Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Predkosc po wifi w horizon
Autor Wiadomość
rychuwro 
Klikacz

Dołączył: 22 Sty 2018
Posty: 11
Skąd: Wrocław
Wysłany: 22-01-2018, 20:10   Predkosc po wifi w horizon

Dobry wieczor wszystkim. W skrocie: jestem obecnie na bezterminowce i wlasnie zlozylem wymowienie (lepsze warunki plus potrzebuje nagrywarki, net zostaje ten sam). Posiadam modemo router technicolor (fiber power 60). Po wifi wyciagam 56 Mb/s. Czy ktos z szanownych forumowiczow wie ile mozna wyciagnac po wifi na samym horizonie ? Ewentualnie czy zostac z technicolorem plus horizon ? Jak dla mnie jest bezproblemowy. Korzystam tylko z wifi. Fajnie bylo by miec wszystko w jednym pudle (rachunki za prad). Jak sie horizon zepsuje to moge czekac na technika, nie ma problemu, mam jeszcze lte.
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4708
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 22-01-2018, 20:21   

Technicolor nie jest już wspierany i przy zmianie umowy zostanie ci zabrany
I albo w to miejsce dostaniesz Compala albo możesz mieć samego Horizona który działa tak samo dobrze jak Technicolor i dodatkowo dziala w dwoch zakresach 2.4G/5G jednoczesnie
_________________
 
 
rychuwro 
Klikacz

Dołączył: 22 Sty 2018
Posty: 11
Skąd: Wrocław
Wysłany: 22-01-2018, 20:33   

Dzieki za informacje. Chyba tak zrobie, ze pozostane tylko z horizonem i ewentualnie mam 14 dni na wypowiedzenie umowy. Ps. Z tego co sie naczytalem to compal strasznie uzytkownikom obcina predkosc wifi na 2.4ghz przy niezmiennych warunkach. Nie wiem jak na 5ghz.
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4708
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 22-01-2018, 20:41   

U mnie przy FP250 osiągam ok 80 na 2.4G i ok 230 na 5G
Z tym ze 2.4 mam zapchana i to bardzo
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5343
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 22-01-2018, 23:40   

rychuwro napisał/a:
pozostane tylko z horizonem

Bierz też ConnectBoxa - w razie problemów z Horizonem ( :twisted: ) szybko pojmiesz błąd podjętej decyzji wzięcia tylko Horizona.
_________________
 
 
rychuwro 
Klikacz

Dołączył: 22 Sty 2018
Posty: 11
Skąd: Wrocław
Wysłany: 23-01-2018, 21:24   

Czy w razie niezadowolenia z samego wifi przez horizon, rozumiem, ze bedzie sie musial zjawic technik z compalem za dodatkowa oplata ? (Chyba, ze wypowiem do 14 dni, ale to znowu nowa umowa). Czy jezeli odrazu bym wzial z compalem, to sam moge ustawic wifi tylko przez horizon lub tylko przez compal lub horizon jako AP ?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5343
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 24-01-2018, 01:51   

rychuwro napisał/a:
Czy jezeli odrazu bym wzial z compalem, to sam moge ustawic wifi tylko przez horizon

Odpowiedz:
rychuwro napisał/a:
tylko przez compal lub horizon jako AP ?

Choć można tam zamiast "lub" wstawić też "i" - bo wifi może być z Compala i z Horizona jako AP jednocześnie.
Ale musisz obydwa połączyć jednak przewodem!
_________________
 
 
rychuwro 
Klikacz

Dołączył: 22 Sty 2018
Posty: 11
Skąd: Wrocław
Wysłany: 24-01-2018, 05:49   

Jezeli bym sie zdecydowal rowniez na compala to czy majac siec skonfigurowana przez niego, moge go fizycznie odlaczyc i wlaczyc wifi w horizonie ?
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 24-01-2018, 07:51   

Tak, ale będziesz miał tylko LAN po :arrow: Wi-Fi, usługa internetowa jest wyłączona na Horizonie, więc "nici" z internetu. UPC może to włączyć, ale prawdopodobnie będą chceli zabrać Compala.
_________________
 
 
rychuwro 
Klikacz

Dołączył: 22 Sty 2018
Posty: 11
Skąd: Wrocław
Wysłany: 24-01-2018, 08:22   

thx
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: