Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Error 84 przy włączaniu dekodera i nagrywarka pokazuje czarn
Autor Wiadomość
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 760
Skąd: Ursynów
Wysłany: 02-05-2018, 13:50   Error 84 przy włączaniu dekodera i nagrywarka pokazuje czarn

Po ostatniej wymianie dekodera Cisco z nagrywarką wychodzą same problemy. Po każdym włączeniu do sieci czy konfiguracji na samym początku pokazuje się napis; Error-64. Nagrane programy w czasie odtwarzania nie uruchamiają się i aby je obejrzeć muszę zrestartować dekoder. Problem z tym błędem dość często się powtarza. Dziś zrobiłem przywracanie systemu czyszczenie dysku a Error-84 się pokazuje. Mam też dość często problem z VOD i programami na żądanie. Występuje niby błąd sieci. Co z tym fantem zrobić?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2544
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 02-05-2018, 14:02   

Może sygnał jest za słaby. A wejdź w menu dekodera, wpisz 1789, przerzucaj aż do momentu gdzie będzie Ci sygnał sprawdzać. I zobacz jaki masz sygnał.
_________________
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 760
Skąd: Ursynów
Wysłany: 02-05-2018, 15:10   

Tylko żebym wiedział jeszcze gdzie wpisać te cyferki. Przy konfiguracji pokazuje mi że siła sygnału ma 100%
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2544
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 02-05-2018, 15:28   

Jak wciśniesz na pilocie przycisk "menu" w trakcie oglądania telewizji i tam te cyferki wpisujesz.
_________________
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 760
Skąd: Ursynów
Wysłany: 02-05-2018, 15:43   

Dzięki sprawdzę. Wychodzi 500db
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2544
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 02-05-2018, 16:35   

jedrek napisał/a:
500db

Ile? Moim zdaniem powinieneś dekoder wymienić bo tyle to jest niemożliwe. No chyba, że 50 dB.
_________________
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 760
Skąd: Ursynów
Wysłany: 02-05-2018, 21:49   

Sygnał 507dbmV a SNR 307. Tak wskazuje
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2544
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 02-05-2018, 22:32   

No to dekoder do wymiany bo jest uszkodzony.
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1561
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 03-05-2018, 22:03   

jasnowidz ?
Na dwoje babka wróżyła, dekoder może być uszkodzony ale prędzej problem jest z sygnałem docierającym do dekodera. SNR 30,7 jest cienki jak polsilver. (dekoder podaje tą wartość w dziesiątych częściach dB)
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2544
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 03-05-2018, 22:10   

No, a sygnał 500 dB jak wyjaśnić?
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1561
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 03-05-2018, 22:29   

Bardzo prosto: 50,0 dBmV - to jest nadawanie w kanale zwrotnym. Dla dekodera D2.0 graniczna wartość to 54.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2544
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 03-05-2018, 22:38   

Ale jedrek zapisał to jako 507 dBmV. Pytałem się czy nie jest to 50 dB to stwierdził, że nie i, że to 500 dB.
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1561
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 03-05-2018, 23:15   

co za różnica czy 50 czy 50,7. To nie ma znaczenia. Wg odczytów z dekodera problem jest z sygnałem dosyłowym (snr jest bardzo niski) i nie ma nad czym rozprawiać. Kolega jedrek powinien zgłosić problem na partyline i żądać wizyty technika.
_________________
 
 
jedrek 
ultra master


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 760
Skąd: Ursynów
Wysłany: 06-05-2018, 14:18   

Zgłosiłem jutro wizyta a co z tą informacją Error 84?
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1561
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 07-05-2018, 22:11   

nie mam pojęcia co oznacza ten błąd, być może jest on następstwem sygnału słabej jakości.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: