Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mediabox z PVR - problem z nagrywaniem
Autor Wiadomość
GDA 
chello guru


Pomógł: 29 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4357
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 28-07-2017, 06:56   

ebok-1961 napisał/a:
Wiec raczej pobiera mniej prądu niż na czuwaniu, gdy jest dosyć ciepły

zgadza się ale ten tryb przy nagrywarce ją dyskwalifikuje o czym piszesz w dalszej części postu
_________________
 
 
ebok-1961 
Klikacz

Dołączył: 04 Cze 2011
Posty: 18
Wysłany: 28-07-2017, 07:21   

GDA napisał/a:
ebok-1961 napisał/a:
Wiec raczej pobiera mniej prądu niż na czuwaniu, gdy jest dosyć ciepły

zgadza się ale ten tryb przy nagrywarce ją dyskwalifikuje o czym piszesz w dalszej części postu


Sprawdzę sprawę nagrywania kilku programów /w mniejszej odległości niż 20 minut/ przy wyłączonym niskim poborze prądu, ale wydaje mi się , że kiedyś to robiłem i było tak samo. Dam znać.
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 19 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 2181
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 23-08-2017, 12:12   

Czy coś wniosła dzisiejsza aktualizacja dla mediaboxów bez pvr (nie wiem jak z tymi z pvr)?
_________________
 
 
aster 
light master


Dołączył: 03 Maj 2016
Posty: 147
Wysłany: 17-02-2018, 01:52   

Czy ktoś też ma problem z poprawnym nagrywaniem np. całego sezonu serialu?
Ostatnio nastawiłem to i okazało się, że nagrano tylko co drugi odcinek.

Czy to może być spowodowane tym, że akurat danego dnia leciały 2 odcinki jeden po drugim? Czy to, że dekoder ustawiony jest by nagrywać 5 min wcześniej i po programie może spowodować, że nie można nagrać jeden program od razu po drugim na tym samym kanale?
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 109
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 17-02-2018, 17:09   

Zwalili soft i nikt już tego nie poprawi.
_________________
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4894
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 18-02-2018, 21:33   

aster,
Problemem jest to, że MB nagrywa wedle EPG, lub wedle ustawień czasowych a nie tak po prostu.
W dodatku jak 2 różne kanały chcesz nagrać, to musisz go wyłączyć w czuwanie a tam po 10 minutach reset bo sprawdza softa i masz co masz.

Nikt już nie liczy na naprawę tego w MB - to już sprzęt śmieć.
_________________
 
 
aster 
light master


Dołączył: 03 Maj 2016
Posty: 147
Wysłany: 19-02-2018, 17:34   

U mnie akurat nie chce nagrywać z tego samego kanału dwa programy transmitowane pod rząd, jeden po drugim. I to przy wyłączonym dekoderze.

Jeszcze spróbuję wyłączyć te 5 minut przed i po i ustawić na 0. Może to pomoże, ale jeśli nie to rzeczywiście nie można polegać na tym sprzęcie...
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4894
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: 19-02-2018, 17:36   

aster napisał/a:
U mnie akurat nie chce nagrywać z tego samego kanału dwa programy transmitowane pod rząd, jeden po drugim. I to przy wyłączonym dekoderze.

Może to przez ten reset?
A nie wyłączaj dekodera w czuwanie i zobacz.
MB czy w czuwaniu czy działa i tak żre tyle samo kWh
_________________
 
 
nordof 
light master

Dołączył: 27 Lut 2016
Posty: 109
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 19-02-2018, 18:23   

KOCUREK1970 napisał/a:
aster,
Problemem jest to, że MB nagrywa wedle EPG, lub wedle ustawień czasowych a nie tak po prostu.
W dodatku jak 2 różne kanały chcesz nagrać, to musisz go wyłączyć w czuwanie a tam po 10 minutach reset bo sprawdza softa i masz co masz.

Nikt już nie liczy na naprawę tego w MB - to już sprzęt śmieć.


[ Dodano: 19-02-2018, 18:25 ]
KOCUREK1970 napisał/a:
aster napisał/a:
U mnie akurat nie chce nagrywać z tego samego kanału dwa programy transmitowane pod rząd, jeden po drugim. I to przy wyłączonym dekoderze.

Może to przez ten reset?
A nie wyłączaj dekodera w czuwanie i zobacz.
MB czy w czuwaniu czy działa i tak żre tyle samo kWh
Sprzęt 1,5 roku temu nie sprawiał większych problemów. A w trybie oszczędnym nie żre więcej niż kilka wat.
_________________
  
 
 
KOCUREK1970 
chello guru


Pomógł: 64 razy
Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 4894
Skąd: a żebym to ja wiedział:)
Wysłany: Wczoraj 21:15   

nordof napisał/a:
Sprzęt 1,5 roku temu nie sprawiał większych problemów

Ja też byłem wtedy zdrowszy.
nordof napisał/a:
A w trybie oszczędnym nie żre więcej niż kilka wat.

I dlatego może głupieje i uruchamia się jak lokomotywa.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: