Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Compal CH7465LG
Autor Wiadomość
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5224
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 09-04-2018, 14:14   

sony77 napisał/a:
nowego softu nie ma ,nie było i nie będzie

Był nowy soft i to 3 wersje - ale wszystkie po testach wycofano.
Nowy soft jest zapowiedziany.
sony77 napisał/a:
Puma test ??? a który statystyczny Kowalski klient Upc ma pojecie o tym

I dlatego to tyle trwa a UPC nie kwapi się do rozwiązania tego raz na zawsze nowym sprzętem.
Nowy sprzęt ma być - ale kiedy i co to będzie nie wiemy.
_________________
 
 
brtk 
classic master

Dołączył: 20 Mar 2017
Posty: 229
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-04-2018, 00:41   

W tym wypadku nowe oprogramowanie nic nie da.
_________________
 
 
gst 
light master

Dołączył: 03 Kwi 2016
Posty: 55
Wysłany: 15-04-2018, 10:19   

Panowie, po pierwsze nie możemy na 100% stwierdzić czy UPC coś robi z tą sytuacją czy nie - bo nie wiemy co dzieje się w Zarządzie i niżej. Być może są jakieś postanowienia, ale ze względu na różne okoliczności nie dają informacji.

Pytanie też czy zmiana operatora coś zmieni, niby sprzęty innych nie są podatne na wady? Oczywiście, że są, sprzęty nie były wyprodukowane tydzień temu tylko minimum kilkanaście miesięcy temu..
_________________
 
 
Azar 
light master


Dołączył: 25 Mar 2015
Posty: 60
Wysłany: 16-04-2018, 07:29   

Prawda jest taka że jak ktoś się nie chce męczyć z tym Compalem i naprawdę boi się o te luki itd. to musi przeczekać do końca umowy i zmienić operatora.
_________________
 
 
MariuszHL 
classic master

Dołączył: 23 Lis 2015
Posty: 192
Skąd: Wrocław
Wysłany: 16-04-2018, 14:48   

"
Co ma niemożność puszczenia innego kabla wspólnego z innym operatorem, skoro po wypowiedzeniu umowy poprzedni odłącza Ci tylko usługi nie ruszając tego przewodu i następny dostawca może z tego przewodu skorzystać.
"

Ale palnąłeś gafę.Powiedz mi kto jeszcze na końcowym odcinku do klienta oprócz UPC korzysta z kabla koncentrycznego bo nie wiem jak jest u VECTRY ale z takiego rozwiązania mało firm korzysta gdy można często światłowód doprowadzić bezpośrednio do domu.
Dziwię się tylko "sony77" ,że puścił do siebie kabel koncentryczny zamiast światłowód no chyba ,że nikt inny nie świadczy u niego oferty to wtedy wyjścia nie miał.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2518
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 16-04-2018, 14:54   

Vectra z tego korzysta. MM z tego korzysta. Toya z tego korzysta. I Inea (czasem) z tego korzysta. I wiele, wiele innych kablówek.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5224
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 16-04-2018, 15:20   

MariuszHL napisał/a:
Ale palnąłeś gafę.Powiedz mi kto jeszcze na końcowym odcinku do klienta oprócz UPC korzysta z kabla koncentrycznego

To radzę się doszkolić i to porządnie, zanim się zabierze głos w temacie o którym jak widać nie masz pojęcia.
Kolega MrPepka, już wskazał a ja dopowiem, że jeszcze KAZDY kto ma tuner DVB-T/S.
_________________
 
 
gst 
light master

Dołączył: 03 Kwi 2016
Posty: 55
Wysłany: 24-04-2018, 20:17   

U mnie pojawiła się wersja softu: CH7465LG-NCIP-6.12.18.24-5p4-NOSH

Compal zresetował się wczoraj wieczorem, wtedy wgrał soft.

Zaczęły pojawiać się komunikaty:

Illegal - Dropped FORWARD packet: SRC=2001:1a68:000b:0001:0001:0000:0000:0436 MAC=01:5C:55:76:41:86;CM-MAC=90:5c:44:13:03:bd;CMTS-MAC=00:01:5c:55:76:50;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

w dzienniku sieci. Ktoś wie, o co chodzi?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2518
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 24-04-2018, 20:35   

gst napisał/a:
2001:1a68:000b:0001:0001:0000:0000:0436

Adres IP z puli IPv6. Masz IPv6 czy IPv4?
_________________
 
 
ddos 
Klikacz

Dołączył: 03 Mar 2018
Posty: 3
Wysłany: 10-05-2018, 19:44   

Szanowni, czy opcja zdalnego dostępu do tak dla picu jest? Bo wygląda na to, że po jej uruchomieniu nie mogę się logować po zewnętrznym IP(mam IPv4). Trzeba coś oprócz tego robić, czy to po prostu nie działa w Compalu?

Ps: Firmware: CH7465LG-NCIP-4.50.18.23-4-GA-NOSH
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 10-05-2018, 19:48   

Sprawdzić to możesz tylko z zewnątrz, nie z LANu, bo kłania się "NAT Loopback".
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1561
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 11-05-2018, 15:06   

ddos: opcja zdalnego logowania działa

https://[publiczny adres modemroutera]:[skonfigurowany port]
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 11-05-2018, 15:32   

Tak, tylko nie można tego robić z wewnątrz LANu, trzeba użyć do tego obcej sieci.
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1561
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 11-05-2018, 18:29   

z lanu, dostajesz się na http://192.168.100.1/
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2518
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 11-05-2018, 18:55   

Pitrkowi chodziło o to, że z LANu nie możesz wpisać takiego adresu:
kvs napisał/a:
https://[publiczny adres modemroutera]:[skonfigurowany port]

Bo się wtedy do Compala nie dostaniesz. Ten adres do Compala działa tylko wtedy gdy logujemy się z zewnątrz, wewnątrz działa wspomniany 192.168.100.1 lub 192.168.0.1 jak Compal jest w trybie routera.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: