Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
AIRMAX tylko światłowód ma ktoś?
Autor Wiadomość
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 24-01-2017, 12:56   AIRMAX tylko światłowód ma ktoś?

a zainteresowany jestem gdyż dają stałe IP oraz także jak NETIA 900Mbits(szkoda ,że upload niski ale można za dodatkową odpłatnością zwiększyć). Ich strona - http://www.airmax.pl/klienci_ind/internet/
Jeżeli jest taki użytkownik łącza światłowodowego tej firmy prosiłbym o podanie różnych testów ale głównie interesuje Mnie ze strony testującej PING:
http://www.speedtest.pl/narzedzia/ping_test_online
 
 
januszmk 
plus master

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2016
Posty: 426
Wysłany: 25-01-2017, 22:26   

ale to nie jest internet światłowodowy, tylko radiowy. powiem tylko tyle - nie bierz tego jak masz alternatywę.
 
 
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 21-05-2017, 15:11   Właśnie nie...

15lat temu wynajmowałem na ulicy Kruczej mieszkanie we Wrocławiu i miałem u Nich światełko w technologi FTTB jednak łącze to 60Mbits było a teraz dają większe przepustowości.
Widocznie mało ludzi wie o tym forum bo nie ma użytkowników ,którzy korzystają z usług tej firmy.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5327
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 04-06-2017, 02:44   

MariuszHL napisał/a:
zainteresowany jestem gdyż dają stałe IP oraz także jak NETIA 900Mbits

MariuszHL napisał/a:
nie ma użytkowników ,którzy korzystają z usług tej firmy.

"Łącze NeoConnect w ofercie standardowej dla firm można zamówić w jednej z poniższych opcji: " - i tam masz opcję 900 Mb.
Co więcej, te 900 Mb odbiera TYLKO antena - router musisz mieć swój własny (jeśli tego neta chcesz podzielić lub podłączyć się do niego po wifi).

I cała ich oferta to internet RADIOWY.
_________________
 
 
Pati_Pati 
Klikacz

Dołączyła: 23 Gru 2016
Posty: 1
Wysłany: 18-05-2018, 10:48   

Korzystam z Airmax od kilku lat, właśnie podpisałam umowę na kolejne 2 lata. W tej samej cenie dostała prędkość 2 x większą tj 200/200. Niestety forum nie pozwala mi wkleić linka. Jak narazie jestem zadowolona, żadnych przerw, stała niska cena.
 
 
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18-05-2018, 18:03   

Pati_Pati napisał/a:
Korzystam z Airmax od kilku lat, właśnie podpisałam umowę na kolejne 2 lata. W tej samej cenie dostała prędkość 2 x większą tj 200/200. Niestety forum nie pozwala mi wkleić linka. Jak narazie jestem zadowolona, żadnych przerw, stała niska cena.


Musisz wykonać przynajmniej 10postów ,żeby móc zrzuty ekranu tutaj zamieścić no chyba ,że coś się zmieniło na tym forum.
Mogłabyś wykonać lub Mógłbyś wykonać kilka testów ,które sam przeprowadzę a ty po prostu zrobisz to u siebie i napiszesz tutaj ,że masz lepiej lub nie.
1.https://lagreport.euw.leagueoflegends.com/en/#
Ja mam u siebie 36ms i 0.04% utraty pakietów.

2.fast.com
Do Netlfixa ja mam 600Mbits ale ty masz łącze 200Mbits więc powinnaś mieć 200Mbits lub trochę mniej.

3.Ping test dla adresu 155.133.231.67
Użyj w tym celu program WinMTR.

Dzięki za informacje.

PING TEST DLA ADRESU 155.133.231.67 2018-04-27 23_06_14.png
Plik ściągnięto 2535 raz(y) 10,77 KB

_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 429
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-05-2018, 21:26   

@MariuszHL
jak na światłowodowy internet od Orange to bym powiedział że bez rewelacji masz wynik pingu na tym MTR
wkleiłem Ci od siebie z kablówki ten sam test MTR...w "przestarzałej" według Ciebie technologii Docsis :lol:

mtr.jpg
Plik ściągnięto 60 raz(y) 73,86 KB

 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2662
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 18-05-2018, 21:31   

pawelb packet was too big? Jak wywołałeś ten komunikat w WinMTR?
_________________
 
 
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 429
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-05-2018, 21:37   

MrPepka napisał/a:
pawelb packet was too big? Jak wywołałeś ten komunikat w WinMTR?


tajemnica zawodowa :P
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2662
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 18-05-2018, 22:42   

Niech zgadnę. Masz u siebie w sieci IPv6? :P
_________________
 
 
Gatki 
easy master

Dołączył: 25 Cze 2017
Posty: 31
Wysłany: 28-06-2018, 14:47   

@Pati_Pati brzmi jakby to był ktoś z PR.

 
 
agamroczkowska 
Klikacz

Dołączyła: 06 Lip 2018
Posty: 1
Wysłany: 06-07-2018, 09:28   

Konkretnie pomiar ze światłowodu airmax.pl :

https://zapodaj.net/d883f1b302f95.jpg.html
Jak dla mnie satysfakcjonujące, polecam tego ISP

Kod:

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                            192.168.99.1 -    0 |   16 |   16 |    1 |    1 |    3 |    3 |
|               176-111-156-129.airmax.pl -    0 |   16 |   16 |    3 |    3 |    7 |    4 |
|                           bgp.airmax.pl -    0 |   16 |   16 |    9 |   10 |   13 |   12 |
|                  v208.core1.waw1.he.net -    0 |   16 |   16 |   10 |   10 |   13 |   12 |
|                           valve.plix.pl -    0 |   16 |   16 |   10 |   11 |   13 |   10 |
|                   No response from host -  100 |    4 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                          155.133.231.67 -    0 |   16 |   16 |   10 |   11 |   13 |   12 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5327
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 06-07-2018, 14:41   

Gatki napisał/a:
@Pati_Pati brzmi jakby to był ktoś z PR.

Nie tylko - agamroczkowska, jest kolejnym tego przykładem.
Wystarczy na ich stronie poczytać co nieco - i zamiast miodu i orzeszków rysują się na horyzoncie potencjalne problemy:
"Aktywne urządzenie należy zainstalować na zewnątrz budynku w możliwie najwyższym punkcie, jeśli to możliwie z zachowaniem widoczności do nadajnika AirMAX."
Konia z rzędem temu, kto znajdzie dokładną lokalizację tych nadajników w swojej okolicy.
_________________
 
 
Gatki 
easy master

Dołączył: 25 Cze 2017
Posty: 31
Wysłany: 06-07-2018, 19:22   

Po światłowodzie możliwe ze jest w miarę okej, ale ten radiowy to same wady :P
 
 
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 199
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-07-2018, 21:54   

agamroczkowska napisał/a:
Konkretnie pomiar ze światłowodu airmax.pl :
Obrazek
https://zapodaj.net/d883f1b302f95.jpg.html
Jak dla mnie satysfakcjonujące, polecam tego ISP

Kod:

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                            192.168.99.1 -    0 |   16 |   16 |    1 |    1 |    3 |    3 |
|               176-111-156-129.airmax.pl -    0 |   16 |   16 |    3 |    3 |    7 |    4 |
|                           bgp.airmax.pl -    0 |   16 |   16 |    9 |   10 |   13 |   12 |
|                  v208.core1.waw1.he.net -    0 |   16 |   16 |   10 |   10 |   13 |   12 |
|                           valve.plix.pl -    0 |   16 |   16 |   10 |   11 |   13 |   10 |
|                   No response from host -  100 |    4 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                          155.133.231.67 -    0 |   16 |   16 |   10 |   11 |   13 |   12 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider


pawelb napisał/a:
@MariuszHL
jak na światłowodowy internet od Orange to bym powiedział że bez rewelacji masz wynik pingu na tym MTR
wkleiłem Ci od siebie z kablówki ten sam test MTR...w "przestarzałej" według Ciebie technologii Docsis :lol:


Jak widać u źródła najlepiej to wygląda.Pamiętam jeszcze kiedyś jak korzystałem z łącza firmy "AirBait" dzisiejszej AirMax a było to 12lat temu gdyż mieli łącza 60/60Mbps całkiem fajnie to się prezentowało tylko wtedy nie miałem czasu na grę.Teraz obecnie też nie mam czasu na grę i chyba nici z moich chęci oddania się nowemu dodatkowi do World of Warcraft - Battle of Azeroth ale z pewnością coś w przyszłym roku pomyślę.
Na chwilę obecną widzą , że Orange do niektórych serwerów gier ma nawrót choroby skoku pingu.
Wielki plus dla ich łącz jest taki , że są bezawaryjne przynajmniej w mojej lokalizacji.Także czekam czy wypali pomysł z zewnętrznym adresem IP no i zastanawiam się nad przetestowaniem łącza airmax bo stały adres IP może mieć także istotny wpływ na całość.
Obecnie jakoś niemrawo Orange prezentuje się u mnie przy połączeniu z serwerami gier dla "Valve".

TEST PING ADRES VALVE 155.133.231.67 2018-07-13 21_45_08.png
Plik ściągnięto 10 raz(y) 12,02 KB

_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: