Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki modem UPC BIZNES // 300/30 // Horizon
Autor Wiadomość
pawelb 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 380
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-09-2017, 08:49   

januszmk napisał/a:
czyli będziesz płacił 23zl mniej po odliczeniu, choć na osobe indywidualną też jesteś lepsze warunki wynegocjować. SLA 6h to pic na wode. Hitron to praktycznie to samo co Compal, tylko prawdopodobnie wylacza ci w nim wifi i dadza zewnetrzny router z wifi (nawet jak nie bierzesz z stałym adresem ip)


I to jest totalne nieporozumienie jesli chodzi o UPC bo Hitron CGNV4 ma genialne Wifi, tym sie wlasnie wyroznia jesli chodzi o inne modemo-routery na rynku!
 
 
kerrt 
Klikacz

Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 9
Wysłany: 20-10-2017, 21:56   

_QMAN_ napisał/a:
Dzwonił Pan z UPC i zaoferował przejście na ofertę biznesową:
- internet 300/30 Mb/s
- WiFi
- gwarancja SLA 6h
- zmiana routera na Hitron

Cena to 67PLN netto czyli 83PLN


To samo za 47 zeta netto puls hitron z wifi.
_________________
 
 
GoOrange 
Klikacz

Dołączył: 10 Sty 2018
Posty: 2
Wysłany: 10-01-2018, 12:22   

Witam, to mój pierwszy post więc pozdrawiam serdecznie :)

Noszę się z zamiarem podpisania nowej umowy z UPC na łącze 300/30 + stały IP. Jakie urządzenie w tym momencie jest najkorzystniejsze z tego punktu widzenia że podstawowym zadaniem tego łącza będzie świadczenie drobnych usług na zewnątrz + nauka tworzenia i konfigurowania serwerów usług sieciowych.

Nie ukrywam że wifi się przyda ale nie jest priorytetem, chociaż w laptopie mam 5ghz...
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5020
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 10-01-2018, 14:07   

GoOrange napisał/a:
Jakie urządzenie w tym momencie jest najkorzystniejsze z tego punktu

Najkorzystniejszy i jedynie słuszny dla biznesu to Hitron (innego chyba nawet nie ma) - tylko problem jest taki, że to sprzęt zwalony na amen tak samo jak Compal dla detalisty.
Problem z PUMA6, DDoS, pingi i stabilność połączenia pod psem.
_________________
 
 
GoOrange 
Klikacz

Dołączył: 10 Sty 2018
Posty: 2
Wysłany: 10-01-2018, 14:32   

KOCUREK1970 napisał/a:

Najkorzystniejszy i jedynie słuszny dla biznesu to Hitron (innego chyba nawet nie ma) - tylko problem jest taki, że to sprzęt zwalony na amen tak samo jak Compal dla detalisty.
Problem z PUMA6, DDoS, pingi i stabilność połączenia pod psem.


To słabo... Zobaczę co mi powie doradca biznesowy przed podpisaniem umowy.

Czy 69 zł netto + 10 zł netto za stały IP to "normalna" cena za to łącze?
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5020
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 10-01-2018, 14:44   

GoOrange napisał/a:
Zobaczę co mi powie doradca biznesowy przed podpisaniem umowy.

Usłyszysz wszystko co ma Cię przekonać do podpisania umowy, jak go o to zapytasz to Ci odpowie, że on o niczym takim nie wie... - takich rzeczy się od PH czy operatora nie dowiesz.
_________________
 
 
u563975 
Klikacz

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Sty 2018
Posty: 18
Wysłany: 10-01-2018, 21:10   

KOCUREK1970 napisał/a:

Najkorzystniejszy i jedynie słuszny dla biznesu to Hitron (innego chyba nawet nie ma)


Bez stałego adresu IP normalnie idą Compale. W imię jednorodności i obniżenia kosztów. :D
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5020
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 10-01-2018, 21:21   

u563975,
Dlatego napisałem - Hitron biznes a Compal detalista.
Choć obydwa to i tak piece of shit :cry:
_________________
 
 
u563975 
Klikacz

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Sty 2018
Posty: 18
Wysłany: 10-01-2018, 21:29   

KOCUREK1970 napisał/a:
u563975,
Dlatego napisałem - Hitron biznes a Compal detalista.

Biznes bez stałego ip to też Compal.
KOCUREK1970 napisał/a:
u563975,
Choć obydwa to i tak piece of shit :cry:

W Polskim UPC nie wierzę, żebyśmy w przeciągu 20 lat się doczekali możliwości użytkowania własnych modemów. Mimo, że w takich Stanach Zjednoczonych to nie jest nic dziwnego i Comcast czy ktokolwiek inny to oferuje. Może to kwestia mentalności. ;)
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2347
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 10-01-2018, 21:52   

u563975 napisał/a:
Mimo, że w takich Stanach Zjednoczonych to nie jest nic dziwnego i Comcast czy ktokolwiek inny to oferuje.

Bo w USA prawo jest tak skonstruowane, że jakby operator nie dawałby możliwości używania modemów kupionych ze sklepu to abonenci następnego dnia pozwali by go do sądu i wygraliby sprawę. Poza tym nie tylko tam się da. W Niemczech też można choć tam to już prawo wymusiło (a konkretnie dyrektywa UE którą Niemcy zaimplementowali do swojego prawa).
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5020
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 10-01-2018, 22:54   

u563975 napisał/a:
Biznes bez stałego ip to też Compal.

Ale on chce stały IP.
GoOrange napisał/a:
Noszę się z zamiarem podpisania nowej umowy z UPC na łącze 300/30 + stały IP

u563975 napisał/a:
W Polskim UPC nie wierzę, żebyśmy w przeciągu 20 lat się doczekali możliwości użytkowania własnych modemów

Myślę, że i tu do tego dojdzie (zmusi ich sytuacja i uciekający klienci, którzy teraz UPC będą mieli bardziej na oku i uwadze).
Smród ze sprzętem w UPC już się rozlał i smrodu szybko się nie pozbędą.
Muszą coś z tym zrobić - bo do www, wp, onetu i Compal i Hitron starczy (jakby ich nie wykorzystać), tylko, że rośnie też świadomośc ludzi, rośnie UPLOAD do internetu, więc sobie ludzie już w kaszę (ci bardziej wymagający) dmuchać nie pozwolą .
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2347
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 11-01-2018, 00:33   

Świadomość rośnie wśród ludzi MŁODYCH. A są tacy którym wszystko jedno jaki mają sprzęt byleby fejs działał.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 5020
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 14-01-2018, 06:08   

MrPepka napisał/a:
są tacy którym wszystko jedno jaki mają sprzęt byleby fejs działał.

Cieszy mnie to i to bardzo.
Dlaczego mnie to cieszy - nie trzeba będzie w UPC kupować dobrego sprzętu dla wszystkich, tylko dla pewnej wymagającej grupy userów (wiesz o kim mowa).
Reszta może dostać to co już w UPC kupili (Compale i cała reszta).
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: