Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co znowu z tym chello?! (część 2)
Autor Wiadomość
kelt 
classic master

Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 175
Skąd: Kraków
Wysłany: 18-11-2017, 22:56   

W Krakowie od 2 dni mniej wiecej co godzine zrywa polaczenie. (bez resetu modemu, polaczenie wraca po ok 30sek.)

Cytat:
Na chwilę obecną nie mamy jeszcze zidentyfikowanej awarii. Weryfikacja działania modemu i sieci też nie wykazuje nieprawidłowości, które mogły by powodować opisaną sytuacje. Jednak w dniu dzisiejszym odnotowaliśmy większą ilość zgłoszeń z Krakowa z podobnymi objawami sytuacja jest już weryfikowana przez nasz dział IT.
_________________
 
 
 
swansea 
Klikacz

Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 9
Skąd: piekary sl
Wysłany: 21-11-2017, 18:33   

Witam,u mnie od wczoraj występuje ten sam problem,co około godzinę zrywa połączenie i odzyskuje po kilku minutach.Piekary Śląskie
 
 
r102 
Klikacz

Dołączył: 14 Mar 2012
Posty: 10
Wysłany: 21-11-2017, 19:50   

No rzeczywiście. Kraków. Pierwszy raz od kilkunastu lat od paru dni internet się "rwie" - do tej był jak skała :shock:

O dziwo tylko pobieranie - wysyłanie jest OK ok 10 Mb/s - tyle co powinno być a pobieranie kilka Mb/s...
 
 
Opiu 
classic master


Dołączył: 30 Cze 2015
Posty: 225
Wysłany: 21-11-2017, 23:07   

Możliwe są dwie opcje :
1)Macie awarie w swoich miejscowościach
2)UPC coś kombinuje na swojej sieci
Jak w Moje UPC nie ma informacji o awarii to zapewne coś kombinują ale wtedy żadnej informacji nie będzie ;)
Też miałem kilka tygodni zrywy połączeń ale teraz odpukać wszystko śmiga oprócz drobnej awarii w niedziele która trwała 1 godzinę .
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4808
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 22-11-2017, 17:02   

Być może UPC u Was się przygotowuje na wprowadzenie 500 Mb.
_________________
 
 
Opiu 
classic master


Dołączył: 30 Cze 2015
Posty: 225
Wysłany: 29-11-2017, 10:22   

Myślałem ze naprawili problem z zrywaniem połączenia ale niestety chyba nie.
Od poniedziałku problem znowu się pojawił i przynajmniej raz na godzinę zrywa połączenie :cry:
 
 
Kronin 
light master

Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 131
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-12-2017, 18:09   

Działa u was jakakolwiek usługa UPC ? U mnie od ok godziny 12 nie działa nic i nie ma sygnału w kablu, twierdzą że planowane usunięcie usterki będzie ok godz 23:00 !! Można się domagać od nich jakiejś rekompensaty z tytułu braku tak długiego dostępu do usług ?
_________________
 
 
 
kkynioo35 
easy master

Dołączył: 19 Sty 2007
Posty: 31
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 11-12-2017, 21:53   

Gdańsk - Morena
U mnie co wieczór net zanika i to codziennie :?
 
 
dune2 
light master

Dołączył: 27 Mar 2007
Posty: 149
Skąd: Sopot
Wysłany: 13-12-2017, 20:48   

Sopot kamienny potok co chwilę rozlacza już od paru godzin

dzwoniłem do pomocy technicznej i powiedzieli że muszę zmienić modem bo mam za stary.Twierdzą że zwiększyli mi szybkość netu do 60 Mbit ale ja tyle mam od dawna i co nagle mój modem jest za słaby ?
Wyczuwam jakąś ściemę.

Jutro mają mi wymienić modem na Compal conect box i mam obawy jak to będzie działać.
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1530
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 14-12-2017, 23:08   

EPC2203 to modem Docsis 2.0, pracuje na jednym kanale, max prędkość DL do 50 Mbps (pod warunkiem że byłbyś sam jeden podłączony do portu CMTS-a)
_________________
 
 
mat89 
easy master

Dołączył: 13 Lut 2014
Posty: 28
Skąd: Szczecin
Wysłany: 01-01-2018, 20:48   

Mam problem od paru dni. Zrywa mi internet. Muszę wtedy zrestartować router strasznie długo wstaje. Miał ktoś taki problem? Może jakaś aktualizacja byla
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 17 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2099
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 01-01-2018, 20:56   

Na czym polega to "zrywanie" internetu? Na modemie palą się wtedy jakieś diody (oprócz tej białej)?
_________________
 
 
mat89 
easy master

Dołączył: 13 Lut 2014
Posty: 28
Skąd: Szczecin
Wysłany: 02-01-2018, 12:54   

Wifi wtedy jest,po kablu też mam sieć LAN. Jest brak dostępu do internetu i nie mogę wejść na router. Muszę wtedy wyłączyć z prądu, długo się restartuje i działa. Co do diod to muszę sprawdzić bo nie wiem
 
 
kkynioo35 
easy master

Dołączył: 19 Sty 2007
Posty: 31
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Dzisiaj 16:05   

Chciałbym się dowiedzieć czy te parametry są dobre:

Kanał zwrotny
1 1 Locked 31200000 64QAM 5120000 ATDMA 41.25 dBmV
2 3 Locked 44800000 64QAM 5120000 ATDMA 41.25 dBmV
3 2 Locked 38000000 64QAM 5120000 ATDMA 41.25 dBmV
4 4 Locked 51600000 64QAM 5120000 ATDMA 42.50 dBmV

kanał dosyłowy
1 7 Locked 786000000 256 QAM 6952000 35.418 dB 8.09 dBmV
2 5 Locked 770000000 256 QAM 6952000 35.418 dB 8.18 dBmV
3 6 Locked 778000000 256 QAM 6952000 35.595 dB 8.60 dBmV
4 4 Locked 762000000 256 QAM 6952000 35.247 dB 8.67 dBmV
5 8 Locked 794000000 256 QAM 6952000 35.247 dB 7.92 dBmV
6 9 Locked 802000000 256 QAM 6952000 35.780 dB 8.84 dBmV
7 11 Locked 818000000 256 QAM 6952000 35.973 dB 8.89 dBmV
8 15 Locked 850000000 256 QAM 6952000 35.247 dB 7.33 dBmV

Pozdrawiam.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 17 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2099
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: Dzisiaj 16:11   

Świetne.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: