Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Strony nie działają po kablu
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2668
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-01-2018, 16:01   Strony nie działają po kablu

Moja konfiguracja:
Compal CH7465LG w trybie bridge - Asus RT-AC51U. Do niego mam podłączoną stacjonarkę po kablu, a reszta urządzeń po wifi. Mój problem polega na tym, że niektóre strony mi się nie otwierają (np. vbass.pl, tekstowo.pl, czasami też przygodomania). Zamiast treści mam pustą białą stronę. Problem ten występuje tylko na stacjonarce, na innych urządzeniach tego nie mam. Zmieniana była przeglądarka (działo się to na firefoxie, a teraz także na operze) karta sieciowa to Realtek PCIe GBE Family Controller, mam do niej wgrane najnowsze sterowniki. Poprzednia przeglądarka była resetowana do fabrycznych, a teraz siedzę na nowej którą kilka dni temu pobrałem z netu. Co to może być? Na stacjonarce używam DNS-ów Google, jednak ich zmiana na automatyczne (pobierane z routera DNS-y UPC) nic nie daje. Czasami strony się załadują po ich wielokrotnym odświeżeniu.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 14-01-2018, 18:01   Re: Strony nie działają po kablu

Sprawdź czy problem nie tkwi w Asusie. Odłącz go, podłącz stacjonarkę do Compala, nawet w trybie Bridge. Komputer dostanie publiczny adres IP i wtedy sprawdź czy to występuje.

Możesz też na jakiś czas zrezygnować z trybu Bridge w Compalu. Podłącz stacjonarkę do Compala, a LAN Twojego routera do LANu Compala, Asus wtedy jako APek będzie dawał Wi-Fi tak jak obecnie. Możesz też na jakiś czas podłączyć WAN Asusa do LANu, będzie wtedy podwójne NATowanie, ale wypróbujesz Twoją stacjonarkę raz podłączoną do Compala, raz w trybie Modem, a raz Router.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2668
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-01-2018, 18:28   

Pitrek napisał/a:
Sprawdź czy problem nie tkwi w Asusie. Odłącz go, podłącz stacjonarkę do Compala, nawet w trybie Bridge. Komputer dostanie publiczny adres IP i wtedy sprawdź czy to występuje.

To samo :sad:
Może to błąd softu Compala?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 14-01-2018, 18:42   

MrPepka napisał/a:
Problem ten występuje tylko na stacjonarce, na innych urządzeniach tego nie mam.
Nie masz najprostszej karty Wi-Fi na USB, żeby w ten sposób sprawdzić stacjonarkę?
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 21 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2668
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 14-01-2018, 18:46   

Pitrek napisał/a:
Nie masz najprostszej karty Wi-Fi na USB, żeby w ten sposób sprawdzić stacjonarkę?

Nie
Update: Problem (chyba) rozwiązany. Skupialiśmy się na routerze i modemie, a do głowy mi nie przyszło, że ten problem może u mnie wywoływać...antywirus ESET. Prawdopodobnie tak się zachowuje bo skończyła mi się na niego licencja. Wyłączyłem ochronę dostępu do stron internetowych i działa. Zupełnie o tym zapomniałem i niepotrzebnie Cię zadręczyłem Pitrek ;)
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 14-01-2018, 18:56   

No to sobie samemu udało Ci się :mrgreen: i rozwiązać problem. :P
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: