Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Compal się samoczynnie restartuje.
Autor Wiadomość
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 162
Wysłany: 02-06-2018, 23:08   

Ja mam problem tez z compalem. Od 40 minut bo odrazu z pradu wylaczylem i teraz mruga biala dioda po chwili zaczyna mrygac zielona internet potem zapala sie wifi napis internet dalej mruga a potem zatrzymuje sie wszystko gasnie i wszystkie diody na chwile na czerwono sie zapalaja i proces powtarza sie od nowa. Twardy reset nie daje nic bo nie mozna go nawet zrobic.. Ktos poradzi cos?
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5466
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 03-06-2018, 00:14   

kipo88 napisał/a:
Ktos poradzi cos?

Jakiego masz softa na Compalu obecnie?
_________________
 
 
kipo88 
classic master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lip 2016
Posty: 162
Wysłany: 03-06-2018, 07:10   

Nie sprawdze tego bo nie polacze sie z nim... Czy mozna jakos inaczej sprawdzic

[ Dodano: 03-06-2018, 14:13 ]
temat rozwiazany, wczoraj w blok obok mnie uderzyl piorun (z balkonu widze rozwalony komin) tam ludziom wszystko spalilo, mi rozwalilo router, co najlepsze gdybym go z pradu nie wylaczyl wieczorem dzialaloby a po wylaczeniu juz cos padlo, tak technik powiedzial. Dwa porty sie nie palą wogole, dzis dekoder mi wymienili bo też padł od pioruna. Wszystko mialem w domu wyłączone ale włożone do gniazdka i taka o to historia :) Skrzynki które są obok tego bloku też spaliło. O dziwo ani lodówka moja ani mikrofala dwa tv wszystkie ładowarki pc laptop wszystko działa padły tylko sprzęty od UPC widać słabo odporne są:D
_________________
 
 
jerzu 
light master

Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 130
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-07-2018, 13:46   Re: Compal się samoczynnie restartuje.

Atlas334 napisał/a:
Ma ktoś może problem z restartującym się Compalem w ciągu dnia na Rzeszowie (lub gdziekolwiek indziej)?


Ja mam. Od jakichś trzech tygodni. Wcześniej wszystko działało jak drut. Obecnie modem restartuje się raz do kilku razy dziennie.
_________________
 
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5466
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-07-2018, 14:05   

jerzu,
Jaka wersja softu na Compalu, to?:
CH7465LG-NCIP-6.12.18.24-5p4-NOSH

Nie jesteś sam i nic na to nie poradzisz - ma to całkiem sporo osób, UPC nie wie co jest tego powodem.
Na oficjalnym forum UPC też o tym poczytasz (cofnij się kilka stron):
https://forum.upc.eu/t5/connectbox/test-puma6-i-problemy/td-p/843/page/48
_________________
 
 
jerzu 
light master

Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 130
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-07-2018, 14:55   

KOCUREK1970 napisał/a:
jerzu,
Jaka wersja softu na Compalu, to?:
CH7465LG-NCIP-6.12.18.24-5p4-NOSH


Tak, ten sam soft. Dziwne tylko to , że od listopada 2106 wszystko było OK, a problem pojawił się u mnie jakieś 3 tygodnie temu.
_________________
 
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2756
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-07-2018, 16:23   

Jaki masz sygnał DS i US? Pokaż też logi Compala
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5466
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-07-2018, 17:08   

Cytat:
Tak, ten sam soft. Dziwne tylko to , że od listopada 2106 wszystko było OK, a problem pojawił się u mnie jakieś 3 tygodnie temu.

Nic w tym dziwnego - pewnie 3 tygodnie temu tego softa Ci zainstalowali.
Wcześniej było kilka wersji softu.
W tym temacie co zalinkowałem napisz im, że jesteś kolejnym z resetami.
_________________
Ostatnio zmieniony przez KOCUREK1970 14-07-2018, 17:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2756
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-07-2018, 17:13   

No ale ja też mam soft 24-5p4 i u mnie restartów nie ma, a uptime wynosi ponad 30 dni
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5466
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-07-2018, 17:42   

MrPepka,
No i czego dowodzi Twój wpis?
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 30 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4819
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 14-07-2018, 17:51   

KOCUREK1970 napisał/a:
MrPepka,
No i czego dowodzi Twój wpis?

Za to pojedynczy przypadek? A nie problem globalny?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2756
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-07-2018, 17:54   

Temu, że to NIE jest wina softu, a czegoś innego. Dlatego poprosiłem Jurka (jeśli tak do Ciebie mogę mówić jerzu, ) żeby sprawdził sygnał u siebie bo być może w tym czasie UPC przeprowadziło prace modernizacyjne i np. sygnał mu spadł i jest za niski albo i wzrósł bo jest za wysoki
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5466
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-07-2018, 17:58   

GDA napisał/a:
Za to pojedynczy przypadek? A nie problem globalny?

Nie, nie jest to przypadek pojedynczy, a skoro dzieje się w różnych rejonach Polski to i globalny.
MrPepka napisał/a:
Temu, że to NIE jest wina softu, a czegoś innego.

No - u brtk to już chyba 6 miesięcy szukają przyczyny.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2756
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-07-2018, 18:03   

KOCUREK1970, Dobra to jak wytłumaczysz mi fakt, że u mnie ten sam soft nie powoduje restartów w ogóle? Nie miałem ich ani w Compalu 5.1 ani teraz w Compalu 4.1, a przecież testowałem nowe softy do Compala
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 66 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5466
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-07-2018, 18:52   

MrPepka napisał/a:
Dobra to jak wytłumaczysz mi fakt, że u mnie ten sam soft nie powoduje restartów w ogóle?

Mnie się o to pytasz?:
KOCUREK1970 napisał/a:
u brtk to już chyba 6 miesięcy szukają przyczyny.

UPC ma dostęp do swojej sieci i nie potrafią tego zdiagnozować, a Ty ode mnie oczekujesz jednoznacznej odpowiedzi?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: