Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
uTorrent - nic nie wysyła po zmianie routera UPC na modem
Autor Wiadomość
Solos 
easy master

Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 36
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-01-2013, 09:41   uTorrent - nic nie wysyła po zmianie routera UPC na modem

Witam,

Wczoraj był u mnie technik i wymienił mi router Thomson TWG870 na modem Cisco EPC3212. Od tej pory mam problemy z internetem. W uTorrencie objawia się to tym, że o ile ściaganie jest bez problemów, to już absolutnie nic się nie wysyła. Niby jestem podłączony do trackera, ale mimo, że jest dożo peerow na torrentach, które mam, nic ode mnie nie wychodzi.

Zauważyłem, że po włączeniu uTorrenta przez chwilę pali się na dole po prawej stronie zielone światełko z ptaszkiem, ale po chwili znika i nie ma tam nic: ani zielonego okrągłego znaczka, ani żółtego trójkąta, po prostu pusto.

Czy ktoś miał podobny problem?

Pozdrawiam,
Solos
 
 
zygikuleczka 
ultra master


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 1332
Skąd: Tam gdzie się pije...
Wysłany: 09-01-2013, 12:01   

Port sprawdź. Musi być odblokowany we wszystkim co go blokuje tj. router, firewall.
_________________
 
 
Solos 
easy master

Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 36
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-01-2013, 13:31   

Nie mam routera. Jak kliknę w miejscu gdzie normalnie jest to zielone kółko, to pojawia mi się test portu i jak go przejdę to mam informację, że port jest otwarty.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 63 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4525
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 09-01-2013, 14:39   

Spróbuj z innym klientem torrentowym, albo przeinstaluj tego jeszcze raz
_________________
 
 
Atlas334 
classic master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2016
Posty: 227
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 08-06-2016, 22:04   

Uruchom uTorrenta i sprawdź ten port na jakiejś zewnętrznej stronie (check open port w google wskaże wyniki). Port musi być odblokowany na komputerze. Zapora systemowa czy inna może go blokować. W ogóle zalecane się postawienie urządzenia typu router pomiędzy komputerem a modemem.
 
 
mediator89 
Klikacz

Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 1
Skąd: Kaszuby
Wysłany: 24-08-2017, 11:06   

Dziękuję za rady, również miałem problem z uTorrentem
Powyższe rady dopiero coś dały
Pozdrawiam :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: