Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Horizon- pilot
Autor Wiadomość
fire 
Klikacz

Dołączył: 04 Wrz 2017
Posty: 16
Wysłany: 11-10-2017, 07:46   Horizon- pilot

Witam,
Czy udało się komuś sparować pilot od Horizona z czymś innym niż telewizor? Jeżeli tak, to byłbym wdzięczny za skróconą instrukcję jak to zrobić :)
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 210 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 4608
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 11-10-2017, 08:29   Re: Horizon- pilot

Jeżeli nikt inny się nie odezwie, to tylko zostaje Ci eksperymentowanie z kodami producentów TV, ale szanse marne, jeżeli coś da się uzyskać to tylko wyłączenie i włączenie urządzenia. Nawet dla sparowanego TV dostępne są tylko funkcje:
- włączanie i wyłączanie telewizora
- regulacja poziomu głośności
- zmiana źródła sygnału
Strona 58, :arrow: https://www.upc.pl/pdf/up...uzytkownika.pdf

Może spróbuj z kodem 9999:
2. Brak kodu w wyszukiwarce
:arrow: https://pytania-klienci-biznesowi.upc.pl/?q=fact_1006998
_________________
 
 
zylx 
plus master

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Lip 2015
Posty: 691

Wysłany: 13-10-2017, 17:21   

Pilot to Horizona to ciekawa sprawa, bo obsługa horizona odbywa się radiowo a nie przez podczerwień, mimo, że sam horizon w odbiornik ir jest wyposażony. Do tego nie wiedzieć czemu nie jest zaimplementowana obsługa hdmi-cec. Mi udało się jako tako to zgrać korzystając z wbudowanej w telewizor Samsung (nie najmłodszy już) obsługi pilota uniwersalnego i IR cable extender. Zwykłym pilotem od telewizora z powodzeniem obsługuję TV/Horizona/Blue-ray/Aplituner.
 
 
nordof 
classic master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 151
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 13-10-2017, 20:35   

Pisałem już tu kiedyś na ten temat. Tak dla przypomnienia . Port podczerwieni jest niezbędny do procesu sparowania pilota z dekoderem. Póżniej pilot już pracuje radiowo.
_________________
 
 
kvs 
Moderator



Pomógł: 43 razy
Dołączył: 09 Mar 2005
Posty: 1586
Skąd: Mokotów / Białołęka
Wysłany: 13-10-2017, 22:09   

horyzonta można sterować pilotem od mediaboxa w razie jak by ktoś takowy posiadał.
_________________
 
 
nur1 
Klikacz

Dołączył: 14 Paź 2017
Posty: 1
Wysłany: 14-10-2017, 09:43   

Witam
Jakie funkcje obsługuje pilot do media w Horizonie. Pytam bo mam pilota uniwersalnego Logitech i przy obsłudze paru urządzeń jest on idealny. Myślę o przejściu z media na horizona i jedną z niedogodności było to że w związku z radiową obsługą musiałbym powrócić do paru pilotów.
 
 
swat997 
plus master


Dołączył: 22 Lis 2014
Posty: 575
Skąd: 3City
Wysłany: 25-11-2017, 20:22   

UPC Horizon
Harmony can control some device functionality

Harmony is able to control basic functionality such as power, volume and changing channels. However this device and its original remote uses radio frequency (RF) technology for sending other commands which is not compatible with an infrared (IR) based remote such as Harmony.

https://support.myharmony.com/en-us/compatibility
_________________
 
 
guushiddink 
light master

Dołączył: 08 Wrz 2015
Posty: 113
Wysłany: 27-11-2017, 17:54   

Ok, o ile udaje mi się np z pilota wyłączać TV, zmieniać głośność itp, to nie wiem jak zrobić, żeby używać klawiatury z pilota np. w przeglądarce TV. Jest to możliwe w ogóle?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: