Forum MediaSwiat Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Horizon GO i My Prime
Autor Wiadomość
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1980
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 08-08-2017, 20:53   

GDA napisał/a:
A w jaki sposob?

VPN. Mówi Ci to coś?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 08-08-2017, 20:55   

GDA napisał/a:
A w jaki sposob?
VPN do sieci UPC, np. swojej w domu.
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1980
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 08-08-2017, 20:59   

Cytat:
Bardzo dobrze zarówno na LTE jak i na 3G
Jeżeli masz mało pakietu danych to po ograniczeniu jakości 1 min = 1Mb także można poza domem korzystać

Trzeba taką opcję włączyć w ustawieniach żeby horizon go zadziałał na sieci komórkowej.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4194
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 08-08-2017, 21:01   

Ale to są dodatkowe koszty i zabawy jak dla mnie bez sensu gdyż te kanały które oglądam działają poza siecia
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1980
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 08-08-2017, 21:02   

Cytat:
Ale to są dodatkowe koszty i zabawy jak dla mnie bez sensu gdyż te kanały które oglądam działają poza siecia

Ale jakie koszty? Serwer vpn mam u siebie założony w routerze i nie ma z tym żadnego problemu. Żadnych kosztów ani problemów. Można założyć serwer vpn na komputerze i przekierować odpowiedni port na komputer. I jakie tego koszty?
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4194
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 08-08-2017, 21:08   

Aplikacje VPN na androida są albo płatne albo mają ograniczenia tak rzecze Google
Być może się mylę ale naprawdę nie ma to znaczenia dla mnie - nie potrzebuje żadnego VPN
_________________
 
 
MrPepka 
chello master

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 1980
Skąd: Kowale (k.Gdańska)
Wysłany: 08-08-2017, 21:11   

Cytat:
Aplikacje VPN na androida są albo płatne albo mają ograniczenia tak rzecze Google

Bullshit
Cytat:
Być może się mylę ale naprawdę nie ma to znaczenia dla mnie - nie potrzebuje żadnego VPN

No OK ja tylko wskazuję taką możliwość.
_________________
 
 
jarul777 
classic master


Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 242
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-08-2017, 07:44   

Nie chodzi o VPN nie wiadomo gdzie za granicą, tylko do własnego domu/mieszkania z internetem UPC. Tu nic nikomu nie płacisz bo sam jesteś serwerem. Był już temat omawiany, nawet sam się udzielałem, to pamiętam :)
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 09-08-2017, 08:45   

GDA napisał/a:
Aplikacje VPN na androida są albo płatne albo mają ograniczenia tak rzecze Google
W androidzie jest wbudowany klient VPN, nic nie trzeba instalować, wystarczy podać tylko dane do połączenia.

Był :arrow: cały temat o tym.





[ Dodano: 09-08-2017, 09:54 ]

MrPepka napisał/a:
GDA napisał/a:
Minusem jest to że nie wszystkie kanaly działają poza siecią UPC
Kto wie ten to obejdzie.
Pitrek napisał/a:
GDA napisał/a:
A w jaki sposob?
VPN do sieci UPC, np. swojej w domu.

GDA napisał/a:
Być może się mylę ale naprawdę nie ma to znaczenia dla mnie - nie potrzebuje żadnego VPN


Hmmm, dziwne. :P . Wybacz moją uwagę :oops:

Raz jesteś zainteresowany, stawiasz pytania, a za chwilę piszesz, że nie ma to dla Ciebie znaczenia.
_________________
 
 
GDA 
chello guru


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 4194
Skąd: 3CiTy
Wysłany: 09-08-2017, 09:33   

Pitrek napisał/a:
Raz jesteś zainteresowany, stawiasz pytania, a za chwilę piszesz, że nie ma to dla Ciebie znaczenia.

zapytałem w jaki sposób bo moze koledze który pytał o tą usługe zależy na oglądaniu kanałów "poza UPC"
czego jeszcze nie rozumiesz?
_________________
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 09-08-2017, 10:06   

Aaaaaaa i dalej drążyłeś temat też w imieniu kolegi. :mrgreen:

No cóż :P , przy takiej odpowiedzi, wynika, że nie rozumiem właśnie Ciebie. :oops:

Pewno zaraz napiszesz, że to mój problem. :D
_________________
 
 
eustachy14 
Klikacz

Dołączył: 31 Paź 2017
Posty: 1
Wysłany: 31-10-2017, 19:51   

Witam, mam kilka pytań:

czy da się w jakiś sposób zmienić język na oryginalny w horizon go oglądając tv na pc? Czy jest może planowana taka aktualizacja? Nie ukrywam, że uczę się intensywnie języków i jest mi to potrzebne...

Czy będą w horizon go kanały na żądanie?

Dlaczego nie da się oglądać wszystkich kanałów w horizon go?

Dlaczego nie można przewijać do tyłu wszystkich kanałów na dekoderze i horizon go?

Płacę za usługi upc od groma pieniędzy(koło 3 stów), a ciągle są problemy z dekoderem, chociażby grzeje się straszliwie, czy gdy włączę program(przewijanie) i próbuję przewinąć z prędkością 30x bądź 64x, to często program się wyłącza...

Czy jest planowane przewijanie jak w vectrze w chmurze?

Pozdrawiam
 
 
daroslav 
easy master

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 23
Skąd: Katowice
Wysłany: 04-11-2017, 10:58   

eustachy14 napisał/a:
Witam, mam kilka pytań:

czy da się w jakiś sposób zmienić język na oryginalny w horizon go oglądając tv na pc? Czy jest może planowana taka aktualizacja? Nie ukrywam, że uczę się intensywnie języków i jest mi to potrzebne...

Czy będą w horizon go kanały na żądanie?

Dlaczego nie da się oglądać wszystkich kanałów w horizon go?

Dlaczego nie można przewijać do tyłu wszystkich kanałów na dekoderze i horizon go?

Płacę za usługi upc od groma pieniędzy(koło 3 stów), a ciągle są problemy z dekoderem, chociażby grzeje się straszliwie, czy gdy włączę program(przewijanie) i próbuję przewinąć z prędkością 30x bądź 64x, to często program się wyłącza...

Czy jest planowane przewijanie jak w vectrze w chmurze?

Pozdrawiam


Czesc odpowiedzi masz tutaj, reszte pytan mozesz tez zadac.

Horizon Go:
https://pytania.upc.pl/?q=fact_1006968
Replay TV:
https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007462
  
 
 
luk26 
Klikacz

Dołączył: 18 Wrz 2017
Posty: 7
Wysłany: 04-11-2017, 19:05   

myślałem ze pooglądam sobie w pracy a tu na każdym kanale Ten kanał jest dostępny jedynie w sieci Internet od UPC :cry:
 
 
Pitrek 
chello guru


Pomógł: 183 razy
Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 3854
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 04-11-2017, 19:15   

Nie może być na wszystkich kanałach. Są przecież :arrow: kanały "poza domem".

Postaw sobie w domu serwer VPN i po połączeniu z nim będziesz miał wszystkie programy.
Jak nie masz swojego własnego routera z VPNem, to możesz to zrobić na zwykłym komputerze, niestety będziesz go musiał zostawić włączonym jak pójdziesz do pracy.
_________________
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Komentarze napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Wortal chelloPL oraz MediaŚwiat jak również żaden z administratorów/moderatorów nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Grupa


Aktualności: