Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Alternatywa dla Compala
Autor Wiadomość
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 16-05-2018, 18:33   

Prawde powiem że nie wiem ,,,,, małe szare pudełko :lol: model EPC 2203 ....
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5341
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 16-05-2018, 18:37   

czarek77 napisał/a:
model EPC 2203

Tego się obawiałem - to stary trup na ED 2.0.
UPC Polska nie wspiera i nie gwarantuje działania takiego sprzętu.
Maksymalny internet na tym będzie około 40-45 Mb
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 16-05-2018, 18:45   

Doszukałem teraz że to model WEBSTAR ,,,,, tak mysłałem ze to za piękna historia by była .... instalator zostawił mi go i całkiem zapomniałem o nim .... a takiego typu ??? http://allegro.pl/modem-c...7314455054.html
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5341
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 16-05-2018, 18:52   

czarek77 napisał/a:
a takiego typu

Działa sprzęt ale TYLKO i WYŁĄCZNIE pochodzący z UPC Polska.
Ten co wskazałeś w linku NIE ma trybu mostu dla detalisty.
W ogóle nie ma tam info z jakiej sieci on pochodzi.
Nie da się kupić dowolnego modemu i nawet prosić UPC Polska o wgranie swojego konfigu i ustawień.

Jeśli już, to MUSISZ kupić modem Cisco EPC3212, lub Cisco EPC3208 który na 100% pochodzi z UPC POLSKA.
_________________
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 16-05-2018, 18:58   

Jeśli już, to MUSISZ kupić modem Cisco EPC3212, lub Cisco EPC3208 który na 100% pochodzi z UPC POLSKA ---- tzn. musu nie mam tak pomyślałem o tym CISCO bardziej z ciekawości i z racji tego że mam zwolnienie i coś bym porobił :D Compal działa ok na potrzeby domowe ,a chciałem zmienić sprzęt by sprawdzić jak będzie się grało na ps4
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5341
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 16-05-2018, 19:09   

czarek77 napisał/a:
musu nie mam

Bardziej o mus mi chodziło, że to sprzęt tylko z UPC Polska musisz zakupić.
czarek77 napisał/a:
Compal działa ok na potrzeby domowe

Compal ma tryb mostu więc w sumie może być też tylko modemem - ale czy to modem, czy modemorouter ma problemy z PUMA, DDoS i wiele innych.
_________________
 
 
Zygfryt 
plus master


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 439
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 17-05-2018, 07:39   

czarek77 napisał/a:
:D Compal działa ok na potrzeby domowe ,a chciałem zmienić sprzęt by sprawdzić jak będzie się grało na ps4


Też mam Compala i gram regularnie w FIFA 18 i mecz z jakimikolwiek lagami zdarza się średnio raz na 30 spotkań, więc wątpię, aby samo urządzenie było winne.
 
 
 
czarek77 
classic master

Dołączył: 18 Lip 2017
Posty: 188
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 17-05-2018, 10:40   

Zygfryt napisał/a:
czarek77 napisał/a:
:D Compal działa ok na potrzeby domowe ,a chciałem zmienić sprzęt by sprawdzić jak będzie się grało na ps4


Też mam Compala i gram regularnie w FIFA 18 i mecz z jakimikolwiek lagami zdarza się średnio raz na 30 spotkań, więc wątpię, aby samo urządzenie było winne.
Ale jak to nazwac.... po prostu czuje pod analogiem że są opóżnienia i reakcje opóźnione ,,,, mało meczy jest że zawodnicy wykonują w locie co chce ,,,, czasem podanie trwa 1-2 sekundy ... na ps3 mając net 60 mega i cisco było wszystko idealnie i w locie wykonywane ,,,, 4* sztuczek i robiło się cuda :D a tu ??? net 250mega Compal i dupa .... nowy silnik gry ok ale deelay nie tylko ja odczuwam ,,,, fifa 15,16, miałem rozegrane po około 2500-3000 meczy a tu na 17-18 ledwo po 600 ... :mrgreen: Róznica była taka też że na ps3 i starym sprzęcie wywalało z meczy po kilka na dzień ..... na ps4 i Compalu tego nie ma
 
 
Zygfryt 
plus master


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 439
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 17-05-2018, 16:47   

Wiem, że były aktualizacje gry, które miały zniwelować odczuwalne opóźnienie. Nie wiem na ile im się to udało, ale ja na PC nie odczułem większej różnicy.
 
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5341
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 17-05-2018, 17:03   

czarek77 napisał/a:
Ale jak to nazwac

Podłącz się przewodem do Compala i tak sprawdź lagi.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: