Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dekodery do horizona kiedy.?
Autor Wiadomość
ogromny 
classic master

Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 218
Wysłany: 07-01-2018, 23:09   

Nordof w czym problem jak masz czas to wymieniaj zmiękną
_________________
 
 
Pawop 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 872
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-01-2018, 00:17   

Dziś nagrałem kabareton z Polsatu, trwał 3h20 i przez ten czas ani razu nie było pikselozy. Wygląda na to, że naprawili
 
 
athlon2000 
Klikacz

Dołączył: 10 Paź 2017
Posty: 4
Wysłany: 08-01-2018, 07:13   

Czy u was są też problemy z zatrzymywaniem transmisji na żywo? np. na kanale tvp1, tvn, polsat jest dobrze ale na wielu innych kanałach np. hgtv jak dam na pauzę a potem chce oglądać na żywo to obraz jest zatrzymany. Nic nie da się zrobić. Jak chcę zatrzymać transmisję to muszę to nagrać i odtworzyć w trakcie transmisji chodź ten sposób również czasami nie działa. Pomaga nagranie i odtworzenie wtedy jak transmisja nagranego programu się skończy.
 
 
aster 
classic master


Dołączył: 03 Maj 2016
Posty: 180
Wysłany: 14-01-2018, 01:43   

nordof napisał/a:
Wczoraj po wymianie pudła pierwsze nagranie i odrazu zonk. Brak dostępu. Potem długa niemiła rozmowa z działem technicznym. Jedyna konkluzja z rozmowy. Mamy to głęboko w d...e,nawet jeżeli będę co drugi dzień przez pozostały okres umowy wymieniał kolejne dekodery,bo tylko u mnie są takie problemy z użytkowaniem boxa.


Trochę mnie zmartwiłeś bo jak ostatni raz decydowałem o wyborze dekodera to było to lato 2016 i ze względu na problemy z Horizonem zdecydowałem się "tymczasowo" na Mediaboxa aby obniżyć sobie koszta.

Teraz myślę o przedłużeniu umowy i miałem nadzieję, że Horizon już dojrzał i że nie ma już z nim problemów. A tu ciągle coś nie tak?

Mediabox też nie zachwyca (pomijając menu i jakość interfejsu jak sprzed dekad) choć najbardziej mnie denerwuje ustawienie nagrania całego sezonu jakiegoś serialu po czym patrzę i nie wszystkie odcinki zostały zapisane.

Czy Horizon też potrafi przegapić odcinki przy ustawieniu by nagrał cały sezon?
 
 
verso 
classic master

Dołączył: 07 Lut 2011
Posty: 161
Wysłany: 14-01-2018, 08:22   

aster napisał/a:

Trochę mnie zmartwiłeś bo jak ostatni raz decydowałem o wyborze dekodera to było to lato 2016 i ze względu na problemy z Horizonem zdecydowałem się "tymczasowo" na Mediaboxa aby obniżyć sobie koszta.

Teraz myślę o przedłużeniu umowy i miałem nadzieję, że Horizon już dojrzał i że nie ma już z nim problemów. A tu ciągle coś nie tak?

Mediabox też nie zachwyca (pomijając menu i jakość interfejsu jak sprzed dekad) choć najbardziej mnie denerwuje ustawienie nagrania całego sezonu jakiegoś serialu po czym patrzę i nie wszystkie odcinki zostały zapisane.

Czy Horizon też potrafi przegapić odcinki przy ustawieniu by nagrał cały sezon?

"aster" - mam ten sam dylemat :cry: ja wstępnie zdecydowałem, że chyba wezmę Horizona bez nagrywarki (rzadko używam) lub ostatecznie pozostanę z mediaboxem i nagrywarką, tylko wówczas szkoda mi Eleven-ów, które przy opcji z Horizonem są w tej samej cenie.
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 135
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 14-01-2018, 10:18   

aster napisał/a:
nordof napisał/a:
Wczoraj po wymianie pudła pierwsze nagranie i odrazu zonk. Brak dostępu. Potem długa niemiła rozmowa z działem technicznym. Jedyna konkluzja z rozmowy. Mamy to głęboko w d...e,nawet jeżeli będę co drugi dzień przez pozostały okres umowy wymieniał kolejne dekodery,bo tylko u mnie są takie problemy z użytkowaniem boxa.


Trochę mnie zmartwiłeś bo jak ostatni raz decydowałem o wyborze dekodera to było to lato 2016 i ze względu na problemy z Horizonem zdecydowałem się "tymczasowo" na Mediaboxa aby obniżyć sobie koszta.

Teraz myślę o przedłużeniu umowy i miałem nadzieję, że Horizon już dojrzał i że nie ma już z nim problemów. A tu ciągle coś nie tak?

Mediabox też nie zachwyca (pomijając menu i jakość interfejsu jak sprzed dekad) choć najbardziej mnie denerwuje ustawienie nagrania całego sezonu jakiegoś serialu po czym patrzę i nie wszystkie odcinki zostały zapisane.

Czy Horizon też potrafi przegapić odcinki przy ustawieniu by nagrał cały sezon?


Horizon to inny wymiar jakości.
Ustawiasz nagrywanie całej serii. I jak nie siądzie egp,to raczej nagra. Czasem nawet ten sam odcinek kilka razy. Masz natomiast pecha np. z "M jak Miłość". Nie idzie ustawić nagrywania tylko nowej serii,nagrywa wsio jak leci. Nawet poranne odcinki sprzed kilu lat.
_________________
 
 
Darth Vader 
plus master


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Paź 2007
Posty: 464
Skąd: Lublin City
Wysłany: 14-01-2018, 10:51   

Podczas rozmów z działem technicznym i z technikami w przypływie szczerości mówią że tak wadliwego i trudnego do opanowania sprzętu to jeszcze nie mieli...
Pozostaje mieć nadzieję że następca tego wynalazku oprócz 4K będzie mniej zawodny.
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4595
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 14-01-2018, 10:52   

Naprawdę jest ktoś kto nagrywa M Jak miłość i podobne seriale?
Od czego VOD?
_________________
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 135
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 14-01-2018, 14:17   

Nagrywa.
_________________
 
 
stivi 
ultra master

Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 888
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-01-2018, 15:25   

GDA napisał/a:
Naprawdę jest ktoś kto nagrywa M Jak miłość i podobne seriale?
Od czego VOD?


Jak mam oglądać w ciągu 40 min serialu na VOD 5 x reklamy to jednak lepiej nagrywać...
Nie pisze akurat o M jak miłość ale nagrywalem swego czasu serię z tvn turbo. Poza tym na VOD potrafi się zerwać i od nowa reklamy itd
 
 
Tom753 
Klikacz

Dołączył: 22 Maj 2017
Posty: 12
Wysłany: 15-01-2018, 16:52   

Witajcie
mam pytanie jeżeli nie w tym dziale, to proszę o skierowanie do właściwego.

Czy można podłączyć Horizona kablem etharnet do ContBoxa - pytanie jest po wizycie technika, który twierdził że tak nie wolno i jest to błąd z mojej strony dlatego wizyta będzei płatna - wizyta była spowodowana zrywaniem internetu po wifi z ConnetBoxa.
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 15-01-2018, 17:43   

Tom753 napisał/a:
Czy można podłączyć Horizona kablem etharnet do ContBoxa
Jak najbardziej. Podłączasz LAN Horizona do LANu Compala. Możesz w ten sposób powiększyć zasięg Wi-Fi.
Tom753 napisał/a:
twierdził że tak nie wolno i jest to błąd z mojej strony dlatego wizyta będzei płatna
Nie wiem o co chodzi, ale informacje na stronie UPC może pomogą Ci zareklamować opłatę za wizytę technika.
W końcu samo UPC :arrow: podaje jak zrobić z Horizona APeka (Access Point)

Hasło i nazwę SSID do Wi-Fi konfigurujesz na Horizonie.
Zainteresuj się :arrow: także tym.
_________________
 
 
gabrychu 
easy master

Dołączył: 26 Lut 2014
Posty: 40
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 16-01-2018, 09:55   

Witam

Mam ten sam dylemat przy przedłużeniu umowy, zostawić Mediabox czy wziąć Horizona.

Dwa lata temu jak podpytywałem techników jak to z tym Horizonem, to mówili że większego "szrotu" nie widzieli - więcej z nim problemów niż pożytku. Mediabox też do najlepszych nie należy - dysk często wpada w jakieś wibracje jakby się miał za chwile rozlecieć.
Czy po dwóch latach coś się zmieniło na lepsze, bo po lekturze tego wątku mam wątpliwości.

Bawiłem się Horizonem u szwagierki, podobno jakoś to działa ale często się wiesza - ale oni nagrywają coś raz na pół roku :)
_________________
 
 
stivi 
ultra master

Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 888
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 16-01-2018, 11:18   

ja od kilku dni mam problem, w weekend nagrałem kilka meczow wszystkie weszly do utworzonego katalogu "piłka nożna" tyle tylko ze do katalogu nie idzie w żaden sposób wejsc . Oczywiście poradzilem sobie odszukując w przewodniku nagrane pozycje i tam je odpaliłem ale gdyby minal np. tydzień i w epg już by ich nie było to cala serie trafia szlag . Czyli sa nagrane zajmują miejsce na dysku ale nie można się do nich dostać aby je odtworzyć .

Z horizonem jest tak jak poprawi się jedna rzecz to dwie inne się psuja i tak od 3 lat mozna resetować , wylaczac z pradu a on i tak za kilka dni robi co chce .Od wielkiego swieta korzystam z replay tv i tu tez raz działa za dwa dni wyrzuca do tv a jak chcesz wlaczyc ponownie to nagle komunikat ze nie da rady dzwon na infolinie .
 
 
Pawop 
ultra master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 872
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-01-2018, 21:46   

Jeżeli sprzęt u mnie działa dobrze, to dlaczego mam pisać, że jest do dupy?
Problem z folderem Piłka Nożna jest znany od dawna, przynajmniej od powstania nowego softu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: