: 5
Wysłany: 30-07-2018, 19:12   

dziś monter mi zainstalował dla testów Arrisa ;d

upc.png
Plik ściągnięto 664 raz(y) 21,26 KB

 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2714
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 30-07-2018, 19:15   

A pokaż fotki tego Arrisa
_________________
 
 
aklement 
Klikacz

Dołączył: 30 Lip 2018
Posty: 5
Wysłany: 30-07-2018, 19:18   

widziałem chyba 10 stronie są, zaraz jak ogarnę z tel to wrzucę bo póki co patrze jak z pingiem ale wątpię ze się coś zmieni względem fb500;d

up2.png
Plik ściągnięto 653 raz(y) 32,43 KB

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: