Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
parowanie pilota problem
Autor Wiadomość
IQ 
light master

Dołączyła: 07 Mar 2017
Posty: 106
Wysłany: 02-05-2017, 22:27   parowanie pilota problem

błagam o pomoc, horizon mi się zaczął zacinać i na pomocy technicznej zrobili mi reinstalację i teraz nie chce mi się sparować pilot. Macie jakiś pomysł? bo utknęłam na etapie wyboru języka. Mają przysłać za dwa dni nowy pilot ale nie mogę w tym czasie korzytać z TV. Poza tym ma wrażenie ze to może być wina z horizonem, bo w sumie pilot reaguje np. obsługuje mi monitor. Co sądzicie?
 
 
Yapio 
light master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Paź 2016
Posty: 128
Skąd: PL
Wysłany: 03-05-2017, 14:52   Re: parowanie pilota problem

IQ napisał/a:
błagam o pomoc, horizon mi się zaczął zacinać i na pomocy technicznej zrobili mi reinstalację i teraz nie chce mi się sparować pilot. Macie jakiś pomysł? bo utknęłam na etapie wyboru języka. Mają przysłać za dwa dni nowy pilot ale nie mogę w tym czasie korzytać z TV. Poza tym ma wrażenie ze to może być wina z horizonem, bo w sumie pilot reaguje np. obsługuje mi monitor. Co sądzicie?
Instrukcja użytkownika dla dekodera Horizon: Strona 17 --> patrz: UWAGA i dalej ew. INFORMACJE DODATKOWE (strona 57).
Jeśli w dalszym ciągu nie działa to chat/telefon z działem technicznym.
 
 
IQ 
light master

Dołączyła: 07 Mar 2017
Posty: 106
Wysłany: 03-05-2017, 20:17   Re: parowanie pilota problem

Yapio napisał/a:
IQ napisał/a:
błagam o pomoc, horizon mi się zaczął zacinać i na pomocy technicznej zrobili mi reinstalację i teraz nie chce mi się sparować pilot. Macie jakiś pomysł? bo utknęłam na etapie wyboru języka. Mają przysłać za dwa dni nowy pilot ale nie mogę w tym czasie korzytać z TV. Poza tym ma wrażenie ze to może być wina z horizonem, bo w sumie pilot reaguje np. obsługuje mi monitor. Co sądzicie?
Instrukcja użytkownika dla dekodera Horizon: Strona 17 --> patrz: UWAGA i dalej ew. INFORMACJE DODATKOWE (strona 57).
Jeśli w dalszym ciągu nie działa to chat/telefon z działem technicznym.


Dzięki, ale niestety parowanie nie działa. Nie wiem czy to dekoder czy pilot. Pilota chcą mi dosłać ( niestety dopiero za 3 dni), ale wydaje mi się ze to nie jego wina. Przed zacinaniem się dekodera posługiwałem się nim bez problemu i nadal działa w stosunku do monitora. Czy powinnam zaryzykować technika, oni twierdzą ze jeśli to nie będzie problem z dekoderem to zapłacę 50 zł, poza tym obawiam się ze wymienia dekoder i stracę nagrania ? Jak sądzisz/ sądzicie ?

[ Dodano: 04-05-2017, 12:43 ]
Gdyby ktoś miał podobny przypadek to jednak okazało się ku mojemu zdziwieniu, ze to było uszkodzenie PILOTA. Nie mam pojęcia jakim cudem, bo nawet raz mi nie spadł i działał do samego końca praktycznie :shock:
 
 
swat997 
plus master


Dołączył: 22 Lis 2014
Posty: 575
Skąd: 3City
Wysłany: 04-05-2017, 12:09   

Parowanie pilota:

wcisnąć i przytrzymać przycisk (dwie zaokrąglone strzałki) z tyłu klawiatury pilota- w prawym dolnym rogu, a gdy zapali się zielone światełko na kłódce obok - wcisnąć z przodu przycisk OK.
_________________
 
 
IQ 
light master

Dołączyła: 07 Mar 2017
Posty: 106
Wysłany: 04-05-2017, 13:10   

swat997 napisał/a:
Parowanie pilota:

wcisnąć i przytrzymać przycisk (dwie zaokrąglone strzałki) z tyłu klawiatury pilota- w prawym dolnym rogu, a gdy zapali się zielone światełko na kłódce obok - wcisnąć z przodu przycisk OK.


dziekuje jeszcze raz za rady, ale wyraźnie piszę, ze parowanie nie przynosi rezultatów i to nawet po kontakcie z infolinią. Był u mnie technik i stwierdził uszkodzenie pilota, wymienił i nowy działa.
 
 
swat997 
plus master


Dołączył: 22 Lis 2014
Posty: 575
Skąd: 3City
Wysłany: 06-05-2017, 11:54   

W takim razie Chwalmy Pana :mrgreen:
_________________
 
 
Ma 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Sty 2015
Posty: 328
Wysłany: 12-05-2017, 09:26   

Mam przypadek, że pilot Horizona nie chce się sparować z telewizorem, myślałem, że obecnie z każdym nowym odbiornikiem zadziała, a jednak nie. Chyba, że można to zrobić innym sposobem niż opisanym w instrukcji?
 
 
IQ 
light master

Dołączyła: 07 Mar 2017
Posty: 106
Wysłany: 12-05-2017, 10:20   

Ma napisał/a:
Mam przypadek, że pilot Horizona nie chce się sparować z telewizorem, myślałem, że obecnie z każdym nowym odbiornikiem zadziała, a jednak nie. Chyba, że można to zrobić innym sposobem niż opisanym w instrukcji?


Rozumiem, że pilot komunikuje się prawidłowo z dekoderem... jeśli tak to spróbuj podejść bliżej odbiornika ( w przypadku parowania wskazana odległość to 5 góra 10 cm.) i zadbaj by między tv a pilotem nie było żadnych obiektów. Poza tym sprawdź w instrukcji czy marka Twojego tv jest ujęta jako sprzęt, z który pilot może się komunikować. Pisze to z pamięci, ale wydaje mi się że w instrukcji jest taki wykaz. Jeśli marka TV jest ba tym wykazie i nawet w bliskiej odległości od tv nadal będzie problem, to zadzwoń do BOK. Ja miałam problem z pilotem hak widać powyżej i skończyło się na jego wymianie. Z reguły wysyłają go poczta, co trochę trwa - do kilku dni. U mnie chodziło o dekoder to zgodzili się przysłać technika i poszło w dwa dni, ale pewnie u Ciebie tak nie będzie. W każdym bądź razie trzymam kciuki.
 
 
toni_ 
Klikacz

Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 9
Wysłany: 13-05-2018, 13:25   

Witam. Kupiłem sobie Tv Philips 7502 i nie mogę sparować pilota Mediabox.
Kody z instrukcji nie działają. Wie może ktoś czy są jakieś nowe kody ?
 
 
matek3265 
classic master

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 270
Wysłany: 14-05-2018, 10:13   

toni_ napisał/a:
Witam. Kupiłem sobie Tv Philips 7502 i nie mogę sparować pilota Mediabox.
Kody z instrukcji nie działają. Wie może ktoś czy są jakieś nowe kody ?


Generalnie piloty od Mediabox'ów fabrycznie są parowane z telewizorami Philips (producentem pilotów do mediabox jest również Philips). Jeśli jednak miałeś przestawione kody i nie możesz znaleźć do swojego tv na liście to użyj opcji automatycznego wyszukiwania kodów i parowania.


Krok 1 - włącz telewizor.
Krok 2 - naciśnij i puść TV na pilocie dekodera.
Krok 3 - naciśnij jednocześnie przyciski OK i CZERWONY, poczekaj aż przycisk TV na pilocie zamruga dwa razy, następnie zwolnij przyciski.
Krok 4 - wpisz kod 991 - przycisk TV na pilocie zamruga dwukrotnie.
Krok 5 - skieruj pilot w stronę telewizora i naciśnij STANDBY.
Krok 6 - skieruj pilot w stronę telewizora i naciśnij CH+ kilka razy, dopóki telewizor się nie wyłączy. Kiedy kod ustawień odpowiedni dla Twojego telewizora zostanie odnaleziony, telewizor wyłączy się.
Krok 7 - naciśnij OK, jak tylko telewizor się wyłączy.

Następnie zakończ parowanie w sposób prawidłowy:
Krok 1 - naciśnij przycisk UPC.
Krok 2 - naciśnij przyciski CZERWONY oraz OK i trzymaj je aż dioda UPC zamiga dwa razy.
Krok 3 - wpisz kod 993 - dioda UPC zamiga dwa razy.
Krok 4 - naciśnij przycisk TV.

Od tego momentu przyciski VOL+ oraz VOL- będą obsługiwać WYŁACZNIE zmianę poziomu głośności w telewizorze bez przestawiania głośności w dekoderze.
Poziom głośności w menu dekodera powinien być wówczas ustawiony na maksymalny poziom.
 
 
Ma 
plus master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Sty 2015
Posty: 328
Wysłany: 14-05-2018, 13:42   

Czy ta procedura automatycznego wyszukiwania zadziała z pilotem Horizona?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 14-05-2018, 14:33   

Do :arrow: Horizona jest inaczej.
_________________
 
 
siwkin 
Klikacz

Dołączył: 25 Paź 2018
Posty: 3
Wysłany: 25-10-2018, 07:53   

Witam nie mogę sparować pilota horizon z Tv Blaupunkt BA32L112BHCUE822 żadne kody nie działają nawet te od Sharpa ani 9999 co mogę jeszcze zrobić :cry:

[ Dodano: 25-10-2018, 08:56 ]
Witam żadne kody do parowania pilota Horizon nie działaja z TV Blaupunkt BA32L112BHCUE822 nawet te od Sharpa (dla wtajemniczonych) ani 9999 co mogę jeszcze zrobić.dzwoniłem do serwisu Blaupunkt Polsaka i oni żadnych kodów nie znają ani nie mogą pomóc :neutral: :? :sad: :cry:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: